Uusi tutkimus Ruotsissa: "Kaikki salafistit eivät ole jihadisteja, mutta kaikki jihadistit ovat salafisteja"

Tutkimus paljasti hyvin järjestäytyneen ideologian, joka tietoisesti kannustaa muslimivähemmistöä eroamaan Ruotsin valtavirran kulttuurisesta ympäristöstä.

Ulkomaat ke 18.07.2018 22:32
kuva: wikimedia

Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulun 28. kesäkuuta julkaisema uusi tutkimus salafismista Ruotsissa maalaa synkkää kuvaa muslimien meneillään olevasta radikalisoitumisesta Ruotsissa.

Näin toteaa asianajaja, poliittinen analyytikko ja kolumnisti Judith Bergman Gatestone -instituutin artikkelissaan "Säälimätön Ruotsin radikalisoituminen".

Islamin fundamentalistinen ideologiahaara salafismi on liittynyt viime vuosikymmeninä al-Qaidaan ja ISISiin ja sitä kartoitetussa laajassa raportissa on tutkittu sen vaikutuksia ja haasteita ruotsalaiselle yhteiskunnalle.

Raportin mukaan Ruotsin salafistisaarnaajat toimivat yhteistyössä muslimiyhteisöjen kanssa ja he ajavat tarmokkaasti eteen päin islamin alkuperäisiä opetuksia ja tekstien noudattamista kiihottamalla muslimiryhmiä. Väkivalta ja terrorismi on perusteltua toimintaa poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Venäläinen RT -uutissivusto kertoo, että levottomuutta herättävä jokapäiväinen käyttäytyminen on nyt yleistä myös ruotsalaisilla lapsilla.

"Kaikki salafistit eivät ole jihadisteja, mutta kaikki jihadistit ovat salafisteja", kiteyttää 265-sivuinen tutkimus salafistisesta jihadismista, joka pyrkii heikentämään länsimaista yhteiskuntaa ja kannattaa paluuta "puhtaaseen islamiin".

Ruotsin viranomaiset ilmoittivat viime vuonna, että vuosikymmenessä taistelevien islamistien määrä maassa oli kasvanut 200:sta 2 000:een.

Vaikka uusi tutkimus ei anna arviota siitä, kuinka paljon salafisteja on Ruotsissa, se kuvaa, miten salafistien miljööt ovat kehittyneet ja vahvistuneet erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana, ja siinä luetellaan useita esimerkkejä heidän käyttämästään vaikutusvallasta eri ruotsalaisissa kaupungeissa ja paikkakunnilla.

Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 70 poliisia, sosiaalityöntekijää ja yhteisön edustajaa, ja yritettiin selvittää, kuinka islamilainen uskonnollisuus johtaa terrorismiin. Tutkimus paljasti hyvin järjestäytyneen ideologian, joka tietoisesti kannustaa muslimivähemmistöä eroamaan Ruotsin valtavirran kulttuurisesta ympäristöstä luomalla syvän yhteiskunnallisen kuilun, josta uudet terroristit ja jihadistit voidaan värvätä.

"Salafistit kannattavat sukupuolten erottelua; vaatimalla, että naiset peittävät itsensä hunnuilla rajoittaakseen seksuaalista houkutusta, rajoittamalla naisten roolia julkisessa ympäristössä ja vastustamalla voimakkaasti musiikin kuuntelua ja urheiluaktiviteetteja", kirjoittaa tutkimuksen kirjoittaja, merkittävä ääriliikkeiden tutkija Magnus Ranstorp Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Muslimien on pidättäydyttävä ystävystymästä ei-muslimien kanssa, joita yhden saarnaajan mukaan "pitäisi vihata", koska he eivät noudata islamia ja sen sijaan yllyttää "rakastamaan Allahia". He eivät saa liittyä mihinkään laajempaan yhteisöön tai ryhmään, ja heidän olisi vastustettava ulkomuotonsa, kielensä ja tapojensa mukautumista vastaamaan isäntäkulttuurinsa vaatimuksia.

Ruotsissa asuu 800 000 Euroopan ulkopuolella syntynyttä ulkomaalaista, jotka ovat pääasiassa Syyriasta ja Irakista, ja satoja tuhansia toisen ja kolmannen sukupolven maahanmuuttajia, joihin nämä opetukset ovat juurtuneet.

