Saksalaiset muuttavat Unkariin - "Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan"

Saksalaisia muuttaa Unkariin, kauniin Balaton-järven rannalle, koska kotimaahan on päästetty liikaa turvapaikkaa hakevia siirtolaisia. Unkarissa on turvallisempaa ja rauhallisempaa.

Ulkomaat ti 05.06.2018 13:48
kuva: mtv uutiset

Unkarilaisen kiinteistövälittäjän László Kovácsin mukaan talojen ja asuntojen kysyntä on vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen kasvanut voimakkaasti.

"Asiakkaita tulee erityisen paljon Saksasta, mutta myös muualta Länsi-Euroopasta, esimerkiksi Ranskasta ja Benelux-maista", Kovács luettelee Mtv:n haastattelussa.

Mtv kertoo Hevizin kaupunginjohtajan Gábor Pappin arvioineen, että noin 30 prosenttia kaupungin kiinteistöistä on ulkomaalaisten, pääasiassa saksalaisten omistuksessa.

"Saksalaisten lisäksi täällä asuu enemmän ja vähemmän vakituisesti myös paljon venäläisiä, ranskalaisia ja sveitsiläisiä", Papp kertoo.

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä syistä, kun Länsi-Euroopasta päätetään muuttaa Balatonille, kertoo Mtv:n uutinen.

"Nimenomaan saksalaiset sanovat sen hyvin avoimesti", Papp toteaa haastattelussa.

"Kun seurasimme, mitä Saksassa tapahtuu, miten paljon siellä on rikollisuutta ja miten tilanne siellä muuttuu koko ajan vaarallisemmaksi, päätimme valita paikan, missä tällaista ei tapahdu", Walter Liebschwager kertoo Mtv Uutisille Hevizin kaupungin keskustassa.

"Täällä nainenkin voi lähteä mihin kellonaikaan tahansa kävelylle ja kauppaan. Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan", Fabiola Liebschwager korostaa.

"Kun puhutaan turvapaikanhakijoista, me teimme kyllä absoluuttisesti oikean ratkaisun. Täällä tätä ongelmaa ei edelleenkään ole ja Saksassa taas tilanne pahenee koko ajan", Unkariin muuttanut Frank Benzinger sanoo.

Viktor Orban on Unkariin muuttajille sankari ja hänen politiikkansa on tärkein syy kysynnän kasvulle. Kiinteistövälittäjän mukaan asuntojen kysyntään tuli selvä piikki keväällä, kun tiukkaa pakolaispolitiikkaa ajava pääministeri Viktor Orban voitti vaalit ja varmisti Fidesz-puolueelleen kahden kolmasosan enemmistön Unkarin parlamentissa.

"Kyllä minun on syytä kiittää pääministeriä siitä, että kysyntä on kasvanut", Kovács sanoo.

 

Alueiden, joissa islamia on mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan, kysyntä on voimakkassa kasvussa ja se tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä aluepoliittinen kilpailuetu.

 

 

Jukka Rahkonen ti 05.06. 13:48

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Ystävänpäivän tietovuoto: Vaalikirja

to 14.02. 22:09

Timo Vihavainen

Uuden aikakauden alussa

to 14.02. 22:07

Professorin Ajatuksia

Keskusta ja Kokoomus lahjoittaisivat verorahamme EU:n käytettäväksi

to 14.02. 22:05

Heikki Porkka

Pahuuden kultin palvonta palvelee liittovaltion tavoittelua

to 14.02. 10:18

Arto Luukkanen

Hoiva-Frankesteinin hirviö

ke 13.02. 17:08

videot