Niikko: KRP:lle lisärahaa pedofiilijahtiin

"Oulun vakava tapaus osoitti sen, että yhteiskunnan tulee tehdä enemmän lasten suojelemiseksi pedofiliaa vastaan"

Kotimaa to 20.12.2018 23:55
Mika Niikko, kansanedustaja Ps.

Valtionvarainvaliokunta esittää mietinnössään 250 000 euron lisärahoitusta poliisille pedofilian vastaiseen työhön. Rahoituksella muu muassa automatisoidaan netissä olevien kuvien seulontaa, jolloin poliisin voimavarat säästyvät ennaltaehkäisevään työhön ja tekijöiden saattamiseen rikosvastuuseen.

- Oulun vakava tapaus osoitti sen, että yhteiskunnan tulee tehdä enemmän lasten suojelemiseksi pedofiliaa vastaan. Eduskunnan osoittama lisärahoitus netissä lapsia vaanivien rikollisten kiinni saamiseksi on yksi monesta välttämättömästä toimenpiteestä. Pitäkää varanne te lapsia saalistavat pedot, sillä eduskunta ja poliisi tulevat tekemään kaikkensa, jotta teidät kaikki saadaan vastuuseen teoistanne! kommentoi valtionvarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja Mika Niikko. Jaosto vastaa muun muassa poliisin määrärahoista.

- Vetoan myös lasten vanhempiin, että he ottavat selvää millaisessa nettimaailmassa lapset surffaavat. Itsekin teini-ikäisen tyttären isänä olen huolestunut siitä, miten paljon aikuiset miehet lähettävät lapsille seksistisiä viestejä pelkän valokuvan julkaisun perusteella. Tällaista ei pidä hyväksyä, ja sellaisiin on vastuullisten aikuisten puututtava.

- Toinen konkreettinen toimenpide on kouluissa lisätä lasten tietoisuutta toimia oikein. Heidät tulee opettaa kertomaan kaikesta seksuaalisesta häirinnästä. Tämä vaatii valistuksen lisäämistä jokaisella oppiluokalla, Niikko jatkaa.

 

Valiokunnassa saavutettiin yksimielisyys
 

Eduskunta rahoitti kertaalleen keskusrikospoliisin nettipedofilian vastaista projektia perussuomalaisten hallituskaudella vuonna 2017, mutta rahoitus katkaistiin kuluvalta vuodelta.

- Hyvä, että nyt valiokunnasta löytyi ministeriön tuella yksimielisyys siihen, että keskusrikospoliisin pyyntöön vastataan. Jaoston puheenjohtajana pidän tärkeänä, että tätä pedofilian vastaista projektia seurataan tarkasti ja sen määrärahoja lisätään tarpeen mukaan, Niikko sanoo.

Määrärahalla on tarkoitus lisätä ennaltaehkäisevää työtä, tehostaa hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin seulontaa koulutuksen ja parempien it-ratkaisujen kautta sekä tehostaa kuvamateriaalin suodatusta.

Kysymys pedofilian vastaisen työn rahoituksesta nousi esiin eduskunnan kyselytunnilla 18. lokakuuta, jolloin Niikko moitti hallitusta siitä, että Keskusrikospoliisin vähäiseen määrärahapyyntöön nettipedofilian suitsimiseksi ei vastattu, vaikka toisaalla investointiin vihapuheen torjuntaan 34,5 miljoonaa euroa. Verkossa tapahtuvat pedofiliset rikokset yleistyvät hälyttävästi ja materiaali on entistä julmempaa koskien myös pieniä lapsia ja vauvoja.

 

 

Jukka Rahkonen to 20.12. 23:55

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05. 21:34

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05. 20:25

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05. 20:24

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05. 20:22

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05. 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05. 16:12

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

videot