Blogi: Heikki Porkka, pe 11.01.2019 16:15

Tämä maa on Suomi - seinähullujen paratiisi

 

Elokuussa 2015 sisäministeri Petteri Orpo (kok) totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että turvaa hakemaan tulleiden motiivien arvostelu on rasismia. Orpon mukaan populismi haittaa maahanmuuttokeskustelua.

Kansalaisten näkökulmasta ”populismi” tarkoittaa tosiasioiden kertomista, sen sijaan Orpon linja edustaa keskustelukulttuuria, jossa tosiasiat piilotetaan maton alle, koska poliittinen korrektius vaatii vaikenemista asioista, joissa pyrkimyksenä on noudattaa EU:n kehotuksia, olivat ne [kehotukset] suomalaisille kuinka haitallisia tahansa.

Rajan yli valui solkenaan muslimimiehiä, ei suinkaan naisia ja lapsia, kuten Helsingin Sanomat, Yleisradio ja useat muut valtamedian edustajat antoivat kuvallisella viestinnällään ymmärtää, vaan aikuisia taistelukuntoisia miehiä, joista ei syntynyt mielikuvaa hädänalaisesta henkilöstä.

Suomessa ryhdyttiin vaatimaan rajavalvonnan aloittamista, jolloin sisäministeri Orpo totesi, että Suomen on kansainvälisten sopimusten (vrt. vastikään sovittu GCM) vuoksi pakko ottaa vastaan kaikki turvapaikkaa anovat.

Sisäministeri valehteli, sillä kansainvälisen sopimuksen (Dublin-asetus) mukaan Suomi olisi voinut palauttaa kaikki Ruotsin vastaisen rajan ylittäneet takaisin Ruotsiin. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vahvisti palautusoikeuden Ylelle keväällä 2016 antamassaan haastattelussa. Toisin sanoen pääministeri vahvisti myös käsityksen, jonka mukaan sisäministeri Orpo valehteli kansalaisille.

Lokakuussa 2015 opposition Eero Heinäluoma (sdp) kehui eduskunnassa sisäministeri Orpoa taitavasti ja vastuullisesti hoidetusta tehtävästä. Myöhemmin talvella kansanedustajat nimesivät Iltasanomien perinteisessä kyselyssä Orpon hallituksen parhaaksi ministeriksi. Orpo sai kyselyssä ylivoimaisesti eniten ääniä.

Tammikuussa 2019 tiedetään sadan prosentin varmuudella, että Eero Heinäluoman vastuulliseksi kehuma toiminta - Orpon aloittama ja kahden muun kokoomusministerin (Paula Risikko, Kai Mykkänen) jatkama - on tuottanut Suomeen kaksi ihmishenkeä vaatineen terrori-iskun sekä kainuulaisen miehen tapon ja porilaisen naisen murhan.

Henkirikosten lisäksi turvaa hakemaan tulleet miehet ovat syyllistyneet yli 150 raiskaukseen, joista osa on lastenraiskauksia ja joukkoraiskauksia. Rikkana rokassa ovat myös yli 100 laittoman maahantulon järjestämistä sekä satoja ”perinnerikoksia”, kuten pahoinpitelyjä, varkauksia ja ryöstöjä.

Lisäksi Oulussa huhutaan raiskatuksi tulleen 14-vuotiaan tytön itsemurhasta, josta kysyttäessä poliisi antoi moniselitteisen vastauksen, jonka tulkinta jäi kuulijan vastuulle. Kuluvan tammikuun aikana selvinnee lopullisesti, johtiko Oulun poliisi suomalaisia tietoisesti harhaan kommentoidessaan lapsenraiskauksia medialle.

Lapsiin ja nuoriin kohdistuneiden seksuaalirikosten myötä Oulun kaupungin maine on kärsinyt pahoja kolauksia, sillä tiedot oululaisten poliitikkojen ja poliisin leväperäisestä toiminnasta ovat levinneet laajasti paitsi kotimaahan myös ulkomaille.

Sukelletaan takaisin vuoteen 2015. Perussuomalaisten meppi Jussi Halla-aho esitti jo syyskuussa 2015 EU-direktiivin mahdollistamaa käytäntöä, jonka mukaan tulijoiden virta ohjataan suljetulle alueelle, josta ei pääse poistumaan kantaväestön pariin ennen täyttä varmuutta turvaa hakemaan tulleen henkilöllisyydestä ja motiivista.

Sisäministeri Orpo ei taipunut Halla-ahon ehdotukseen vaan piti sitä lähinnä ihmisarvoa loukkaavana, vaikka kyse olisi ollut EU-direktiivin mukaisesta toiminnasta. Kuten nyt tiedetään, Orpon vastuuton toiminta on johtanut satoihin vakaviin rikoksiin, joihin turvaa hakemaan tulleet ovat syyllistyneet.

