Blogi: Olli Pusa, ti 04.04.2017 17:21

Hypetys lässähti

Eri yhteyksissä on todettu punavihreän ”kuplan” kyky luoda omituista hypetystä jonkin asian ympärille. Sitä on nähty presidentinvaaleissa, sitä nähtiin, kun yksi kuumapää aiheutti kuolemaan johtaneen sairaalareissun toiselle kuumapäälle Helsingin rautatieasemalla jne. Noiden hypetysten konsepti on selkeä. Ensin levitetään jotakin juttua sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa ja tuon kuplan hallitsemassa mediassa. Mukaan on usein saatu haalittua heikkohermoisia poliitikkoja ja päättäjiä, jotka eivät tiedä missä edes ovat. Erikoista oli, kun sisäministeri osallistui mielenosoitukseen, jossa banderollissa nyrkki iskee poliisia.

Olemme juuri nähneet yhden tällaisen yrityksen, joka liittyi afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslentoon Afganistaniin. Tuollaisia lentoja tehtiin viime vuonna kymmeniä ja tänäkin vuonna niitä on ollut ainakin 6. Miksi siis juuri tämä lento aiheutti hypetyksen? Tietenkin sillä yritettiin saada nostetta punavihreiden hiipumassa olevaan vaalitouhuun.

Ketkä ovat takana vastustamassa palautuslentoja? Palautetaan mieleen Vaasan yliopiston tekemä tutkimus suomalaisten asenteista hylkäävän turvapaikkapäätöksen saaneiden käsittelyyn Sen mukaan 78% suomalaisista halusi viranomaisten poistavan nuo maasta. 6% vastusti sitä. Toki jos tuo 6% on aktiivisia osallistumaan tapahtumiin, saadaan muutama sata ihmistä helposti paikalle. Kun suomalaiset eivät ole aktiivisia mielenosoittajia, siitäkin saadaan sopivasta näkökulmasta hyviä kuvia suomalaisittain ”suuresta” tapahtumasta.

Mitä tiedämme nyt tuosta hypetyksestä? Sisäministeriö on kertonut, että kampanjointi rutiinilentoa vastaan alkoi eilen systemaattisesti. Samaa viestiä lähetettiin sähköpostilla lukemattomille ihmisille. Monet poliitikot huusivat protestia ja media säesti. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö yllytti ihmisiä rettelöimään lentoa vastaan. Tiistaina 4.4 hän aamu-TV:ssä väitti lennolla olleen mukana lapsia. Sinänsä se ei olisi mitenkään ihmeellistä. Lapsiperheillekin on annettu hylkääviä päätöksiä. Nolointa Ville Niinistölle oli, että hänen väitteensä ei edes pitänyt paikkaansa ja hän joutui myöhemmin tunnustamaan levittäneensä valheellista tietoa.

Metsälän VOK:sta haettiin joukko turvapaikanhakijoita. Siellä poliisin toimia yritti estää pieni, mutta aggressiivinen joukko. Sen keulakuvana heilui pastori Marjaana Toiviainen papin asussa. Hän asettui useita kertoja poliisiauton eteen yrittäen estää sen liikkumista. Poliisit joutuivat voimatoimin siirtämään hänet sivuun useita kertoja. Toivianen heilutti kädessään paperilappua ja väitti sen olevan lupalappunsa. Se oli kuulemma perustuslaki. Eli hän on julistautunut Suomen perustuslakituomioistuimeksi? Jostakin kummallisesta syystä Metsälässä ei ollut valtamedia kuvaamassa tapahtumia. Onneksi tapahtumat kuvattiin muiden toimesta.

Seuraava kahakka tapahtui Pasilan poliisitalolla. Siellä vastustajat äityivät niin aggressiivisiksi, että poliisi joutui käyttämään kaasua. Tapahtumapaikka oli 100 metrin päässä Ylen Ison Pajan ovesta, mutta niin pitkä matka oli paikalle, ettei Ylen toimitus sinne jaksanut raahautua.

Kolmas näytelmän kohtaus tapahtui Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Siellä joukko mielenosoittajia oli sisällä kylttien kanssa ja esiintyi rauhallisesti. Sitä kuvaamassa oli ”sattumalta” mediaa. Sen sijaan ulkona olleita ja heidän käyttäytymistään ei media kuvannut mitenkään.

Hufvudstadsbladet julkaisi uutisen, jonka mukaan ST1 huoltamoketju oli kieltäytynyt tankkaamasta kyseistä lentokonetta. Uutista levitettiin, kunnes huoltamoketju kumosi sen perättömänä. Heillä ei edes ole tuollaista bisnestä lentoasemalla. Siis taas hypetettiin kertomalla satuja.

Koko ajan asiasta yritettiin nostattaa hypetystä sosiaalisessa mediassa, mutta kun tarinat yksi toisensa jälkeen osoittautuivat perättömiksi, nostetta ei tullut. Iltapäivällä sitten joukkiot siirtyivät osoittamaan mieltä sisäministeriön edustalle. Noin 20 mielenosoittajaa yritti tunkeutua luvatta ministeriön tiloihin.

