FBI esti jouluksi juonitun jihad-iskun Kaliforniassa - "Olemme tunkeutuneet teidän iljettävään maahanne!"

Yhdysvaltain merijalkaväessä palvellut, myöhemmin muslimiksi kääntynyt vannoi uskollisuutta ​​Isisille ja mainitsi Trumpin Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi syyksi suunnitelmmille

Ulkomaat la 23.12.2017 13:18

FBI ilmoitti pidättäneensä perjantaina Kaliforniassa hinausauton kuljettajan, Everitt Aaron Jamesonin terrori-iskun suunnittelusta San Franciscoon.

Jouluksi juonitusta islamilaisesta joukkomurhaiskusta kertoo Breitbart.

Salaiset tietolähteet kertovat Jamesonin kaavailleen suunnitelmaa joulupäiväksi, johon olisi liittynyt siviileihin törmääminen kuorma-autolla, räjähteiden käyttäminen ja hänen merijalkaväentaitojensa hyödyntäminen tarkka-ampujana lisätäkseen ruumiiden määrää.

Hän oli hahmotellut suunnitelman, jossa hän räjähteiden avulla voisi "tunneloida" tai "kanavoida" ihmisiä paikkaan aiheuttaen kuolonuhreja.

Viestissä, jonka hän ilmeisesti aikoi julkaista hyökkäyksen jälkeen, Jameson vannoi uskollisuutta ​​Isisille ja mainitsi presidentti Donald Trumpin Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi syyksi hänen toimintaansa.

FBI:n asiakirjoissa todetaan , että Jameson aikoi käyttää hinausautoansa joukkosurmahyökkäykseen laituri 39:llä, koska hän "oli ollut siellä aiemmin ja tiesi sen olevan tungokseen asti täynnä olevaa aluetta". Raporttien mukaan hänen ilmoitetaan sanoneen, että joulu olisi "täydellinen päivä hyökkäyksen tekemiseen".

"Olen iloinen tietäessäni, että muslimit iskevät lopulta takaisin. Allahu Akbar! Kuffari ansaitsee kaiken ja vielä enemmän ihmishenkiä, mitä he ovat ottaneet", hänen väitetään sanoneen FBI: n ilmiantajalle New Yorkissa 2. marraskuuta tapahtuneen kuorma-autojihadhyökkäyksen jälkeen, jossa kuoli kahdeksan ihmistä.

Jamesonin kerrotaan myös puhuneen suopeasti vuoden 2015 joulukuussa tehdystä San Bernardinon hyökkäyksestä ja vihjailleen, että hänen toimintansa sisältäisi ajoneuvoja, räjähteitä ja ampuma-aseita. Hän oli kertonut salaiselle agentille, että Amerikka on "uuden New Yorkin tai San Bernardinon kaltaisen hyökkäyksen tarpeessa".

Vaihtaessaan ajatuksiaan FBI: n kanssa, Jameson uskoi heidän olevan Islamilaisen valtion edustajia ja hän ylpeili olevansa sotilasveteraani ja tarjosi taitojaan kalifaatin palvelukseen. Tapaamisessa salaisten ilmoittajien kanssa hän lisäsi olevansa "hyvin perehtynyt" "Anarkistiseen keittokirjaan", joka on ohjekirja pommien ja muiden terrorismin apuvälineiden tekemiseksi. Hän esitti myös taloudellista tukea Isisille ja ehdotti olevansa valmis matkustamaan tarvittaessa Syyriaan ja sanoi olevansa valmis kuolemaan "syystä". Hän todisti puhelun aikana osaavansa puhua sujuvasti arabiaa.

FBI:n mukaan Jameson työskentelee paikallisessa hinausautoyrityksessä, joka on tehnyt sopimuksen Modeston kaupungin kanssa.

27. marraskuuta FBI: n agentit seurasivat hänen työskentelyään työpaikalla.

Myöhemmin he olivat nähneet hänen ajavan kuorma-autoa ympäri Modestoa.

Joulukuun alussa toinen vakoilutehtävässä ollut FBI: n agentti alkoi puhua hänen kanssaan Facebookissa.

"Olin sotilas kuffarin armeijassa, ennen kuin käännyin takaisin. Minut on koulutettu taisteluun ja sotaan. Kaikki Allahille", hän julisti.

FBI vahvisti Jamesonin osallistuneen Yhdysvaltain merijalkaväen peruskoulutukseen ja hankkineensa kivääritarkka-ampujan pätevyyden vuonna 2009. Hänet oli aikanaan vapautettu "vilpillisestä pestistä", koska hän ei ollut ilmoittanut astmastaan.

Kun salaiset FBI: n edustajat kysyivät, mitä hän tarvitsi hyökkäykseen, Jameson esitteli näyttävää suunnitelmaa, johon sisältyivät M-16 ja / tai AK-47 -kiväärit, ajastimet, kaukoräjäyttimet ja putkipommit.

Kun Jamesonin asuntoon Modestossa suoritettiin 20. joulukuuta kotietsintä, useita pistooleja, kiväärejä ja ampumatarvikkeita takavarikoitiin sekä löydettiin hänen viimeinen tahtonsa ja testamenttinsa sekä käsinkirjoitettu kirje allekirjoittuna 16. joulukuuta nimellä "Abdallah abu Everitt ibn Gordon al-Amriki".

Kirje oli ilmeisesti tarkoitus julkaista hänen suoritettuaan terrori-iskunsa. Se kuuluu seuraavasti:

"Minä, Abdallah adu Everitt ibn Gordon, olen tehnyt nämä teot kuffaria vastaan, Dar al Islamin nimessä, Allahu Akbar! Te kaikki olette aiheuttaneet tämän itsellenne. Ei ole viatonta kuffaria! Tässä kansallismielisessä, jumalattomassa yhteiskunnassa jok'ikisellä kuffarilla on kätensä tässä pelissä. Olette antaneet Donald J. Trumpin luovuttaa Al Qudsin juutalaisille. Sekä te että hän olette väärässä, se kuuluu muslimeille. Olemme tunkeutuneet ja soluttautuneet teidän iljettävään maahan. Tällaiset teot jatkuvat, kunnes islamin leijonat saavat teidät kiinni. Kääntykää Allahin puoleen, tehkää tawbahia ja taistelkaa kanssamme, sotilaat, jotka taistelevat päivällä ja yöllä. Allah SWT on anteeksiantava. Minä en ole. Kauan eläköön Isil, kauan eläköön Abu Bakr al-Baghdadi. Allahu Akbar!"

Dar al Islam tarkoittaa "islamin taloa". Kuffari on halventava nimitys ei-muslimeille eli "vääräuskoisille". Al Quds on arabialainen nimi Jerusalemille. Tawbah tarkoittaa "kääntymystä". Allah SWT on lyhyt tapa sanoa "kaikkein mahtavin ja ylhäisin Allah". Abu Bakr al-Baghdadi on "kalifi" tai Islamilaisen valtion johtaja.

FBI: n mukaan Jameson tutki ahneesti Islamilaisen valtion propagandaa netissä ja kirjoitti lukuisia "terrorismia tukevia sosiaalisen median julkaisuja".

Jameson oli kertonut lokakuussa FBI: n tietolähteelle kääntyneensä muslimiksi kaksi vuotta aiemmin muslimikeskuksessa.

Tytti Salenius la 23.12. 13:18

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

ma 10.12. 23:34

Arto Luukkanen

Petteri vaatii Suomeen hissunkissun vaaleja?

ma 10.12. 23:32

Timo Vihavainen

Symbolit ja historia

ma 10.12. 23:29

Professorin Ajatuksia

YK:n ihmisoikeuksien julistus täytti 70 vuotta

ma 10.12. 23:28

Heikki Porkka

Yle, YK, islam, Viro ja GCM

ma 10.12. 10:56

videot