Blogi: Olli Pusa, ti 04.04.2017 17:21

Hypetys lässähti

Eri yhteyksissä on todettu punavihreän ”kuplan” kyky luoda omituista hypetystä jonkin asian ympärille. Sitä on nähty presidentinvaaleissa, sitä nähtiin, kun yksi kuumapää aiheutti kuolemaan johtaneen sairaalareissun toiselle kuumapäälle Helsingin rautatieasemalla jne. Noiden hypetysten konsepti on selkeä. Ensin levitetään jotakin juttua sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa ja tuon kuplan hallitsemassa mediassa. Mukaan on usein saatu haalittua heikkohermoisia poliitikkoja ja päättäjiä, jotka eivät tiedä missä edes ovat. Erikoista oli, kun sisäministeri osallistui mielenosoitukseen, jossa banderollissa nyrkki iskee poliisia.

Olemme juuri nähneet yhden tällaisen yrityksen, joka liittyi afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslentoon Afganistaniin. Tuollaisia lentoja tehtiin viime vuonna kymmeniä ja tänäkin vuonna niitä on ollut ainakin 6. Miksi siis juuri tämä lento aiheutti hypetyksen? Tietenkin sillä yritettiin saada nostetta punavihreiden hiipumassa olevaan vaalitouhuun.

Ketkä ovat takana vastustamassa palautuslentoja? Palautetaan mieleen Vaasan yliopiston tekemä tutkimus suomalaisten asenteista hylkäävän turvapaikkapäätöksen saaneiden käsittelyyn Sen mukaan 78% suomalaisista halusi viranomaisten poistavan nuo maasta. 6% vastusti sitä. Toki jos tuo 6% on aktiivisia osallistumaan tapahtumiin, saadaan muutama sata ihmistä helposti paikalle. Kun suomalaiset eivät ole aktiivisia mielenosoittajia, siitäkin saadaan sopivasta näkökulmasta hyviä kuvia suomalaisittain ”suuresta” tapahtumasta.

Mitä tiedämme nyt tuosta hypetyksestä? Sisäministeriö on kertonut, että kampanjointi rutiinilentoa vastaan alkoi eilen systemaattisesti. Samaa viestiä lähetettiin sähköpostilla lukemattomille ihmisille. Monet poliitikot huusivat protestia ja media säesti. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö yllytti ihmisiä rettelöimään lentoa vastaan. Tiistaina 4.4 hän aamu-TV:ssä väitti lennolla olleen mukana lapsia. Sinänsä se ei olisi mitenkään ihmeellistä. Lapsiperheillekin on annettu hylkääviä päätöksiä. Nolointa Ville Niinistölle oli, että hänen väitteensä ei edes pitänyt paikkaansa ja hän joutui myöhemmin tunnustamaan levittäneensä valheellista tietoa.

Metsälän VOK:sta haettiin joukko turvapaikanhakijoita. Siellä poliisin toimia yritti estää pieni, mutta aggressiivinen joukko. Sen keulakuvana heilui pastori Marjaana Toiviainen papin asussa. Hän asettui useita kertoja poliisiauton eteen yrittäen estää sen liikkumista. Poliisit joutuivat voimatoimin siirtämään hänet sivuun useita kertoja. Toivianen heilutti kädessään paperilappua ja väitti sen olevan lupalappunsa. Se oli kuulemma perustuslaki. Eli hän on julistautunut Suomen perustuslakituomioistuimeksi? Jostakin kummallisesta syystä Metsälässä ei ollut valtamedia kuvaamassa tapahtumia. Onneksi tapahtumat kuvattiin muiden toimesta.

Seuraava kahakka tapahtui Pasilan poliisitalolla. Siellä vastustajat äityivät niin aggressiivisiksi, että poliisi joutui käyttämään kaasua. Tapahtumapaikka oli 100 metrin päässä Ylen Ison Pajan ovesta, mutta niin pitkä matka oli paikalle, ettei Ylen toimitus sinne jaksanut raahautua.