Tutkimuksessa on tarkasteltu eri kaupunkeja, joissa salafistit ovat aktiivisia.

Esimerkiksi Boråsin kunnassa jotkut lapset kieltäytyvät juomasta vettä hanoista tai maalaamasta vesiväreillä, koska he sanovat veden olevan "kristillistä". He saapuvat moskeijoihin koulupäivän päätteeksi ja pesevät moskeijassa itsensä puhtaaksi "vääräuskoisista" vietettyään päivän kontaktissa ei-muslimeihin.

Poliisin raportin mukaan muslimilapset ovat myös kertoneet luokkatovereilleen, että he tulevat leikkaamaan heidän kurkkunsa auki samalla kun he näyttävät heille kännyköistään kaulan katkaisuja.

Lisäksi terveydenhuollon ja lastenhoidon työntekijät ovat todistaneet, miten miehet hallitsevat naisia ja tarkkailevat heitä jopa odotushuoneissa. Yksi hoitotyöntekijä kertoi:

"Tajusin, että on olemassa verkosto, joka valvoo naisia, etteivät he jää yksin hoitotyöntekijöiden kanssa. Heille ei anneta mahdollisuutta kertoa kenellekään heidän tilanteestaan. Monien naisten elämä on täällä pahempaa, kuin heidän entisissä maissaan."

Tällaista naisten kontrollointia ja käskyttämistä näyttää tapahtuvan lähes kaikissa tutkimuksessa mainituissa ruotsalaisissa kaupungeissa.

Västeråsissa teini-ikäisten rikollisten on tiedetty puolustavan varasteluaan kaupoista sillä, että niissä ei ole huntupäisiä kassavirkailijoita, joille he huutavat "kufir" (vääräuskoinen) ja "ruotsalainen huora" sylkemällä päälle, kun he ryöstävät myymälää. Toiset musliminuoret taas ovat rynnänneet maahanmuuttajien omistamiin kauppoihin ja ravintoloihin vaatien tietää, seuraavatko he Allahia ja jos vastaus ei ole islam, heitä häiritään muulla tavoin.

Muissa tapauksissa jopa 10-12 -vuotiaat pojat ovat lähestyneet vanhempia naisia ​​alueella kysymällä heiltä, ​​ovatko he muslimeja ja kertoen heille: "tämä on meidän alueemme".

Göteborgissa salafistit kieltävät muslimeja äänestämästä Ruotsin maallisissa vaaleissa, koska se on "haram" - kielletty.

"He väittivät tuomiopäivänä olevan vastuussa kaikkien typerien poliitikkojen toiminnasta, mikäli äänestävät. He seisoskelivat äänestyspaikoilla... Yhdellä äänestyspaikalla he heiluttelivat Islamilaisen valtion lippua", paikallinen virkamies kertoi tutkimuksen tekijöille. Erään kaupungin imaamin mukaan Göteborg on ollut wahhabismin pääkaupunki (saudiarabilainen tulkinta salafismista) Euroopassa 1990-luvulta lähtien.

Göteborg on toimittanut enemmän jäseniä Ruotsista Islamilaiseen valtioon, kuin mikään muu ruotsalainen kaupunki.

Suurin osa Ruotsin muslimeista, jotka liittyivät ISISiin Syyriassa ja Irakissa, lähes kolmasosa tuli Göteborgista. Koko heidän väestöönsä nähden enemmän ihmisiä on matkustanut Ruotsista liittymään jihadistiryhmiin Syyriassa ja Irakissa kuin useimmista Euroopan maista - vain Belgiassa ja Itävallassa on suurempi osuus.

Tutkimuksessa kerrotaan myös, että ei-muslimiyritysten omistajien liiketiloja on tuhottu Islamilaisen valtion graffiteilla ja että kristityt papit ovat saaneet mestausuhkauksia.

Eräs mies, Samir, sanoi: "Jos et seuraa islamia, ihmiset vieroksuvat sinua. Täällä on vanhempia, jotka laittavat huntuja heidän kolmivuotiailleen. Tämä on epätodellista, me emme ole Irakissa."

Islamistinen uskonnollinen liikehdintä vaikuttaa olevan erittäin tarkkaan koordinoitua.