Mitä tästä sekoilusta jäi siis käteen? Yritys nostattaa hypetystä lässähti pahasti. Järjestäjät, kirkko, media ja jotkut näkyvät poliitikot jäivät kiinni valehtelusta. Riehuminen ja viranomaisten toiminnan laiton häiritseminen Metsälässä, Pasilassa ja sisäministeriön tiloissa kertovat, mitä tuo joukkio ajattelee laista ja sen noudattamisesta. Tuskin tuolla riehumisella ja valehtelulla ääniä vaaleissa saivat.

Mutta mitä pitemmän tähtäimen vaikutuksia tuolla riehumisella voi olla? Tuo joukkio edusti mitätöntä osaa suomalaisista. Valtaenemmistö haluaa hylkypäätöksen saaneet pois maasta turvallisuusuhkana. Toistaiseksi tuo liki 80% suomalaisista on yllättävän kiltisti niellyt kaikki ne omituisuudet ja valheet, joita turvapaikkabisneksen ympärillä on Suomessa levitetty. Media on järjestelmällisesti yrittänyt aivopestä suomalaisia – huonolla menestyksellä.

Entä jos tällaiset laittomuudet johtavat siihen, että toinenkin osapuoli alkaa vähät välittämään lain noudattamisesta? Silloin ollaan kierteessä, jossa väkivalta on vääjäämätön lopputulos. Tuollaisen kehityksen estämiseksi on tässä hypetyksessä laittomasti käyttäytyneet laitettava vastuuseen toiminnastaan.

Pasilassa riehuneet tulee saattaa oikeudelliseen vastuuseen. Metsälässä papin asussa riehuneen Marjaaana Toiviaisen pitäisi kirkon irtisanoa tehtävästään. Sisäministeriöön tunkeutuneet pitää saattaa oikeuteen.

Jos millään ei ole mitään väliä, miksi muutkaan viitsivät lakia noudattaa?

Olli Pusa ti 04.04. 17:21

Kommentit: 6

Paavali ti 04.04.2017 18:47 1

Jos tällaisiin järjestettyihin valtiovaltaa vastaan kohdistettuihin hyökkäyksiin ei puututa nopeasti, niin sitten ollaan pulassa. Seuraavaksi nämä punavihreät voimat ottavat käyttöönsä vielä kovemmat otteet. Jos poliisi näin huonosti reagoi tällaisiin iskuihin, niin olemme pian pulassa. Tässäkin varmasti kokeiltiin, miten poliisi reagoi. Ja kun se juurikaan reagoinut, niin tämä yllyttää nämä samat tahot vielä kovempiin toimiin.

Kaikista huolestuttavinta on, että esimerkiksi kansanedustaja sotkeutui tähän jakaen valetietoa mediassa. Lisäksi YLE ja MTV näyttivät näitä tapahtumia siinä valossa, että Suomen valtio on tehnyt vääriä päätöksiä ja kun samalla tiedetään, että ylivoimainen enemmistö kannattaa laittomasti oleskelevien nopeita palautuksia.

Saara ti 04.04.2017 23:58 0

Loistava blogikirjoitus - kiitos, Olli Pusa! Allekirjoitan kyllä kaiken tuosta.

Hyvä uutinen tuossa on vain se, että valheet tulivat ilmi nopeasti.

Jukka Rahkonen kirjoitti toisaalla, että kaiken lisäksi palautuslennolla oli vain kymmenen aikuista miestä (http://beta.oikeamedia.com/o1-11556). Sillä todellisella matkustajatiedolla ei ehkä olisi saanut aikaan yhtä suurta hypetystä... :)

Olli Pusa ti 04.04.2017 23:59 1

Tällainen on vaarallista monellakin tavalla. Kuten kuvasit, nuo riehujat rohkaistuvat, jos asiaan ei puututa tiukasti.

Sitten yleinen lain noudattaminen. Jos nuo riehujat pääsevät kuin koira veräjästä, muistetaan että näkyvät poliitikot tukivat heitä. Silloin leviää ajatus, ettei muidenkaan tarvitse noudattaa lakeja ja sääntöjä.

Kolmas vaara on se, että vastapuoli eli karkotusten vaatijat (jotka ovat valtava enemmistö) toteavat, ettei muidenkaan tarvitse noudattaa lakeja, miksi siis meidän. Siitäkin voi tulla pahaa jälkeä.

Nyt tehdään tärkeitä linjanvetoja. Palautetaanko järjestys pistämällä riehujat tiukille vai levitelläänkö käsiä ja annetaan tilanteen pahenevan. Epäilen onko meidän päättäjillämme kanttia pysäyttää väärä kehitys.

