14-vuotiaan tytön Saksassa murhannut irakilaismies pakeni maasta - jäi kiinni Irakissa

Vasemmistolaiset parlamentin jäsenet häiritsivät raiskatun ja tapetun 14-vuotiaan Susanna Feldmanin kunniaksi pidettyä hiljaista hetkeä Saksan parlamentissa

Kotimaa ke 13.06.2018 18:27
kuva: video Bild julkaisusta

Iltasanomat uutisoi perjantaina 14-vuotiaan saksalaistytön raa'asta raiskauksesta ja murhasta Saksassa, joka on synnyttänyt raivoa Saksassa viranomaisia ja hallitusta kohtaan.

20-vuotias irakilainen turvapaikanhakija Ali Bashar on nyt myöntänyt tappaneensa 14-vuotiaan Susanna Feldmanin "hänen ja teini-ikäisen välillä syntyneen erimielisyyden jälkeen" .

Bildin mukaan Bashar pakeni perheensä kanssa Pohjois-Irakiin 2. kesäkuuta piiloutumalla kotikaupunkiinsa.

Eliittiyksikkö "Zeravani", joka on osa kurdien Peshmerga-taistelijoita, sai selville hänen olinpaikkansa, herätti hänet unesta ja pidätti Ali Basharin perjantaina hänen kotikaupungissaan Zakhossa Pohjois-Irakissa.

Väkivaltaisen seksuaalirikoksen uhriksi joutunut tyttö, Susanna Maria Feldman, oli kateissa toukokuun 22. päivästä lähtien.

Maanantaina 22. toukokuuta Susanna oli ystäviensä kanssa Wiesbadenin keskustassa. Hänen oli tarkoitus tulla kotiin illalla - mutta hän ei koskaan saapunut sinne. Seuraavana päivänä hänet ilmoitettiin kadonneeksi.

Poliisi ei aluksi tutkinut sitä rikoksena, koska teini-ikäinen oli usein pinnannut koulusta.

Katoamispäivänsä aattona tyttö oli kirjoittanut äidilleen WhatsApp -viestin:

"Äiti ei etsi minua, menin Pariisiin poikaystäväni kanssa, voin tulla takaisin kahden tai kolmen viikon kuluttua."

Tytön äiti, Diana Feldman oli huolissaan eikä uskonut viestin olevan hänen tyttärensä kirjoittama:

"Tämä ei ole tyttäreni kirjoitustyyli, enkä tiedä, onko se kirjoitettu hänen suostumuksellaan."

Diana Feldman etsi aluksi Facebookin avulla tytärtään julkaisemalla päivityksiä hänen katoamisestaan.

"Äidillä ei ole mitään pahempaa maailmassa kuin olla tietämättä, missä lapsi on", hän kirjoitti Facebookissa 25. toukokuuta kaksi päivää sen jälkeen, kun hänen teini-ikäinen tyttärensä oli kadonnut.

Koska tietoja tyttärestä ei kuulunut, Diana Feldman lähetti kesäkuun 1. päivänä avoimen kirjeen Saksan liittokansleri Angela Merkelille ja pyysi häntä auttamaan.

Viime syyskuussa 91 paikkaa Saksan liittovaltiovaaleissa saanut Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) syytti heti Merkeliä, kritisoimalla hänen päätöstään päästää yli miljoona maahanmuuttajaa ja pakolaista maahan vuonna 2015.

"Nukutteko vielä hyvin, rouva Merkel?" puolue kirjoitti Facebookissa.

Vasemmistolaiset parlamentin jäsenet häiritsivät raiskatun ja murhatun 14-vuotiaan Susanna Feldmanin kunniaksi pidettyä hiljaista hetkeä Saksan parlamentissa. Vaikka oikeistolainen AfD- puolue osoitti kunnioitusta tytön muistolle, vasemmistolaiset parlamentin jäsenet eivät voineet arvostaa sitä ja keskeyttivät sen törkeästi.

Vasemmistolainen Liittouma 90/Vihreät -puolueen jäsen ja Saksan parlamentin varapuheenjohtaja Claudia Roth päätti halpamaisesti keskeyttää Thomas Seitzin (AfD) kunnioittavan hiljaisen hetken Susanna Feldmannin muistoksi. Samalla hän paljasti sen, kuinka vähän vasemmistolaiset välittävät ihmisistä - enemmän heidän poliittisesta agendastaan.

Seitz päätti käyttää puheaikaansa tytön kunniaksi, mutta Roth häiritsi sitä heti häpeällisesti. Vaikka kaikki AfD-puolueen edustajat olivat aivan hiljaa tytön kunniaksi, vasemmistolaiset Saksan parlamentin jäsenet alkoivat meluta ja taputtivat käsiään Rothille. Lopuksi Roth käski Seitziä poistumaan puhujakorokkeelta ja antamaan paikan seuraavalle puhujalle, joka oli sosiaalidemokraattisen puolueen (SPD) Carsten Schneider.

Poliisi oli löytänyt tytön ruumiin keskiviikkona junaradan läheltä metsiköstä Wiesbadenin Erbenheimin alueella, joka on lähellä vastaanottokeskusta, jossa Susanna Feldmanin raiskauksesta ja murhasta epäilty 20-vuotias irakilaismies Ali Bashar oli asunut. Syyttäjä Achim Thoman mukaan kuristus oli kuolinsyy.

Feldman oli juutalainen, mutta Iltasanomat kertoo, että poliisin mukaan näyttöä uskonnon liittymisestä murhaan mahdollisena motiivina ei ole löydetty.