Kolmas näytelmän kohtaus tapahtui Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Siellä joukko mielenosoittajia oli sisällä kylttien kanssa ja esiintyi rauhallisesti. Sitä kuvaamassa oli ”sattumalta” mediaa. Sen sijaan ulkona olleita ja heidän käyttäytymistään ei media kuvannut mitenkään.

Hufvudstadsbladet julkaisi uutisen, jonka mukaan ST1 huoltamoketju oli kieltäytynyt tankkaamasta kyseistä lentokonetta. Uutista levitettiin, kunnes huoltamoketju kumosi sen perättömänä. Heillä ei edes ole tuollaista bisnestä lentoasemalla. Siis taas hypetettiin kertomalla satuja.

Koko ajan asiasta yritettiin nostattaa hypetystä sosiaalisessa mediassa, mutta kun tarinat yksi toisensa jälkeen osoittautuivat perättömiksi, nostetta ei tullut. Iltapäivällä sitten joukkiot siirtyivät osoittamaan mieltä sisäministeriön edustalle. Noin 20 mielenosoittajaa yritti tunkeutua luvatta ministeriön tiloihin.

Mitä tästä sekoilusta jäi siis käteen? Yritys nostattaa hypetystä lässähti pahasti. Järjestäjät, kirkko, media ja jotkut näkyvät poliitikot jäivät kiinni valehtelusta. Riehuminen ja viranomaisten toiminnan laiton häiritseminen Metsälässä, Pasilassa ja sisäministeriön tiloissa kertovat, mitä tuo joukkio ajattelee laista ja sen noudattamisesta. Tuskin tuolla riehumisella ja valehtelulla ääniä vaaleissa saivat.

Mutta mitä pitemmän tähtäimen vaikutuksia tuolla riehumisella voi olla? Tuo joukkio edusti mitätöntä osaa suomalaisista. Valtaenemmistö haluaa hylkypäätöksen saaneet pois maasta turvallisuusuhkana. Toistaiseksi tuo liki 80% suomalaisista on yllättävän kiltisti niellyt kaikki ne omituisuudet ja valheet, joita turvapaikkabisneksen ympärillä on Suomessa levitetty. Media on järjestelmällisesti yrittänyt aivopestä suomalaisia – huonolla menestyksellä.

Entä jos tällaiset laittomuudet johtavat siihen, että toinenkin osapuoli alkaa vähät välittämään lain noudattamisesta? Silloin ollaan kierteessä, jossa väkivalta on vääjäämätön lopputulos. Tuollaisen kehityksen estämiseksi on tässä hypetyksessä laittomasti käyttäytyneet laitettava vastuuseen toiminnastaan.

Pasilassa riehuneet tulee saattaa oikeudelliseen vastuuseen. Metsälässä papin asussa riehuneen Marjaaana Toiviaisen pitäisi kirkon irtisanoa tehtävästään. Sisäministeriöön tunkeutuneet pitää saattaa oikeuteen.

Jos millään ei ole mitään väliä, miksi muutkaan viitsivät lakia noudattaa?

Olli Pusa ti 04.04. 17:21

Kommentit: 6

Paavali ti 04.04.2017 18:47 1

Jos tällaisiin järjestettyihin valtiovaltaa vastaan kohdistettuihin hyökkäyksiin ei puututa nopeasti, niin sitten ollaan pulassa. Seuraavaksi nämä punavihreät voimat ottavat käyttöönsä vielä kovemmat otteet. Jos poliisi näin huonosti reagoi tällaisiin iskuihin, niin olemme pian pulassa. Tässäkin varmasti kokeiltiin, miten poliisi reagoi. Ja kun se juurikaan reagoinut, niin tämä yllyttää nämä samat tahot vielä kovempiin toimiin.

Kaikista huolestuttavinta on, että esimerkiksi kansanedustaja sotkeutui tähän jakaen valetietoa mediassa. Lisäksi YLE ja MTV näyttivät näitä tapahtumia siinä valossa, että Suomen valtio on tehnyt vääriä päätöksiä ja kun samalla tiedetään, että ylivoimainen enemmistö kannattaa laittomasti oleskelevien nopeita palautuksia.

