Mtv3:n Kymmenen uutiset levittivät jälleen valeuutisia Israelista

Israel on joutunut viime päivien aikana rajujen rakettihyökkäysten kohteeksi. Viime perjantain ja lauantain aikana Gazasta on ammuttu Etelä-Israeliin yhteensä noin 200 rakettia.

Kotimaa ti 17.07.2018 22:02
kuva: mtv3:n Kymmenen uutiset 14.7. video Katsomossa

Israel on joutunut viime päivien aikana rajujen rakettihyökkäysten kohteeksi. Viime perjantain ja lauantain aikana Gazasta on ammuttu Etelä-Israeliin yhteensä noin 200 rakettia, jotka ovat osuneet mm. lastentarhaan ja synagogaan, ja haavoittaneet useita.

Rakettihyökkäyksiä on edeltänyt yli kuukauden kestänyt hyökkäys päivittäisillä leijoilla lähetetyillä palopommeilla, jotka ovat sytyttäneet satoja suuria metsä- ja maastopaloja.

Kun Israelin puolustusvoimat on nyt viimein vastannut näihin jatkuviin islamilaisten terroristien hyökkäyksiin suojellakseen kansalaisiaan, MTV uutisoi valheellisesti Israelin olleen aloitteellinen tässä konfliktissa.

Voit itse tarkistaa kyseisen tökerön valeuutisoinnin katsomalla 14.7.2018 esitetyn Kymmenen uutisten klipin kohdasta 6:55.

Kymmenen uutisten ankkuri väittää lähetyksessä, että Hamas on vastannut Israelin ilmaiskuihin. Koko uutisessa ei manita sanallakaan, että Hamas on ensin pommittanut kaksi päivää Israelin siviilikohteita 200 raketilla sekä yli kuukauden sytytellyt metsäpaloja Etelä-Israelissa. Katsojille jää valheellinen mielikuva Israelista aloitteellisena hyökkääjänä, joka mielivaltaisesti tekisi ilmaiskujaan Gazaan ja joihin sitten Hamas vastaa raketeillaan.

Tämä on tyypillinen ja hyvin yleinen Mtv3:n valeuutisoinnin menetelmä: tilanteen taustaa ei kerrota yleisölle todellisuutta vastaavalla tavalla, vaan vääristellen ja sekoittaen asioiden syy-seuraus-suhteet täydellisesti. Teknisesti ja saivarrellen voidaan väittää, että uutisessa ei ole suoranaista valhetta, mutta yleisölle jää kuitenkin kokonaistilanteesta ja tapahtuman taustoista täysin valheellinen kuva. Juuri tätä on valeuutisointi ja valemedia.

 

Jukka Rahkonen ti 17.07. 22:02

Pääuutiset

blogit

Pauli Vahtera

Etuoikeutetut

Klo 00:46.

Vieraskynä

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

Klo 00:43.

Arto Luukkanen

Perussuomalaisille jokaisen ihmisarvo on jakamaton

Klo 00:38.

Timo Vihavainen

Taurian palatsi

Klo 00:31.

Professorin Ajatuksia

HS:n rikosuutisista pohjaa EU-vaaleihin

Klo 00:30.

videot