Lokakuussa 2015 paljastui, että sisäministeriö ja sen alainen Poliisihallitus vaativat poliisilaitoksille lähettämässään ohjeistuksessa poliiseja vaikenemaan rikollisen turvapaikanhakijastatuksesta

Ylimpien poliisiviranomaisten mielestä suomalaisille ei ole siis syytä kertoa millaisiin rikoksiin turvaa hakemaan tulleet miehet useimmiten syyllistyvät. Poliisihallituksessa tiedettiin varmasti jo tuolloin, että erityisesti naiset ja tytöt ovat vaaravyöhykkeessä joutua seksuaalirikosten uhreiksi, mutta se ei tuntunut haittaavan valkokauluspoliisia, jota kansan parissa myös poliittiseksi poliisiksi kutsutaan.

Selvää on, että sisäministeriöstä (vastuullisina sisäministeri Orpo + kansliapäällikkö Päivi Nerg) kohdistettiin painetta Poliisihallitukseen ja poliisijohtajiin, sillä turvallisuudesta vastaavan poliisin tehtäviin ei voi Suomessa kuulua oleellisen tiedon pimittäminen rikollisuuden vastaisessa työssä.

Marraskuussa 2015 perussuomalaisten Laura Huhtasaari vaati tulijoiden virran pysäyttämistä keinolla millä hyvänsä. Huhtasaaren mielestä kansainvälisiä sopimuksia ei tarvitse noudattaa, jos ja kun suomalaisten turvallisuus vaarantuu invaasion vuoksi.

Sosialidemokraattien kansanedustaja Kristiina Salonen pöyristyi Huhtasaaren sanoista, kuten tekivät useat muut kansanedustajat. Suomalaisten turvallisuus ei tuntunut kiinnostavan eduskunnassa muita kuin Halla-ahon linjalla olevia perussuomalaisia.

Turvaa hakemaan tulleet ovat syyllistyneet toistuvasti törkeisiin seksuaalirikoksiin, jonka johdosta Keskusrikospoliisi julkaisi toukokuussa 2017 vuotta 2016 koskevan tiedon, jonka mukaan irakilaiset, afgaanit ja turkkilaiset syyllistyvät kantaväestöön verrattuna monin[kymmen]kertaisella todennäköisyydellä ahdisteluun, seksuaaliseen tekoon pakottamiseen ja raiskauksiin.

Elokuun 18. päivänä 2017 tapahtui Turussa terrori-isku, jossa murhattiin kaksi suomalaisnaista ja kahdeksan ihmistä sai vammoja, joista osa oli vakavia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei astunut julkisuuteen lausumaan lohduttavia sanoja kansalaisille vaan piiloutui tiedotteen taakse. Presidentti osoitti myöhemmällä toiminnallaan antavansa täyden tuen hallituksen ulkomaalaispolitiikalle.

Ruumiit olivat tuskin kylmenneet, kun Niinistö väitti 22.8.2017 suurlähettiläspäivillä, että ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse". Lisäksi presidentti totesi suurlähettiläspäivien puheessaan ylpeänä, että Suomi edustaa turvapaikka-asioissa maailman huippua

Presidenttiä ei voi moittia ainakaan suuresta empatiakyvystä tai lämpimästä ja isänmaallisesta sydämestä.

Toisin kuin presidentti puheessaan antoi ymmärtää, rajavalvonnan aloittava maa ei sulkeudu vaan antaa rajavalvonnan käyttöön otolla viestin, jonka mukaan poliittinen johto kantaa huolta kansalaistensa turvallisuudesta. Jos uskoisimme presidenttiä, tarkoittaisi se sitä, että esimerkiksi Itävalta, Norja, Ranska, Tanska ja Ruotsi ovat itseensä käpertyneitä ja sulkeutuneita maita.

Miksi presidentti puhui täyttä soopaa, jonka lapsikin kykenee osoittamaan vääräksi, kuten tästä sisärajavalvonnasta kertovasta EU-dokumentista selviää?

Vuoden 2018 ja tammikuun 2019 aikana on mediassa uutisoitu yhä useammin ulkomaalaisten turvapaikanhakijamiesten tekemistä vakavista rikoksista.

Vaasassa muslimimies puolusti kunniaansa yrittämällä murhata entisen puolisonsa, Helsingissä muslimimies murhasi sisarensa pienen lapsen, Oulussa muslimimiehet ylläpitivät lapsenraiskausrinkiä, jonka kohteena oli 12-vuotias tyttö. Samaan aikaan Oulussa paljastui muita ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia, joihin syylliset saatiin kiinni siviilien toimesta poliisin merkillisestä vastahankaisuudesta huolimatta.

