Ranskalainen EU-parlamentaarikko: Yhä kasvava antisemitismi on muslimi-maahanmuuton syytä

"Tämän päivän antisemitismi on hyvin julmaa ja väkivaltaista ja sitä harjoittavat täällä asuvat muslimit."

Ulkomaat ma 03.09.2018 11:34
Nicolas Bay, Euroopan parlamentin jäsen ja Kansallinen liittouma -puolueen (RN) kansanedustaja

Euroopan parlamentin jäsen ja Kansallinen liittouma -puolueen (RN) kansanedustaja Nicolas Bay on vakuuttunut italialaisen sisäministeri Matteo Salvinin maahanmuuttopolitiikasta, mutta on huolissaan yhä kasvavasta antisemitismistä, josta hän syyttää massamaahanmuuttoa ja islamilaisten ääriliikkeiden nousua.

Bay toimii EU:n Kansakuntien ja vapauden Eurooppa (ENF) -parlamenttiryhmän yhteispuheenjohtajana, jonka toinen puheenjohtaja on alankomaalainen Marcel De Graaff Alankomaiden Vapauspuolueesta (PVV).

Kansallinen liittouma on entinen Kansallinen rintama, ranskaksi Rassemblement national.

Kansakuntien ja vapauden Eurooppa (Europe of Nations and Freedom, ENF) on EU-kriittinen europarlamenttiryhmä Euroopan parlamentissa.

Breitbartin haastattelussa Nicolas Bay kertoi kunnioittavansa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin pyrkimyksiä suojella ensisijaisesti amerikkalaisten turvallisuutta ja pitävänsä hänen kommenttejaan heinäkuisessa Naton huippukokouksessa totuudenmukaisena. Trump oli nimittäin varoittanut, että maahanmuutto valtaa Euroopan ja "EU:n on oltava varovainen".

"Se mitä hän sanoi Naton huippukokouksessa, on järkipuhetta. Hän on oikeassa. Eurooppa, tai pikemminkin EU, on tahallaan järjestänyt tämän maahanhyökkäyksen useimpien eurooppalaisten johtajien kanssa ja nyt kohtaamme tämän anarkistisen maahanmuuton seuraukset", Bay totesi Breitbartille.

"EU osoittautui täysin tehottomaksi, koska se ei suojannut Euroopan ulkorajoja, eikä sillä koskaan ollut tahtoakaan siihen - samanaikaisesti se heikensi kansallisia rajoja EU:n sisäpuolella."

Myös kaksi eurooppalaista poliitikkoa sekä Itävallan uusi oikeistohallitus saavat Bayltä vuolaat kehut: Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Italian sisäministeri Matteo Salvini, jonka Liiga -puolue on myös osa ENF:tä Euroopan parlamentissa.

"Mielestäni Matteo Salvini on epäilemättä ensimmäinen Länsi-Euroopassa toimiva sisäministeri, joka vihdoin käsittelee maahanmuutto-ongelmia ja sanoo selkeästi, että nyt se loppuu - tästä lähtien Italia ei enää hyväksy hallitsematonta maahanmuuttoa", Bay huomautti ja sanoi arvostavansa Salvinin ratkaisua estää kansalaisjärjestöjä salakuljettamasta laittomasti maahanmuuttajia italialaisiin satamiin, mutta myös Salvinin päätöstä vaatia laittomasti Italiassa oleskelevien satojen tuhansien maahanmuuttajien palauttamista takaisin kotimaahansa.

"Tämä on merkittävä muutos ja uskon sen voivan olla radikaalin muutoksen lähtökohta Euroopassa, rakentaa toinen Eurooppa", Bay pohti.

Nicolas Bay on kiinnittänyt huomiota joka puolella Euroopassa nyt "korotettavan ääntä" sivilisaatiomme perustuvanlaatuisten arvojen, kansallisen identiteetin ja kansojen turvallisuuden puolustamiseksi.

"EU näyttää epäonnistuneen, se on demokratian vastainen, sen poliittiset suuntaukset ovat katastrofaalisia. Kaikkialla Euroopassa on nyt kasvava halu rakentaa hyvin erilainen Eurooppa."

