Saudi-Arabian lupaukset "maltillisuudesta" islamilaista harhautusta - taqiyyaa

"Harhaanjohtavaa manipulaatiota, joka pyrkii pönkittämään lännen kunnioitusta Saudi-hallintoa kohtaan"

Ulkomaat ke 25.10.2017 21:33
Kuva: pixabay

Saudi-Arabian viimeaikaisia "länsimaisia" uudistuksia on hehkutettu ja eilen Helsingin Sanomat ilakoi, kuinka Saudi-Arabian kuningaskunnan "äärivanhoillinen valtakoneisto" saa nyt luvan siirtyä maltillisen islamin tieltä.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammed bin Salman "hämmästyttävän suorin sanoin" vannoi tiistaina Riadin talousfoorumissa Saudien palauttavan "maltillisen" islamin, joka on jatkossa suvaitsevainen ja avoin kaikille maailman uskonnoille.

"Palaamme takaisin siihen, mitä olimme ennen - maltillisen islamin maa, joka on avoin kaikille uskonnoille ja maailmalle. Emme kuluta seuraavaa 30 vuotta elämästämme tuhoisiin ideoihin. Tuhoamme heidät tänään. Lopetamme ääriliikkeet hyvin pian."

"Islamin modernisoinnin haaste" -kirjastaan tunnettu Christine Douglass-Williams kysyy Jihad Watchin artikkelissaan, tarkoittaako tämä että Saudi-Arabiassa annetaan avoin julistus, määräys tai fatwa, että kuningaskunnassa ei ole enää kuolemanrangaistuksia ateismin ja uskosta luopumuksen vuoksi.

Douglass-Williamsin mielestä tämä "harhaanjohtava manipulaatio" pyrkii pönkittämään lännen kunnioitusta Saudi-hallintoa kohtaan ja laajentaa Saudi-Arabian alueellista hegemoniaa ovelana kuningaskunnan toimena sen ensisijaista vihollista, Irania vastaan.

"Kruununprinssi totesi, että Iranin hallinnon ensisijainen päämäärä on saavuttaa muslimien polttopiste, Mekka. Me emme odota, että taistelu on Saudi-Arabian alueella ja toimimme niin, että taistelu on heidän puolellaan, Iranin sisällä, ei Saudi-Arabiassa."

Douglass-Williams kiinnittää huomiota myös toiseen erittäin oleelliseen asiaan.

Islamilaiseen valtioon on liittynyt enemmän Saudi-Arabian kansalaisia kuin mistään muusta maasta.

Aftonbladetin mukaan Saudi-Arabiasta on lähtenyt Syyriaan ja Irakiin taistelemaan 3 244 henkilöä.

Uusi "Kalifaatin takana: Ulkomaiset taistelijat ja paluumuuttajien uhka" -raportti kertoo, että 760 henkilöä on jo palannut Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabia on ollut eturintamassa maailmanlaajuisessa jihadissa, mitä Douglass-Williams pitää hyvin ristiriitaisena Saudien länsimaisessa mediassa esittämän "maltillisuuden" kanssa. On syytä huomioida myös muslimeille tunnusomainen taqiyya eli islamilainen harhautus, mihin muslimit turvautuvat "vääräuskoisten" alistamiseksi ja su­meile­matta va­lehte­levat länsimaalaisten hyväuskoisuutta ovelasti hyödyntäen kätkien näin todelliset aikeensa.

Isla­minoppineille kysymys on sharian mää­rää­mästä kät­ketyn ji­hadin strategi­asta.

Douglass-Williams havainnollistaa lisäksi Saudi-Arabian kruununprinssin "järjetöntä julistusta maltillisena valtiona" ja mainitsee esimerkiksi taannoisen tapauksen, jossa Saudi-Arabian viranomaiset pidättivät 27 kristittyä rukoilemisen ja Raamattujen hallussapidon takia. Heidän joukossaan oli useita naisia ​​ja lapsia.

Saudi-Arabia on myös ollut maailman ainoa maa, jossa naisilla ei ole ollut oikeutta ajaa autoa.

Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud antoi syyskuussa määräyksen, jonka mukaan naiset saavat ajaa autoa ja ajo-oikeuden on määrä astua voimaan ensi vuoden kesäkuussa.

Lähi-idässä syntynyt ja kasvanut AZ Mohamed pitää Saudi-Arabian lupausta antaa naisten ajaa autoa tekaistuna ja valheellisena.

