Joulun islamisaatio Euroopassa - "Sietämätöntä ja vastentahtoista alistumista islamille"

Belgian Punainen Risti poisti krusifiksit kaikista toimipisteistään muslimien lepyttämiseksi

Ulkomaat to 28.12.2017 17:09

Tämän vuoden joulun aikaa on leimannut islamiin liittyvät kiistat lähes kaikissa Euroopan maissa. Suurin osa konflikteista on syntynyt Euroopan monikulttuurisissa poliittisissa ja uskonnollisissa eliiteissä, jotka ovat kumartuneet sekularisoidakseen joulun - varmistaakseen näennäisesti, ettei kristillinen juhla vain loukkaa muslimeja.

Näin toteaa Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern "Eurooppa: Joulun islamisaatio"-artikkelissaan.

Monet perinteiset joulumarkkinat on nimetty uudelleen. Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pleasures, Kreuzberger Wintermarkt, London Winterville ja Münchenin talvifestivaali - heijastaakseen monikulttuurista suvaitsevaisuuden julkisivua.

Soeren Kern kiinnittää huomiota huolestuttavasti kasvaneisiin joulun islamisointipyrkimyksiin. Joulun uudelleen teologisointi perustuu väärään oletukseen, että Raamatun Jeesus olisi Koraanin Jeesus (Isa).

Tämä uskonnollinen yhteensulautuma, jota kutsutaan joskus nimellä "krislam", on saavuttamassa Kernin mukaan "raamatullisesti lukutaidottomaksi tulleen lännen".

Iso-Britanniassa esimerkiksi Kingston upon Thamesin All Saints -kirkko piti äskettäin yhteiset syntymäpäiväjuhlat Jeesukselle ja Mohammedille.

"Milad, adventti ja joulujuhla" 3. joulukuuta oli tarkoitus "merkitä profeetta Mohammedin syntymäpäiväksi ja Jeesuksen syntymäpäivän odottamiseksi". Tunnin mittainen palvelu sisälsi islamilaista rukoilua ja sitä seurasi syntymäpäiväkakun leikkaaminen.

Merkittävä kristitty bloggaaja, "arkkipiispa Cranmer" nuhteli kirkkoa Jeesuksen kunnioituksen puutteesta.

Hän huomautti, että Mohammedin korottaminen kirkoissa julistaa tehokkaasti Mohammedin olevan suurempi kuin Jeesus:

"Joka kerta kirkon antaessa Mohammedille lisänimen profeetta, he hylkäävät ristiinnaulitsemisen, kieltävät Kristuksen ylösnousemuksen ja kumoavat sen, että Sana tuli lihaksi ja asui keskuudessamme, sillä Mohammed kielsi kaikki nämä kristillisen uskon perustavat opinkappaleet."

Aiemmin tänä vuonna Koraania luettiin läpi skotlantilaisessa Pyhän Marian episkopaalisessa kirkossa Glasgow'ssa - juhlassa, jossa tarkoitus on kunnioittaa Jeesuksen Kristuksen henkilössä tapahtuneen Jumalan inkarnaation eli ruumiillistuman muistoa.

Kappalainen Gavin Ashenden huomautti Koraanin lukemisen olevan "jumalanpilkkaa". Hän totesi, että "on olemassa muita ja huomattavasti parempia tapoja rakentaa ymmärryksen siltoja muslimien kanssa".

Lontoossa Iso-Britannian parlamentin alahuoneen sekä ylähuoneen jäsenistä koostuva All-Party Parliamentary Group on British Muslims -ryhmä julkaisi raportin nimeltä "Erittäin iloinen muslimi-joulu".

Sen tarkoituksena on kiinnittää huomiota muslimien "inhimillisyyteen" joulun aikana. Raportissa todetaan seuraavaa:

"Liian usein muslimien hyväntekeväisyys tulee tietoomme kielteisen medianäkyvyyden takia ... Vähemmän olemme kuulleet muslimien hyvästä joulusta. Soppatykeistä, ruokapankeista, jouluruoista... - muslimien hyväntekeväisyysjärjestöt ovat kiireisiä joulun aikana."

Skotlannissa aluehallintoa syytettiin Iso-Britannian kristillisen perinnön heikentämisestä edistämällä etnisten vähemmistöjen "talvi-festivaaleja", samalla kun jätetään huomiotta joulu.

Skotlannin kansainvälinen kehitysministeri Alasdair Allan lupasi lähes 400 000 puntaa (535 000 dollaria) rahoittamaan 23 tapahtumaa talvikuukausina. Hän kuvaili niitä "tärkeimmiksi päivämääriksi kansallisessa kalenterissamme" ja sanoi "jännittävän ja monimuotoisen" ohjelman auttavan skotlantilaisia ​​"juhlimaan kaikkea suurta meidän ihmeellisessä maassamme talvikuukausina". Millään tapahtumista ei kuitenkaan ole mitään yhteyttä jouluun.

