Blogi: Heikki Porkka, ma 17.09.2018 10:29

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

 

Islaminuskoinen terroristi Rakhmat Akilov ajoi kuorma-autolla huhtikuun 7. päivänä 2017 vähän ennen kello 15 ihmisten päälle Tukholman keskustassa Drottninggatanin kävelykatuosuudella. Uzbekistanilaisen terroristin tekemässä iskussa kuoli välittömästi neljä ihmistä, viides menehtyi myöhemmin sairaalassa. Haavoittuneiden määräksi kerrottiin 15.

Yksi välittömästi surmansa saaneista oli kotiin palaamassa ollut 11-vuotias koululainen Ebba Åkerlund.

Expressen-lehti on julkaissut 16.9.2018 Ebban isän Stefanin kirjoituksen. Tekstissä hän kritisoi voimakkaasti ruotsalaista maahanmuuttopolitiikkaa sekä vaatii asianomaisten asettamista vastuuseen.

Stefan sanoo tyttärensä ja muiden iskussa menehtyneiden ja haavoittuneiden joutuneen hirvittävän teon uhreiksi, koska Ruotsissa on noudatettu järjetöntä maahanmuuttopolitiikkaa. Poliitikkojen ohella hän syyttää maahanmuuttoviranomaisia ja poliisia huonosti hoidetusta työstä.

Maahanmuuttoviranomaisia ja poliisia hän syyttää sen vuoksi, että terroristia ei toimitettu pois maasta, vaikka tämä oli saanut karkotuspäätöksen jo kuusi kuukautta ennen terrori-iskua. Hänen mukaansa poliisi ei yrittänyt etsiä laittomasti maassa oleskellutta Akilovia, ei edes tämän kotiosoitteesta, vaan terroristi sai liikkua täysin vapaasti Ruotsissa vielä kolme kuukautta sen jälkeen, kun karkotuspäätöksen viimeinen poistumispäivämäärä oli jo ohitettu.

Stefanin mukaan muilla terrori-iskussa omaisiaan menettäneillä on samanlaisia ajatuksia kuin hänellä.

Stefan kertoo menettäneensä iskussa rakkaan tyttärensä ja toteaa oman elämänsä tuhoutuneen. Hän vaatii, että Ruotsiin perustetaan erillinen komissio, tutkintaelin, jonka ensimmäinen tehtävä on Drottninggatanin murhenäytelmän huolellinen tutkiminen, jonka myötä vastuulliset nostetaan esiin.

Ylimmän vastuun maahanmuuttopolitiikasta kantaa poliittinen eliitti, jonka osalta Ebban isä pitää sosialidemokraattien johtamia punavihreitä ja keskusta-oikeiston allianssia yhtä syyllisenä.

Stefanin mukaan päättäjät pelkäävät. Hän ihmettelee Ruotsin nykyisten onnettomuustutkintaviranomaisten toimintaa. Hänen mukaansa viranomaiset tutkivat huolellisesti, jos kaksi lentokonetta LÄHES törmää toisiinsa, mutta samat viranomaiset eivät kykene kunnollisen tutkintaan terrori-iskussa, jossa kuolee viisi ihmistä.

Ebban isä toteaa ymmärtävänsä, että valtio ei enää kykene estämään täysin varmasti uutta tai uusia terrori-iskuja. Hän kirjoittaa, ettei sellaiseen hyvinvoivaan ja turvalliseen Ruotsiin, joka toimi esikuvana koko maailmalle, ole enää paluuta, mutta hän perää valtiolta (poliitikoilta) toimia, joilla minimoidaan riski uuden iskun eskaloitumiselle.

Stefanin julkisesta kirjeestä nousee väistämättä mieleen Turun terrori-isku, jonka muistopäivän Turun kaupunginvaltuusto, erityisesti kokoomuspuolue kaupunginjohtajansa johdolla, pyrki aktiivisesti unohtamaan. Turussa perussuomalaiset oli ainoa poliittinen ryhmä, joka halusi muistaa terrori-iskun uhreja julkisella muistotilaisuudella.

Turun kokoomuslaisen kaupunginjohtajan mielestä terroristi ei ansaitse muistopäivää. Ei tietenkään ansaitse, mutta miten on uhrien ja kaikkien iskua surevien suomalaisten laita?

Täysin toista mieltä Turun johtavien poliitikkojen kanssa oltiin Ranskassa, jossa maan presidentti ja Nizzan kaupunginjohtaja kunnioittivat läsnäolollaan terrori-iskun uhrien muistopäivää. Myös Ruotsissa ja Saksassa järjestettiin viranomaisten toimesta julkiset tilaisuudet Tukholman ja Berliinin terrori-iskun uhrien muistoksi.

Suomen Turussa poliittinen eliitti pakeni vastuuta, kuten teki jopa Tasavallan presidentti heti terrori-iskun jälkeen, kun päätti olla astumatta esiin ja lähestyi kansakuntaa ainoastaan kirjallisen viestin välityksellä.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Suomi toimii maahanmuuttopolitiikan osalta vähintään yhtä typerästi kuin Ruotsi, ehkäpä jopa vastuuttomammin. Kummassakin maassa päättäjien valtaosan keskuudessa tuntuu vallitsevan pelon, piilottelun ja vastuunpakenemisen henki, tahto lakaista ongelma ja sen aidot juurisyyt maton alle [kansainvälisen] uran etenemistä haittaamasta.

