Maahanmuuttokriittisellä ruotsidemokraateilla ylivoimaisesti suurin kannatus nyt Ruotsissa

"Unelmapaikka näin lähellä vaaleja!"

Ulkomaat su 24.06.2018 22:06

Ruotsidemokraattien kannatus kasvoi uskomattomalla 5,5 prosenttiyksiköllä viimeisimmästä Yougovin tutkimuksesta, joka on nyt 28,5 prosenttia.

Uudesta kyselyjen tuloksista kertoo Metro.

Ruotsidemokraatit runnovat yhä ylöspäin Yougovin viimeisimmässä mielipidetutkimuksessa, joka tehtiin Metron toimeksiannosta. Puolueen saama tuki on kasvanut 23 prosentista 28,5 prosenttiin viime kuussa.

Enemmän kuin joka neljäs henkilö aikoo siis äänestää ruotsidemokraatteja Ruotsin tämän vuoden syyskuun parlamenttivaaleissa.

Yougovin kesäkuisen mielipidekyselyn mukaan ruotsidemokraatit (SD) ovat suurin puolue suurella marginaalilla - 28,5 prosentillaan. Toiseksi tuli sosiaalidemokraatit (S) 22 prosentillaan ja seuraavaksi maltillinen kokoomus (M), joka kyselyn mukaan sai vain 17,3 prosenttia.

Ympäristöpuolue vihreiden (MP) saalis kutistui entisestään vaatimattomaan 3,8 prosenttiin.

"Nämä ovat uskomattomia lukuja, odotin tietyn nousun, mutta näin toiveikkaita emme sentään olleet. Se vahvistaa kuvaa siitä , että olemme nousussa. Tämä on unelmapaikka näin lähellä vaaleja", sanoo ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof Metrolle.

Viimeksi ruotsidemokraatit olivat samalla tasolla tammikuussa vuonna 2016, jolloin heidän kannatuksensa oli 28,8 prosenttia.

Jomshof perustelee ruotsidemokraattien "uutta nousua" uskottavuuden lisääntymisellä ja hän uskoo puolueen onnistuneen vetää puoleensa aivan uusia äänestäjäryhmiä.

"Konservatiivisia työläisiä on suuri joukko ja siinä ryhmässä uskon kannatuksemme kasvavan valtavan paljon sen takia, että sosiaalidemokraatit turvautuvat ympäristö- ja vasemmistopuolueeseen", Jomshof jatkaa.

"Meitä ei enää nähdä vain vihaisena puolueena, joka tuli eduskuntaan vuonna 2010. Olemme itse asiassa vakiinnuttaneet asemamme ja meidät nähdään kolmantena blokkina."

Metron mukaan kannatuksen kasvu johtuu suurelta osin joidenkin äänestäjien ilmoittamasta siirtymisestä sosiaalidemokraateista ruotsidemokraatteihin.

53-vuotias mies Etelä-Ruotsista sanoo:

"Sosiaalidemokraatit ovat toistuvasti pettäneet kansan, hajottaneet hyvinvoinnin ja lisänneet veroja 45 miljoonalla virkaanastumisen jälkeen. Surkeita ministereitä yhteistyössä ympäristöpuolue vihreiden kanssa."

"He ovat sallineet maahanmuuton ilman vaikutusten arviointia ja tuhonneet Ruotsin. He ovat välttäneet keskustelemasta ongelmista. Demokratian halventamista. Ei koskaan, ei koskaan enää sosiaalidemokraatteja!"

54-vuotias nainen Keski-Ruotsista toteaa:

"Liikaa höpinää Löfveniltä, hän jankuttaa samoja asioita koko ajan. Lisäksi hän eivätkä muut puolueet kunnioita sitä, mitä Ruotsin kansa haluaa. Ruotsidemokraatit on paras, mutta se ei tarkoita, että olen sen takia rasisti."

Yougovin tekemä kysely toteutettiin 15-18. kesäkuuta välisenä aikana, jolloin haastateltiin yhteensä 1 520 yli 18-vuotiasta naista ja miestä.

 

 

Tytti Salenius su 24.06. 22:06

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

SDP romahtaa pysyvästi. PS pysyy vahvana

Klo 08:16.

Petteri Hiienkoski

Jeesuksen kuolemantuomio ja valtapoliittinen suhmurointi

Klo 03:29.

Pauli Vahtera

Etuoikeutetut

la 20.04. 00:46

Vieraskynä

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

la 20.04. 00:43

Arto Luukkanen

Perussuomalaisille jokaisen ihmisarvo on jakamaton

la 20.04. 00:38

Timo Vihavainen

Taurian palatsi

la 20.04. 00:31

Professorin Ajatuksia

HS:n rikosuutisista pohjaa EU-vaaleihin

la 20.04. 00:30

videot