Juha. ke 05.04.2017 12:47 0

Metsälän ja Mäntsälän kapina. Ilman muuta nämä tapaukset pitäisi viedä oikeuden eteen sille kuuluvalle paikalle. Nähtäväksi jää, mutta epäilen demla-oikeuden halukkuutta ja Helsingin poliisin "silmälaisien" läpi katsottuna, että kyseessä oleva ns. "parempi" häiriököinti saa jäädä muistojen joukkoon. Se, että jos ns. "pahat pojat" eli nämä kotoiset "natsimme" olisivat todellakin järjestäneet tuonkin kokoiset iltamat. Suomen valtion lakien rikkomisesta järjestetty spektaakkeli olisi ollut v. 1946 Sotasyyllisyysoikeudenkäyntien luokkaa ja median into seurata joka oikeussalin pilkkua olisi ollut Olympialaisiin rinnastettava tekninen ja toimituksellinen haaste. Tässä yritettiin saada nyt oikein kunnon Show pystyyn, mutta jotenkin tuntuu, että alkaako puhti loppua ja suosion oltua jo lakikorkeudessa. Oli miten oli. Toivottavasti vihdoin ja viimemin järki alkaa voittamaan. Jos näin käy, ehkä poliitikkojen on silloin pakko seurata perässä. Nythän he ovat kulkeneet punavihreiden haikujen ja Angela Merkelin perässä

Olli Pusa to 06.04.2017 13:14 1

En tiedä onko tuon hulluuden suosio ollut koskaan kovin korkea - muualla kuin mediassa ja kulttuurimarxilaisten tarinoissa.

En usko, että Suomen johto Angela Merkelin käskyjä tottelee. Se näytelmä on harhautusta. Kyllä meidän poliitikkojemme käskyttäjät ovat Suomessa. Angelalla on omat käskyttäjänsä. Käskyttäjät ovat ehkä sopineet asioista keskenään.

Kannattaa miettiä, keitä he todellisuudessa ovat ja mikä on heidän asemansa, jos tämä hulluus päättyy kaaokseen.

Saara to 13.04.2017 21:57 0

Tuosta tuli mieleen, että toivottavasti kukaan ei ota lahjusrahaa muslimimaista, joista suurimmat pakolaisvirrat tulevat.

Rahanahneushan tunnetusti vaivaa länsimaita. Kaikki eivät aina mieti rahaa vastaanottaessaan rahoittajan perimmäisiä motiiveja.

Rahaahan tietyistä öljymaista kyllä löytyy aatteen puolesta ja sen edistämiseen - moskeijoiden rakentamista ulkomaille rahoitetaan ja ko. maista tuodaan niihin myös imaamit, joille samat tahot maksavat palkat. Tämähän on jo paljastettu.

Vihjeitä on siitäkin, että tietystä myötämielisyydestä islamille joissakin keskeisissä/tärkeissä paikoissa on tarjottu rahaa.

Toivoa sopii, ettei ainakaan mediassa eikä päättäjien seassa tällaiseen sorruttaisi.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01. 22:21

Onko ilmastonmuutos huijausta?

la 30.12. 12:48

Neulan etsiminen heinäsuovasta

ke 20.12. 20:39

Helsingin Sanomat ja MV-lehti fuusioitumassa?

ma 18.12. 19:17

EU Suomen turvallisuusuhkana

pe 15.12. 21:30

Helsingin Sanomat valemediana

su 03.12. 14:21

Vantaalaista menoa

to 23.11. 14:48

Sote-agentti havainnoi

la 18.11. 09:11

Follow the money

to 02.11. 11:28

Itsepetoksen hurmos

ti 24.10. 19:10

blogit

Vieraskynä

Gazan rintamalta kuuluu kyllä jotakin

to 04.01.2018 16:15

Juha Ahvio

Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa?

ti 09.01.2018 17:58

Professorin Ajatuksia

Kohti muovitonta yhteiskuntaa

ma 15.01.2018 16:45

Jukka Hankamäki

Eliitti rappeutunut Rappio elitisoitunut

pe 12.01.2018 16:26

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Toimintakyvytön hallitus on uhka turvallisuudelle

su 17.12.2017 10:38

Henry Laasanen

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

pe 05.01.2018 08:15

Arto Luukkanen

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01.2018 16:49

Mika Niikko

Leivänmurut oli liikaa - vastine HS uutiseen

ma 25.12.2017 11:38

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12.2017 11:36

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01.2018 19:37

Olli Pusa

Sauli Niinistö ja euro

to 11.01.2018 22:21

Alan Salehzadeh

Ääri-islamisteissa on myös naisia, ja he pystyvät miehiä tehokkaammin radikalisoimaan lapsia

ke 03.01.2018 19:52

Janne Suuronen

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01.2018 17:10

Reijo Tossavainen

Kepulla edessään pitkä korpivaellus

su 14.01.2018 17:08

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Näkökulma naapurista

ma 15.01.2018 16:47

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49