Jokainen järkeään käyttävä ja inhimilliset tunteet omaava henkilö ymmärtää, että traagisten tapahtumien ennalta ehkäisyyn kaikkialla Euroopassa, myös Ruotsissa ja Suomessa, on vain yksi tehokas keino, humanitaarisen maahanmuuton, erityisesti islamilaisista maista suuntautuvan maahanmuuton täydellinen torppaaminen.

Tukholman terrori-iskun jälkeen venäläinen terrorismin asiantuntija Andrej Tjuprigin antoi Ruotsin radiolle (paikallinen Yle) haastattelun, jossa hän totesi: 

”Nämä kaverit eivät sodi erityisesti Venäjää, USA:ta, Belgiaa tai Ranskaa vastaan. He sotivat vääräuskoisia vastaan, ja heidän iskulauseensa on "tappakaa vääräuskoiset mistä tahansa löydätte heitä!". Paras paikka vääräuskoisten löytämiseen ovat Euroopan suuret kaupungit, täytyy mennä sinne ja sulautua. [Terroritekosi jälkeen] Olet shahid, marttyyri, joka pääsee paratiisiin, olet sankari taistelussa vääräuskoisia vastaan.”

Sanalla ”kaveri” Tjuprigin viittaa muslimeihin, jihadisteihin, jotka suorittavat useiden imaamien ja koraanin ohjeistuksen mukaista tehtävää vääräuskoisia kohtaan. Vääräuskoisia ovat islamilaisen käsityksen mukaan kaikki muut paitsi muslimit.

Turun terrori-iskun jälkeen suomalainen sotatieteen tohtori, terrorismia tutkinut kapteeni Antti Paronen vahvisti Tjupriginin tarjoamaa käsitystä. Paronen kirjoitti fb-seinälleen 19.8.2017 viestin, joka pitää sisällään esimerkiksi seuraavat sanat:

”[Terrori-iskussa] Kyse on motivaatiosta, jossa väkivallan käytöllä pyritään poliittiseen ja/tai uskonnollis(-poliittiseen) tavoitteiseen. Tämä ideologinen vaikutus kytkee väkivallan käyttäjänsä johonkin suurempaan ja tekee teosta esim. tavallista juoppopuukotusta tai humalaista nyrkkien heiluttelua huomattavasti vaarallisempaa. Kyse on ei-hyväksyttävästä yrityksestä muuttaa yhteiskuntaa ja se on rakenteellista pahoinvointia paljon merkittävämpi asia. Tällaista väkivallan käyttöä ei voi verrata liikennekuolemiin tai vaikka ristiretkien tuottamiin uhreihin. Tällainen väkivalta uhkaa yhteiskuntaamme tavalla, joka ravisuttaa sen rakenteita. Käyttäjänsä on sodassa ja omasta mielestään väkivaltaisen välttämättömyyden edessä.”

Tällä hetkellä Euroopassa on tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia jihadisteja. Median käyttämää sananmuotoa lainaten; he vaikuttavat usein olevan ”aivan tavallisia naapurin poikia”, vaikka muodostavat todellisuudessa kroonisen uhan ympäröivälle yhteiskunnalle.

Tjupriginin ja Parosen tekstissä kerrotaan suhteellisen suorasanaisesti, että iskun tehneet islamilaisen maailman edustajat ja heitä tekoihin kiihottavat tahot halveksivat kulttuuriamme ja ovat sodassa sitä yhteiskuntaa vastaan, jossa elämme.

Heidän havaintonsa ei ole millään tavoin yllätyksellinen tai outo. Pikemminkin se on itsestään selvä asia niille, jotka tiedostavat islamin perusperiaatteet sekä islamilaisen maailman pysähtyneisyyden kulttuurin, joka ei muutu, koska koraani on sadoille miljoonille muslimeille jumalan sanaa, jonka sisältöä ihminen ei voi muuttaa.

Suomessa Suojelupoliisi on kertonut tarkkailtavia potentiaalisia terroristeja olevan vajaa 400. Tosiasiassa Supolla, kuten millään muulla organisaatiolla, ei voi olla tarkkaa kuvaa kuinka paljon riskihenkilöitä yhteiskunnassa on tällä hetkellä. Eiväthän Suomen viranomaiset tiedä varmuudella edes maassa olevien tuhansien laittomasti oleskelevien henkilöllisyyttä.

Juice Leskisen kappaleessa ”Allah saapuu kaupunkiin” on kohta, jossa lauletaan

”Kun Allah saapuu kaupunkiin,
hän ensin soluttautuu vihreisiin,
ja pariin demariin,
he tunkee päänsä turbaaniin,
näin yhtä päätä rukoillaan
ja perseet osoittavat Uumajaan!”

Juice oli millilleen oikeassa, mutta ei aavistanut kappaletta tehdessään, että yhtä sinisilmäisiä hölmöjä, joita löytyy runsain mitoin vihreistä ja demareista (sdp), on kaivautunut joukoittain esiin myös kokoomuksesta ja vähemmän yllättäen vasemmistoliitosta.

Heikki Porkka ma 17.09. 10:29

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05.2019 20:25

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05.2019 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05.2019 20:24

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05.2019 11:15

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05.2019 21:34

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05.2019 20:22

Matti Viren

Kumoaako ilmaston muutos kaikki lait?

pe 24.05.2019 01:25