Skotlannin katolisen kirkon tiedottaja sanoi:

"On syvä pettymys, että Skotlannin hallitus on päättänyt olla tunnustamatta joulun uskonnollista todellisuutta talvijuhlatapahtumissaan. Yli puolet väestöstä ilmoitti uskontonsa olevan kristitty viimeisimmässä väestönlaskennassa. Katolilaiset ja muut kristityt voivat aivan oikein ihmetellä, miksi tämä julkisesti rahoitettu festivaali ei sisällä mitään tapahtumia, joiden tarkoituksena on auttaa skotlantilaisia ​​juhlimaan Kristuksen syntymää, joka on epäilemättä merkittävin juhla talvikuukausina."

Gordon Macdonald kristillisestä hyväntekeväisyysjärjestö CAREsta lisäsi:

"Se on osa Skotlannin hallituksessa jo vuosia kestänyttä yleistä sekularisaatiota, jossa kristillistä perintöä ja arvojärjestelmää on heikennetty hallituksen politiikan suorana seurauksena."

Tanskassa Graestedin peruskoulu poisti perinteisen joulunalusjumalanpalveluksen, jotta muslimioppilaita ei loukattaisi. Jotkut vanhemmat syyttivät koulua kaksoisstandardeista: taannoin siellä oli järjestetty tapahtuma nimeltä "Syyria-viikko", jossa lapset uppoutuivat Lähi-idän kulttuuriin. Välittämättä vanhempien mielipiteistä, koululautakunta asettui kuitenkin koulun puolelle:

"Lautakunta tukee koulun päätöstä luoda uusia perinteitä, jotka koskevat lapsia ja nuoria."

Tanskan pääministeri Lars Lokke Rasmussenin mielestä päätös pitäisi kumota. Hän on koulun entinen oppilas.

Terveysministeri Ellen Trane Norby lisäsi:

"Tanskan peruskouluilla on velvollisuus jakaa opetusta - ja kulttuuristen arvojen ja jouluun liittyvien tietojen opettaminen ovat olennainen osa tätä."

Ranskassa vuosittaiset joulumarkkinat Croix-Roussen alueella Lyonissa peruttiin kohtuuttomien turvallisuuskustannuksien takia, jotka liittyivät tapahtuman suojelemiseen islamilaiselta terrorismilta. Kaupungin vuotuinen valojen festivaali jatkaa kuitenkin tänä vuonna.

Lyonin sotilaskuvernööri, kenraali Pierre Chavancy kertoi, että tapahtuman "herkkyyden" takia 1 500 sotilasta ja poliisia koirineen, jokiprikaatit ja miinanraivaajat olisi otettu käyttöön turvallisuuden takaamiseksi.

Belgiassa Liègessä Punaisen Ristin päällikkö André Rouffart määräsi jokaisen 28 toimipisteen kaupungissa poistamaan krusifiksit vahvistaakseen järjestön maallisen identiteetin. Kriitikot sanoivat päätöksen olleen osa laajempaa pyrkimystä "muuttaa tiettyjä termistöjä" ja "murtaa perinteitämme ja juuriamme" muslimien lepyttämiseksi.

"Kerran puhuimme joululomasta, nyt sanomme sitä talvilomaksi", kertoi paikallinen Punaisen Ristin vapaaehtoinen.

Saksassa koulu Lüneburgissa siirsi joulujuhlaa sen jälkeen, kun muslimiopiskelija valitti joululaulujen laulamisen kouluaikana olleen ristiriidassa islamin kanssa.

Koulun päätös tapahtuman uudelleenjärjestelystä ei-pakollisena koulun jälkeisenä toimintana synnytti "vihamielisen viestin tulvan ja jopa uhkauksia koulun johdolle ja koululautakunnalle". Vanhempien rauhoittelemiseksi rehtori Friedrich Suhr sanoi, että "ei-kristityt" joululaulut, kuten "Petteri Punakuono", ei olisi kielletty.

Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) johtaja Alexander Gauland totesi koulun toiminnan olleen "sietämätöntä, vastentahtoista alistumista islamille" ja "pelkurimaista epäoikeudenmukaisuutta" ei-muslimilapsia kohtaan.

Münchenissä monikulttuuristen "talvimarkkinoiden" mainokset esittivät burqalla peitettyä lumiukkoa.

Baijerin AfD: n puheenjohtaja Petr Bystron totesi ironisesti:

"Burqalumiukko suvaitsevaisuuden symbolina?"

Hallessa joulumarkkinat nimettiin "talvimarkkinoiksi".

Berliinissä perinteiset joulumarkkinat suojattiin betoniesteillä estämään viime vuoden muslimien tekemän hyökkäyksen toistuminen, jossa 12 ihmistä kuoli ja yli 50 loukkaantui.

Stuttgartissa 53-vuotias mies pidätettiin joulumarkkinoilla, kun hän väitti kuljettavansa pommia repussaan.

Potsdamissa joulumarkkinat suljettiin, kun läheinen apteekki sai kirjepommin. Bonnissa joulumarkkinat evakuoitiin pommiuhan vuoksi.

Italiassa yhdessä milanolaisessa koulussa poistettiin viittaukset jouluun ja nimettiin uudelleen.

Facebookissa paikallinen poliitikko Samuele Piscina moitti koulua "poliittisesti korrektin vasemmistolaisen politiikan" toteuttamisesta, joka riistää italialaisten lasten joulun ilon:

"Jouluseimien ja krusifiksien jälkeen jopa nyt joulujuhlia vastustetaan kouluissa. Sana joulu, uskomme ja kulttuurimme symboli, ei syrji ketään. Joulun tunnuskuvien poistaminen eivät takaa kenenkään kunnioitusta, vaan edistää suvaitsemattomuutta kulttuuriamme, tapojamme, lakejamme ja perinteitämme kohtaan. Uskomme lujasti, että meidän perinteitämme on kunnioitettava."

Bolzanossa pahvinen joulukuusi oli käsketty poistettavaksi kaupungintalosta, koska "se olisi voinut loukata muslimien tuntemuksia". Paikallinen poliitikko Alessandro Urzì ilmaisi tyrmistyksensä päätöksestä:

"Byrokraattinen ankaruus, jolla kuusi vietiin pois välttääksemme riskin ärsyttämästä jotakuta, kuvastaa kulttuuriympäristön barbarisaatiota."

Norjassa Skienin peruskoulu ilmoitti, että sen joulujuhlallisuuksiin tänä vuonna kuuluisi paitsi oppilaiden tavanomainen Raamatun jakeiden lausunta, mutta myös kaksi jaetta Koraanista, joissa viitataan Jeesukseen.

Bruce Bawer arvioi Gatestone -instituutin artikkelissa tulevaisuutta näin:

"Tänä vuonna saattaa olla jouluohjelmassa muutamia Koraanin jakeita, ensi vuonna joulunaikatapahtuma, jossa molempia uskontoja juhlitaan tasajalkaa, eikä montaakaan vuotta sen jälkeen, niin ehkä lasten juhla, jossa ei ole ristiä eikä joulukuusta, vain rukousmattoja, arabialaisia rukouskutsuhuutoja ja hijabeja tytöille."

Espanjassa Madridin kaupunginvaltuusto korvasi joulujuhlallisuudet pääkaupungissa uuspakanallisella "kansainvälisellä kulttuurien markkinoilla". Madridin kaupunginjohtaja Manuela Carmenan, Espanjan kommunistisen puolueen entisen jäsenen mukaan kuukauden pituisen tapahtuman nimenomainen tarkoitus on tehdä joulusta "kattavampi".

Madridin kaupungintalo rikkoi myös perinteitä kieltäytymällä asettamasta jouluseimeä Puerta de Alcalan riemukaarelle.

Paikallinen poliitikko José Luis Martínez-Almeida syytti Carmenaa "intomielisestä yhteistyöstä Ramadanin juhlintaan" ja "yrittämisestä piilottaa kaikki joulun kristilliset symbolit".

Hän lisäsi: "Haluamme saada takaisin kulttuuriset ja uskonnolliset juuremme."

 

EDIT 29.12.2017 14:16: Snopes sivuston mukaan joulukuusikuva, joka oli artikkelin pääkuvana, oli Kairosta joulun jälkeisestä tapahtumasta. Snopes sivusto väittää, ettei tapahtumaan liittynyt muslimien hyökkäystä joulukuusta kohtaan. Snopes sivusto on usein myös syyllistynyt väärien korjausten julkaisuun. Varmuuden vuoksi vaihdoimme kuitenkin kuvan heti saatuamme tiedon kyseisestä Snopes korjauksesta.


 

Tytti Salenius to 28.12. 17:09

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Notre Dame ja hänen kirkkonsa

to 18.04. 23:58

Professorin Ajatuksia

Miksei rahaa löydy katastrofiapuun?

to 18.04. 23:57

Mikko Paunio

YLE: "Kunhan vain osaat takoa kyrpänä kontenttia"

to 18.04. 16:04

Jukka Hankamäki

Vahvoja suosituksia

ke 17.04. 21:44

Arto Luukkanen

Kähmäpolitiikka ja kansan tahto

ke 17.04. 21:42

videot