Saara ti 04.04.2017 23:58 0

Loistava blogikirjoitus - kiitos, Olli Pusa! Allekirjoitan kyllä kaiken tuosta.

Hyvä uutinen tuossa on vain se, että valheet tulivat ilmi nopeasti.

Jukka Rahkonen kirjoitti toisaalla, että kaiken lisäksi palautuslennolla oli vain kymmenen aikuista miestä (http://beta.oikeamedia.com/o1-11556). Sillä todellisella matkustajatiedolla ei ehkä olisi saanut aikaan yhtä suurta hypetystä... :)

Olli Pusa ti 04.04.2017 23:59 1

Tällainen on vaarallista monellakin tavalla. Kuten kuvasit, nuo riehujat rohkaistuvat, jos asiaan ei puututa tiukasti.

Sitten yleinen lain noudattaminen. Jos nuo riehujat pääsevät kuin koira veräjästä, muistetaan että näkyvät poliitikot tukivat heitä. Silloin leviää ajatus, ettei muidenkaan tarvitse noudattaa lakeja ja sääntöjä.

Kolmas vaara on se, että vastapuoli eli karkotusten vaatijat (jotka ovat valtava enemmistö) toteavat, ettei muidenkaan tarvitse noudattaa lakeja, miksi siis meidän. Siitäkin voi tulla pahaa jälkeä.

Nyt tehdään tärkeitä linjanvetoja. Palautetaanko järjestys pistämällä riehujat tiukille vai levitelläänkö käsiä ja annetaan tilanteen pahenevan. Epäilen onko meidän päättäjillämme kanttia pysäyttää väärä kehitys.

Juha. ke 05.04.2017 12:47 0

Metsälän ja Mäntsälän kapina. Ilman muuta nämä tapaukset pitäisi viedä oikeuden eteen sille kuuluvalle paikalle. Nähtäväksi jää, mutta epäilen demla-oikeuden halukkuutta ja Helsingin poliisin "silmälaisien" läpi katsottuna, että kyseessä oleva ns. "parempi" häiriököinti saa jäädä muistojen joukkoon. Se, että jos ns. "pahat pojat" eli nämä kotoiset "natsimme" olisivat todellakin järjestäneet tuonkin kokoiset iltamat. Suomen valtion lakien rikkomisesta järjestetty spektaakkeli olisi ollut v. 1946 Sotasyyllisyysoikeudenkäyntien luokkaa ja median into seurata joka oikeussalin pilkkua olisi ollut Olympialaisiin rinnastettava tekninen ja toimituksellinen haaste. Tässä yritettiin saada nyt oikein kunnon Show pystyyn, mutta jotenkin tuntuu, että alkaako puhti loppua ja suosion oltua jo lakikorkeudessa. Oli miten oli. Toivottavasti vihdoin ja viimemin järki alkaa voittamaan. Jos näin käy, ehkä poliitikkojen on silloin pakko seurata perässä. Nythän he ovat kulkeneet punavihreiden haikujen ja Angela Merkelin perässä

Olli Pusa to 06.04.2017 13:14 1

En tiedä onko tuon hulluuden suosio ollut koskaan kovin korkea - muualla kuin mediassa ja kulttuurimarxilaisten tarinoissa.

En usko, että Suomen johto Angela Merkelin käskyjä tottelee. Se näytelmä on harhautusta. Kyllä meidän poliitikkojemme käskyttäjät ovat Suomessa. Angelalla on omat käskyttäjänsä. Käskyttäjät ovat ehkä sopineet asioista keskenään.

Kannattaa miettiä, keitä he todellisuudessa ovat ja mikä on heidän asemansa, jos tämä hulluus päättyy kaaokseen.

Saara to 13.04.2017 21:57 0

Tuosta tuli mieleen, että toivottavasti kukaan ei ota lahjusrahaa muslimimaista, joista suurimmat pakolaisvirrat tulevat.

Rahanahneushan tunnetusti vaivaa länsimaita. Kaikki eivät aina mieti rahaa vastaanottaessaan rahoittajan perimmäisiä motiiveja.

Rahaahan tietyistä öljymaista kyllä löytyy aatteen puolesta ja sen edistämiseen - moskeijoiden rakentamista ulkomaille rahoitetaan ja ko. maista tuodaan niihin myös imaamit, joille samat tahot maksavat palkat. Tämähän on jo paljastettu.

Vihjeitä on siitäkin, että tietystä myötämielisyydestä islamille joissakin keskeisissä/tärkeissä paikoissa on tarjottu rahaa.

Toivoa sopii, ettei ainakaan mediassa eikä päättäjien seassa tällaiseen sorruttaisi.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

EU:n ytimessä?

pe 14.07. 12:52

EU ja liittovaltio

ma 12.06. 16:53

Tehokas katuminen?

ma 12.06. 08:54

Historia toistaa itseään?

su 11.06. 12:09

Median valheiden jäljet

ke 31.05. 09:52

Mikä onkaan valtion perustehtäviä?

ti 30.05. 10:35

Uutta turvapaikanhakija -aaltoa valmistellaan?

ma 22.05. 10:54

Sensuuri tulee ja demokratia kuolee?

ma 15.05. 21:50

Ettei totuus unohtuisi

pe 12.05. 10:12

EU ja Suomi mafian alihankkijana?

to 11.05. 09:15

blogit

Vieraskynä

Relativismi vs. eurooppalaiset arvot

ke 21.06.2017 10:42

Juha Ahvio

Jatkoa vaarallinen vihreä valhe -keskustelulle

ti 04.07.2017 19:31

Professorin Ajatuksia

EU ja Suomen metsävarat

pe 14.07.2017 12:30

Jukka Hankamäki

Totuuden sanomisen hinta: 50 miljoonaa euroa

la 08.07.2017 10:54

Petteri Hiienkoski

Kolme vuotta ilmastotuhoon eli voiko ilmastonmuutosuutisointiin luottaa?

su 16.07.2017 11:20

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Bill Gatesistakin tullut "elämäm koululainen"?

to 06.07.2017 14:23

Piia Kattelus (kesk.)

Ruotsin poliisin hätähuuto

ti 11.07.2017 10:15

Henry Laasanen

Jos haluat tietää huumorista ja seksuaalisesta vallasta, älä kysy paksulta feministiltä

to 20.07.2017 07:43

Arto Luukkanen

Epäilen Pekka Haavistoa vihapuheesta

pe 14.07.2017 12:49

Mika Niikko

Sateenkaari ja puolikuu

su 02.07.2017 23:22

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Konsensus maahanmuuttopolitiikkaan nyt - Totuusmedia pelaa vaarallista peliä suomalaisen yhteiskunnan kustannuksella

to 20.07.2017 15:46

Heikki Porkka

Kyldyyriä, kyldyyriä kouluajoilta

ti 18.07.2017 10:46

Olli Pusa

EU:n ytimessä?

pe 14.07.2017 12:52

Alan Salehzadeh

Näkökulma: Tuoko Trumpin ja Putinin yhteistyö rauhan Syyriaan?

ke 12.07.2017 09:53

Janne Suuronen

Venezuela, media (Yle) ja nälänhätä

su 16.07.2017 14:55

Reijo Tossavainen

Pettäjän tie on tuskainen, käy harhaan. Loikkarit mahtuvat virhemarginaaliin.

to 20.07.2017 07:52

Jessica Vahtera

Et tu, Brute?

pe 16.06.2017 10:02

Pauli Vahtera

Vaalimuistoja

ma 17.07.2017 11:31

Timo Vihavainen

Myrkyllisiä suhteita

pe 14.07.2017 12:51

Matti Viren

Aamulehden Orwell-päivitys

ma 03.07.2017 21:45