Hänen mukaansa naiset ovat edelleen pääasiassa saudimiesholhoojiensa otteessa ja "monet vihaiset, naisiaan ja kotiaan totaalisesti hallitsevat miehet" eivät todennäköisesti salli heidän naistensa ajaa.

"Saudi-naisien on ensin saatava lupa miespuolisilta holhoojiltaan hakea ajokorttia", hän korostaa.

Paljon kiireellisempi ja merkittävämpi uudistus Mohamedin mukaan olisi kumota miespuolinen huoltajuus.

Mohamedin arvio on, että jos naiset ovat pettyneitä tai turhautuneita miestensä ylivaltaan ja alistamiseen, ongelma jää pääasiassa saudiperheen sisäiseksi. Nainen ei voi syyttää hallitusta, vaan vain hänen miespuolista huoltajaansa.

Lisäksi Mohamed huomauttaa, että monien mielestä naisten autolla ajaminen saattaa altistaa heidät "pahoille teille". He voivat kohdata miehiä teillä ja huoltoasemilla. Naiset saattavat käyttää hyväksi vapauttaan ajaa autoa ja lähteä ulos ilman miehen vartioivaa valvontaa. Puhumattakaan ilkeistä miehistä, jotka saattavat myös vahingoittaa autoa ajavia naisia, Mohamed luettelee.

Oikea Media kirjoitti huhtikuussa Saudi-Arabian valitsemisesta YK: n naisten oikeuksien komissioon.

YK Watchin johtaja Hiller Neuer piti Saudi-Arabian hyväksymistä komissioon "järjettömänä" ja totesi Saudi-Arabian valitsemisen "naisten oikeuksien suojelijaksi" olevan kuin pyromaanin toimimista kaupungin palopäällikkönä.

Vuonna 2015 Saudi-Arabia valittiin YK: n ihmisoikeusneuvostoon, joka aiheutti voimakkaita reaktioita sekin maan monien teloitusten ja mestausten takia.

 

Tytti Salenius ke 25.10. 21:33

Kommentit: 3

Juha. to 26.10.2017 11:07 0

Naiset eivät aja autoa Saudi-Arabiassa edes leikkipuistossa, jos nyt niitäkään edes siellä on. Saudi-Arabia on yhtä Fatwaa ja Taqiaa. Vai mihin kuvittelette Seepran pääsevän raidoistaan? Ei yhtään mihinkään! Mutta tämä kaikkihan menee länsimaalaisten hyvä uskoisten idioottien päähän kuin häkä. Eipä tähän voi paljoa muuta sanoa kuin, että: HOH-HOIJAA.

Petri Paavola pe 27.10.2017 08:54 0

Islamin uskossa valehteleminen ei ole sallittua muuten kuin tietyissä tilanteissa, jossa se on jopa hyväksyttävää tai suotavaa. Sallitun valehtelemisen käsitettä kutsutaan Islamissa sanalla al-tagiyya (ehkäiseminen). Muslimi saa valehdella ehkäistäkseen vahinkoa, joka tapahtuu Islamille, eli muslimi saa suojella Islamia valheen kautta. Sotakin on muslimille petosta, sillä sodan kautta ei vain puolusteta muslimeita, vaan pyritään maailmanvaltaan ja alistamaan ei-muslimeita.

Lisää tietoa asiasta sivulla: http://www.kotipetripaavola.com/islammitalannentuleetietaa.html

Petri Paavola pe 27.10.2017 09:48 0

Muslimin kirjan mukaan valehteleminen on luvallista näissä tapauksessa: taistelussa, jos valehteleminen tuo sovinnon ihmisten välille, sekä miehen ja vaimon välille jos valheen kautta saadaan aikaan sovinto.

Jos muslimivaimo epäilee aviomiehensä pettäneen häntä toisen naisen kanssa tai olleen tekemässä jotakin pahaa (rikos), niin muslimimies voi valehdella vaimolleen sovun säilymiseksi. Toki sekin on totta, että länsimaissa aviopuoliso voi syyllistyä samanlaiseen valehteluun, mutta sivistyneissä maissa ei ole kansalaisen ohjekirjaa, joka käskee valehtelemaan, mutta Islamin uskon pyhät kirjat antavat muslimeille luvan valehdella monenlaisissa erilaisissa tapauksissa. Islamin uskonto on moraaliton uskonto, sillä lupa valehtelemiseen ja petokseen on todella moraalitonta ohjeistamista ja käyttäytymistä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot