Italian sisäministeri Matteo Salvini EU-komission puheenjohtajasta: "Juncker? Eihän sitä kuuntele enää kukaan"

Italian sisäministeri Matteo Salvini ei peittele EU-kritiikkiään.

Ulkomaat ke 24.10.2018 23:38

Italian sisäministeri Matteo Salvini piti kutsuvieraana puheen Moskovassa luksushotelli “Lotten” konferenssisalissa, kertoo Welt. Italian suurin työnantajaorganisaatio Confindustria oli kutsunut hänet sinne.

Puheessaan Salvini hyökkäsi EU-komissaareja, EU:n budjetista vastaavaa Günther Oettingeriä sekä talous- ja rahoitusasioista vastaavaa Pierre Moscovicia vastaan, koska nämä ovat torjuneet Italian budjettisuunnitelman.

Kun Welt kysyi Salvinilta, mitä hän tekee, jos EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker “repii kappaleiksi” Italian suunnitelman ja uhkaa mahdollisesti Italiaa sopimusrikkomusprosessilla, Salvini ilmaisi mielipiteensä terävin sanoin.

– Junckerko taas? Saa riittää jo, häntä ei todellisuudessa kuuntele enää kukaan. Kuulitteko äskeiset suosionosoitukset? Se on paras vastaus Brysselin byrokraateille, hän totesi.

Salvinilta ei herunut myönnytyksiä myöskään Oettingerin ja Moscovicin suuntaan.

– … nämä molemmat herrat, jotka vielä viimeisinä päivinä lähettävät piiritetystä bunkkeristaan viestejä. He tietävät joutuvansa lähtemään kotiinsa seuraavien kuuden kuukauden aikana, kun samaan aikaan myös Euroopassa puhaltaa jo muutoksen tuuli. Italiassa ihmiset melkeinpä juhlivat kadulla niiden toimenpiteiden johdosta, jotka olimme kirjanneet budjettisuunnitelmaamme, Salvini muistutti.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen ke 24.10. 23:38

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot