Italian sisäministeri Matteo Salvini EU-komission puheenjohtajasta: "Juncker? Eihän sitä kuuntele enää kukaan"

Italian sisäministeri Matteo Salvini ei peittele EU-kritiikkiään.

Ulkomaat ke 24.10.2018 23:38

Italian sisäministeri Matteo Salvini piti kutsuvieraana puheen Moskovassa luksushotelli “Lotten” konferenssisalissa, kertoo Welt. Italian suurin työnantajaorganisaatio Confindustria oli kutsunut hänet sinne.

Puheessaan Salvini hyökkäsi EU-komissaareja, EU:n budjetista vastaavaa Günther Oettingeriä sekä talous- ja rahoitusasioista vastaavaa Pierre Moscovicia vastaan, koska nämä ovat torjuneet Italian budjettisuunnitelman.

Kun Welt kysyi Salvinilta, mitä hän tekee, jos EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker “repii kappaleiksi” Italian suunnitelman ja uhkaa mahdollisesti Italiaa sopimusrikkomusprosessilla, Salvini ilmaisi mielipiteensä terävin sanoin.

– Junckerko taas? Saa riittää jo, häntä ei todellisuudessa kuuntele enää kukaan. Kuulitteko äskeiset suosionosoitukset? Se on paras vastaus Brysselin byrokraateille, hän totesi.

Salvinilta ei herunut myönnytyksiä myöskään Oettingerin ja Moscovicin suuntaan.

– … nämä molemmat herrat, jotka vielä viimeisinä päivinä lähettävät piiritetystä bunkkeristaan viestejä. He tietävät joutuvansa lähtemään kotiinsa seuraavien kuuden kuukauden aikana, kun samaan aikaan myös Euroopassa puhaltaa jo muutoksen tuuli. Italiassa ihmiset melkeinpä juhlivat kadulla niiden toimenpiteiden johdosta, jotka olimme kirjanneet budjettisuunnitelmaamme, Salvini muistutti.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen ke 24.10. 23:38

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Synnytyssairaalassa näet Suomen tulevaisuuden

ti 13.11. 23:33

Jukka Hankamäki

Taas uutta näyttöä: yliopistot ovat vasemmiston bunkkereita

ti 13.11. 23:11

Timo Vihavainen

Harmaa eminenssi

ti 13.11. 23:09

Professorin Ajatuksia

Nuorten pahoinvointiin on puututtava

ti 13.11. 23:09

Arto Luukkanen

Eläkeläisten kurjuuden syyt: Lipponen ja tottelevaiset demarit

ma 12.11. 23:10

videot