Niikko: KRP:lle lisärahaa pedofiilijahtiin

"Oulun vakava tapaus osoitti sen, että yhteiskunnan tulee tehdä enemmän lasten suojelemiseksi pedofiliaa vastaan"

Kotimaa to 20.12.2018 23:55
Mika Niikko, kansanedustaja Ps.

Valtionvarainvaliokunta esittää mietinnössään 250 000 euron lisärahoitusta poliisille pedofilian vastaiseen työhön. Rahoituksella muu muassa automatisoidaan netissä olevien kuvien seulontaa, jolloin poliisin voimavarat säästyvät ennaltaehkäisevään työhön ja tekijöiden saattamiseen rikosvastuuseen.

- Oulun vakava tapaus osoitti sen, että yhteiskunnan tulee tehdä enemmän lasten suojelemiseksi pedofiliaa vastaan. Eduskunnan osoittama lisärahoitus netissä lapsia vaanivien rikollisten kiinni saamiseksi on yksi monesta välttämättömästä toimenpiteestä. Pitäkää varanne te lapsia saalistavat pedot, sillä eduskunta ja poliisi tulevat tekemään kaikkensa, jotta teidät kaikki saadaan vastuuseen teoistanne! kommentoi valtionvarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja Mika Niikko. Jaosto vastaa muun muassa poliisin määrärahoista.

- Vetoan myös lasten vanhempiin, että he ottavat selvää millaisessa nettimaailmassa lapset surffaavat. Itsekin teini-ikäisen tyttären isänä olen huolestunut siitä, miten paljon aikuiset miehet lähettävät lapsille seksistisiä viestejä pelkän valokuvan julkaisun perusteella. Tällaista ei pidä hyväksyä, ja sellaisiin on vastuullisten aikuisten puututtava.

- Toinen konkreettinen toimenpide on kouluissa lisätä lasten tietoisuutta toimia oikein. Heidät tulee opettaa kertomaan kaikesta seksuaalisesta häirinnästä. Tämä vaatii valistuksen lisäämistä jokaisella oppiluokalla, Niikko jatkaa.

 

Valiokunnassa saavutettiin yksimielisyys
 

Eduskunta rahoitti kertaalleen keskusrikospoliisin nettipedofilian vastaista projektia perussuomalaisten hallituskaudella vuonna 2017, mutta rahoitus katkaistiin kuluvalta vuodelta.

- Hyvä, että nyt valiokunnasta löytyi ministeriön tuella yksimielisyys siihen, että keskusrikospoliisin pyyntöön vastataan. Jaoston puheenjohtajana pidän tärkeänä, että tätä pedofilian vastaista projektia seurataan tarkasti ja sen määrärahoja lisätään tarpeen mukaan, Niikko sanoo.

Määrärahalla on tarkoitus lisätä ennaltaehkäisevää työtä, tehostaa hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin seulontaa koulutuksen ja parempien it-ratkaisujen kautta sekä tehostaa kuvamateriaalin suodatusta.

Kysymys pedofilian vastaisen työn rahoituksesta nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla 18. lokakuuta, jolloin Niikko moitti hallitusta siitä, että Keskusrikospoliisin vähäiseen määrärahapyyntöön nettipedofilian suitsimiseksi ei vastattu, vaikka toisaalla investointiin vihapuheen torjuntaan 34,5 miljoonaa euroa. Verkossa tapahtuvat pedofiliset rikokset yleistyvät hälyttävästi ja materiaali on entistä julmempaa koskien myös pieniä lapsia ja vauvoja.

 

 

Jukka Rahkonen to 20.12. 23:55

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

GCM-sammakosta suudellaan maahanmuuttoprinssia

Klo 11:56.

Timo Vihavainen

Sota joka yllätti

Klo 11:55.

Professorin Ajatuksia

Pelastaisiko 1,4 miljoonaa maahanmuuttajaa suomalaisten eläkkeet?

Klo 11:54.

Mikko Paunio

Pekka Haavisto ja Paroni von Munchausen

Klo 08:13.

Henna Kajava

Tapauskertomus: Muslimimaasta tullut valehteli ja sai turvapaikan

pe 22.03. 23:24

Tapio Puolimatka

"Homofobinen" professori haluttiin erottaa Oxfordin yliopistosta

pe 22.03. 21:47

Jukka Hankamäki

Lasten ristiretki ja ilmastopolitiikan kobravaikutus

pe 22.03. 10:30

videot