Joulukuussa 2018 Iltasanomat kirjoitti seksuaalirikollisuudesta. Poliisin ja Tilastokeskuksen tietoihin perustuva vuotta 2017 koskeva tilasto kertoo muslimimiesten karmeasta yliedustuksesta seksuaalirikollisuuden saralla.

10 000 henkeä kohti afganistanilaiset saavat seksuaalirikosten kohdalla suhdeluvun 138,12, irakilaiset 133,86, syyrialaiset 41,49 ja turkkilaiset 40,77.

Suomalaiset ovat kaukana perässä, sillä heidän kohdallaan suhdeluku on 3,33.

Olisiko Suomen, ja tällä hetkellä erityisesti Oulun, poliisijohdossa vedettävä vihdoin oikeat johtopäätökset, joiden myötä keskitytään palvelemaan kansalaisia poliittisen johdon sijaan?

Suomen hallitus ja eduskunta ovat viime kädessä vastuussa kaikesta pahasta, joka kohdistuu turvapaikanhakijoiden tekemänä kantaväestöön. Vapaita vastuusta ovat kansanedustajista ne, jotka eivät ole hyväksyneet nykyistä politiikkaa ja ovat myös näyttäneet vastustuksensa eduskunnan keskusteluissa ja erityisesti äänestyksissä. Pelkkä retoriikka ei todista mitään, sillä lopulta vain äänestämisellä on merkitystä, kun eduskunta lyö lukkoon lainsäädäntöä.

Miksi Suomi on ajautunut hitaasti, mutta varmasti eurooppalaiseksi ajopuuksi, joka valuu ilman vastarintaa muun läntisen Euroopan kaltaiseen tilaan, jossa yhteiskunnan sisäinen turvallisuus ja kansalaisten kokema turvallisuudentunne heikkenevät jatkuvasti?

Isossa kuvassa Suomen sisäisen tilan heikkeneminen on sidoksissa EU-jäsenyyteen, josta on muodostunut monin tavoin pakkopaita, joka estää kansallisesti järkevän päätöksenteon.

Olisiko tulevina vuosina aika tehdä muutos nykyiseen päätöksentekoon liittyviin prosesseihin, koska voimassa oleva käytäntö tuottaa aivan liikaa surua, tuskaa ja luunkappaleita?

Lisäys 11.1.2019 klo 18:00: Vajaa tunti tämän kirjoituksen julkaisun jälkeen kerrottiin mediassa Oulun poliisin tiedottaneen uusista raiskaustapauksista. Lisäksi Oulun poliisi kertoi yhden raiskauksen uhreista menehtyneen. Poliisin mukaan uhrin kuolemaan ei liity rikosta. Kaikesta päätellen oululainen rikosylikomisario johti kansalaisia ja mediaa tietoisesti harhaan kiistäessään kuolemantapauksen (itsemurhan) aiemmin.

Nyt kerrotun perusteella vaikuttaa siltä, että poliisi pyrkii toistuvasti pimittämään ulkomaalaisten vakavaan rikollisuuteen liittyvää tietoa. Kenen asiaa Oulun poliisi ja oletettavasti monen muun isomman kaupungin poliisi oikein ajaa? Vaikuttaa siltä, että poliisi on hallituksen (kokoomuksen) poliittisessa ohjauksessa ja avaa tietoja vain siinä tapauksessa, että netin aktiivien paljastukset pakottavat poliisin kertomaan totuuden. 

Vieläkö pääministeri Juha Sipilä (kesk) on huolissaan vihapuheesta? Onko Eero Heinäluoma (sdp) edelleen sitä mieltä, että Petteri Orpo (kok) toimi vastuullisesti sisäministerinä?

Entä mitä ajattelee  eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok), joka käynnisti sisäministerikaudellaan vihapuhekampanjan, jonka myötä on uhrattu valtavasti poliisin resursseja "vihapuheen" kyttäämiseen. Kansalaisten näkökulmasta vihapuheen kyttääminen vaikuttaa tarkoittavan sitä, että hallitus käyttää poliisia hyväkseen yrittäessään ehkäistä kantaväestön suuttumuksen ilmaisun hallituksen toteuttamasta ulkomaalaispolitiikasta.

 

 

Heikki Porkka pe 11.01. 16:15

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05.2019 20:25

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05.2019 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05.2019 20:24

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05.2019 11:15

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05.2019 21:34

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05.2019 20:22

Matti Viren

Kumoaako ilmaston muutos kaikki lait?

pe 24.05.2019 01:25