Juutalaisten keskusneuvoston mukaan Susanna Feldman oli lähellä olevan Mainzin kaupungin juutalaisyhteisön jäsen. Neuvosto sai kuulla uutisesta "syvästi kauhistuen".

Tutkijoiden mukaan Bashar oli tullut Saksaan lokakuussa vuonna 2015 ja asunut ensin Hessianin vastaanottokeskuksessa Gießenissä ja maaliskuussa vuonna 2016 siirtynyt perheensä kanssa Wiesbadeniin.

Epäilty on poliisille tuttu useista väkivaltarikoksista ja häntä epäillään myös 11-vuotiaan tytön raiskauksesta tämän vuoden maaliskuussa, mutta viranomaiset eivät ole syyttäneet Basharia ennen Feldmanin tapausta.

Bashar oli saanut joulukuussa vuonna 2016 kielteisen turvapaikkapäätöksen ja valittanut siitä. Vanhempiensa ja viiden sisaruksensa mukana Saksaan tullut mies oli poliisin mukaan paennut perheensä kanssa Irakin Erbiliin viime viikolla.

Kun poliisi aloitti tutkinnan, Bashar ja seitsemän muuta perheenjäsentä, jotka kaikki olivat asuneet vastaanottokeskuksessa Wiesbadenissa, olivat päässeet pakenemaan helposti käyttämällä henkilöllisyyspapereita, etteivät Saksan viranomaiset tunnistaisi heitä epäilyttäviksi. Lentolipuissa oli eri nimet kuin Basharin ja hänen perheensä oleskelulupa-asiakirjoissa.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer tiedotti perjantaina, että kurdiviranomaiset olivat pidättäneet 14-vuotiaan saksalaistytön murhasta epäillyn 20-vuotiaan irakilaismiehen Pohjois-Irakissa Saksan liittovaltion poliisin pyynnöstä.

Bashar yhdistettiin ensimmäisen kerran tapaukseen sen jälkeen, kun 13-vuotias turvapaikanhakija oli kertonut poliisille Wiesbadenissa sunnuntaina irakilaismiehen raiskanneen ja tappaneen Feldmanin.

Susanna Feldmanin murhassa oli toinenkin epäilty, 35-vuotias Turkin kansalainen, joka saapui Saksaan toukokuussa vuonna 2017 ja jätti myöhemmin turvapaikkahakemuksen. Hänet pidätettiin hänen kotoaan Wiesbaden-Erbenheimissä keskiviikkoiltana ja pidettiin hetki säilöönotettuna. Myöhemmin torstaina syyttäjät kuitenkin poistivat turkkilaismiehen pidätysmääräyksen ja kertoivat, että uusien tietojen mukaan turkkilainen ei ole enää epäilty.

Vireillä on nyt irakilaisen Basharin saaminen Saksaan oikeuden eteen. Bildin mukaan Basharin oli määrä lentää lauantaina Pohjois-Irakista ja laskeutua Saksaan iltapäivällä. Tiedon vahvisti Abdul Khaliq, Erbilin poliisijohtaja Irakista.

"Olemme läheisessä yhteydessä Saksan Erbilissä olevaan Saksan pääkonsulaattiin", hän sanoi.

Turvallisuusviranomaisten suunnitelma on saada viimeistään sunnuntaina Ali Bashar esiteltäväksi tuomioistuimelle. Sen jälkeen hänen pitäisi saapua Frankfurtiin tutkintavankeuteen.

Tämä ei ole ensimmäinen maahanmuuttajien murhaama tyttö Saksassa.

Saksan Freibergissä afganistanilainen turvapaikanhakija Hussein Khavari raiskasi, tappoi ja hukutti lokakuussa vuonna 2016 vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöntekijän, lääketiedettä opiskelevan Maria Ladenburgerin. Khavari oli tullut Saksaan marraskuussa vuonna 2015. "Turvapaikanhakija" oli valehdellut olevansa alaikäinen.

Myöhemmin todettiin, että hän oli istunut vankilatuomion yrittäessään ryöstää ja murhata tytön Kreikassa ennen siirtymistään Saksaan. Tämä synnytti keskustelun mahdollisista heikkouksista eurooppalaisessa järjestelmässä, kun tietoja vaihdetaan pakolaisista, maahanmuuttajista ja heillä mahdollisesti olevista rikosrekistereistä.

15-vuotias Mia V. puukotettiin kuoliaaksi keittiöveitsellä Kandelin apteekin edessä 27. joulukuuta vuonna 2017. Tekijä oli tytön entinen "poikaystävä", afganistanilainen maahanmuuttaja, joka oli saapunut Saksaan "ilman huoltajaa olevana alaikäisenä" keväällä vuonna 2016 - mutta osoittautuikin aikuiseksi mieheksi.

Jihad Watchin johtajan, Robert Spencerin mielestä eurooppalaisten virkamiesten hyväuskoisuus "pakolaisten" suhteen on äärettömän suuri. Se saa hänen mukaansa vakavasti ihmettelemään, oliko ehdottoman välttämätöntä muslimimaahanmuuttajien antaa tulla Eurooppaan.

"Onko pakko niin voimakas, että se on tärkeämpi kuin kaikki muut näkökohdat", Spencer pohtii.


 

 

Tytti Salenius ke 13.06. 18:27

Pääuutiset

blogit

Pauli Vahtera

Etuoikeutetut

Klo 00:46.

Vieraskynä

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

Klo 00:43.

Arto Luukkanen

Perussuomalaisille jokaisen ihmisarvo on jakamaton

Klo 00:38.

Timo Vihavainen

Taurian palatsi

Klo 00:31.

Professorin Ajatuksia

HS:n rikosuutisista pohjaa EU-vaaleihin

Klo 00:30.

videot