"On mielenkiintoista, että salafistisaarnaajat, joihin tutkimus keskittyy, näyttävät olevan enemmän yhteistyössä keskenään eikä kilpailijoina. Sen sijaan nämä saarnaajat näyttävät jakavan da'wan (tehtävänsä) eri maantieteellisiin alueisiin", tutkimuksen laatija Magnus Ranstorp kirjoittaa.

"Ruotsalaisilla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka paljon poliittisella islamilla on vaikutusvaltaa lähiössä. Ruotsin lakia ei sovelleta siellä", eräs tutkimukseen osallistunut henkilö kertoo haastattelijalle, viitaten erityisesti islamin käyttämiseen liikeyhteyksien muodostamiseksi ja tiettyjen rikosten, kuten perheväkivallan piilottamiseksi.

Tutkimuksessa kehotetaan Ruotsia, joka on osittain tunnustanut rinnakkaisyhteiskuntien kasvun, olemaan avoimempi ymmärtämään ja paljastamaan nimenomaiset siteet radikaalin islamin ja terrorismin välillä.

Tutkimuksessa mainitaan myös muun muassa seuraavasti:

"Kun silloinen kansallinen koordinaattori väkivaltaisen ekstremismin vastaisesta yksiköstä sanoi, että kysymys siitä, miksi niin monet halusivat matkustaa Ruotsista Islamilaiseen valtioon, oli 'miljoonan dollarin kysymys' - se kuvaa Ruotsin viranomaisten yleistä kyvyttömyyttä nähdä, että tämä ongelma ei ole syntynyt tyhjästä."

Asianajaja Judith Bergman huomauttaa, että tätä kykenemättömyyttä nähdä - tai mahdollisesti tahallista sokeutta - tuskin ilmenee yksinomaan Ruotsissa.

Jihadistinen terrorismi ei ilmesty tyhjyydestä, vaan sitä haudotaan kyseisissä ympäristöissä.

Niin monien eurooppalaisten ja muiden länsimaiden viranomaisten vaatimukset luonnehtia terroristihyökkäykset "mielenterveyshäiriöiden" ilmentymiksi kuvastaa sitä täydellisesti, Bergman summaa.

Oikea Media kirjoitti viime heinäkuussa tästä uudesta globaalista "mielisairaudesta", jihadista, joka aina ilmenee samalla tavalla.

Artikkelissa lueteltiin islamistisia terrorihyökkäystapauksia ja ihmeteltiin, miksi iskuissa aina sama kaava toistuu ja syiksi jokaisen iskun jälkeen viranomaiset selittävät mielenterveysongelmat.

Ympäri Eurooppaa ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, että heidän hallituksensa eivät aio tehdä mitään islamille eikä terroriongelmalle - lukuunottamatta maita, joissa lähes jokaisessa viime vaaleissa on toistuvasti nähty oikeiston menestyminen, koska ongelmien syyksi on tunnustettu kaiken pahan alku ja juuri: islam.

Ruotsissa järjestetään valtiopäivävaalit 9. syyskuuta ja maahanmuuttovastaisille ruotsidemokraateille enteillään suurta vaalivoittoa. Myös Suomessa on alettu jo pelätä tosissaan, että perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho voi sekoittaa tulevan hallituspakan Suomen tulevissa eduskuntavaaleissa.

Jotakin vikaa siis Muhammadin perustamassa uskonnossa on. Tavallinen maalaisjärjellä varustettu kansa ymmärtää kyllä, että ei ole paljon tehtävissä islamilaisen väkivaltaongelman ratkaisemiseksi, ennen kuin viranomaiset myöntävät, että se on todellakin islamilaista väkivaltaa.

Näin muistuttaa monia vuosia Bostonin yliopistossa opettanut ja useita kulttuurisia kirjoja ja uskonnollisia kysymyksiä kirjoittanut William Kilpatrick.


 

 

Tytti Salenius ke 18.07. 22:32

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Mies ei voi synnyttää

Klo 10:55.

Arto Luukkanen

Antti - älä lyö!

to 19.09. 22:43

Timo Vihavainen

Muuan historiamme merkkipaalu

to 19.09. 22:40

Professorin Ajatuksia

Kaupungin vuokra-asunnoista ja sosialismin kirouksesta

to 19.09. 22:39

Jukka Hankamäki

Etnisiä eteisvärinöitä

ke 18.09. 23:03

videot