Viime vuonna huhtikuussa Nicolas Bay onnitteli Euroopan parlamentissa brittien rohkeutta koskien Brexitiä todeten puheessaan muun muassa näin:

"Brittiläinen demokratia - yksi maailman vanhimmista demokratioista - on onnistunut nujertamaan kaikkien Brysselissä ja Pariisissa hallitsevien globalisoituneiden teknokraattien ennusteet."

Hän huomautti myös, että Brexitin myötä Iso-Britannia ei ole lähdössä Euroopasta, vaan jättämässä Euroopan unionin, jota hän kuvasi "ylikansalliseksi elimeksi, joka on rakennettu ilman kansan tukea ja jopa heitä vastaan, tekemällä kansoistamme avuttomia monikansallisten yritysten kustannuksella".

Hän puhui itsenäisten kansakuntien Euroopasta ja Bayn mukaan ihmiset ovat "jo aivan liian kauan" vaatineet loppua byrokratialle, demokratian hyökkäyksille ja ideologioille, jotka vahingoittavat omia etujamme.

"Eurooppa, meidän Eurooppamme on ollut olemassa tuhansia vuosia. Meidän on rakennettava se uudelleen suvereenien kansojen välisen hyödyllisen yhteistyön avulla, antamalla kansalle takaisin heidän vapautensa", Bay painotti tuolloin.

Monet eurooppalaiset johtajat suuntautuvat vähitellen kohti ensi vuoden Euroopan parlamentin vaaleja, jossa oikeistolaisten puolueiden - kuten Ranskan Kansallisen liittouman (RN) ja Geert Wildersin johtaman Alankomaiden Vapauspuolueen (PVV) - odotetaan saavuttavan suuria voittoja.

Kansallista liittoumaa edustavan Bayn näkemys Euroopan unionin tulevaisuudesta "kunnioittaisi kansakuntia ja ihmisiä, yhteistyön Eurooppaa ja sen turvaamista, päinvastoin kuin tämä ei-vaaleilla valittu teknokraattinen EU:n hallitsema eliitti, jolta puuttuu legitimiteetti ja joka haluaa päättää kansojemme puolesta, mitä on tehtävä".

Erityisesti Ranskassa ja Saksassa on nähty viime vuosien aikana antisemitismin lisääntyvän dramaattisesti ja suurissa kaupungeissa - kuten Pariisissa ja Berliinissä - muslimimassamaahanmuutto on syy siihen yhä useammissa juutalaisiin kohdistuneissa hyökkäyksissä ja häirintätapauksissa.

Puolueensa ja Israelin hallituksen välisiä suhteita Israelissa tammikuussa 2017 kohentamassa käynyt Bay painotti Breitbartille massiivisen siirtolaisuusongelman olevan tärkein tekijä jyrkästi kasvaneen antisemitismin taustalla:

"Uskon, että antisemitismin nousu Ranskassa ja monissa muissa Euroopan maissa on yksi monista katastrofaalisista seurauksista sekä massiivisesta maahanmuutosta että myös radikaalista islamista, joka saa jalansijaa maissamme."

"Parhaillaan joudumme todistamaan näiden omalla maaperällämme oleskelevien islamistiryhmien toteuttamaa joskus äärimmäisen väkivaltaista ja raakaa antisemitismiä. Aivan äskettäin Ranskassa kärsimme jälleen kerran antisemitistisistä hyökkäyksistä", hän lisäsi ja kehotti valtamediaa tutkimaan tarkemmin islamilaista antisemitismiä ennen kuin "syöttää narratiivia, jonka mukaan se olisi peräisin ranskalaisesta oikeistosta".

"Tämän päivän antisemitismi on hyvin julmaa ja väkivaltaista ja sitä harjoittavat täällä asuvat muslimit."

 

Tytti Salenius ma 03.09. 11:34

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Notre Dame ja hänen kirkkonsa

to 18.04. 23:58

Professorin Ajatuksia

Miksei rahaa löydy katastrofiapuun?

to 18.04. 23:57

Mikko Paunio

YLE: "Kunhan vain osaat takoa kyrpänä kontenttia"

to 18.04. 16:04

Jukka Hankamäki

Vahvoja suosituksia

ke 17.04. 21:44

Arto Luukkanen

Kähmäpolitiikka ja kansan tahto

ke 17.04. 21:42

videot