Blogi: Heikki Porkka, ke 13.09.2017 12:20

Tehokkaasta katumisesta ja poliittisesta moraalista

Minkä ihmisryhmien suojelua päättäjien valtaosa pitää tärkeimpänä?

Aikajanan mediakatsaus kertoo:

1. Iltalehti 22.7.2012: ”Ylen mukaan Suomen eduskunnan turvajärjestelyjä aiotaan tiukentaa Norjassa vuosi sitten tehdyn joukkomurhan takia.”

2. Yle 20.8.2015: ”Yle Uutisten tietojen mukaan ministereiden henkilösuojelua on lisätty viime kuukausina. Ainakin ulkoministeri Timo Soinilla ja valtiovarainministeri Alexander Stubbilla on tällä hetkellä säännöllisesti turvamiehiä suojana.”

3. Yle 25.9.2015: ”Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista isoon parakkikylään rajalle. Tulijoita pitäisi edustaja Halla-ahon mukaan majoittaa kylässä kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty. Hakemusten käsittelyssä menee vähintään kuukausia.”

”– Tulijavirta on katkaistava pikaisilla toimilla, Halla-aho linjaa kannanotossaan.

Parakkikylässä pitäisi olla houkuttelevuuden kitkemiseksi vaatimattomat oltavat ja kylän asukkailta pitäisi ottaa kaikki valtion rahat pois.

– Olen kohtuullisen varma, että ilman todellista hätää, tulijat palaisivat viikossa takaisin Ruotsiin, joka joutuisi sen jälkeen valvomaan Tanskan rajaa ja se taas Saksan rajaa, edustaja Halla-aho veikkaa.”

4. Uusi Lahti 21.10.2015: ”Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.”

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi samana päivänä (21.10.2015) ohjeistuksen olevan valtakunnallinen eli koskevan kaikkia Suomen poliisilaitoksia.

Sylttytehdas on sisäministeriö, joten kyse on poliittisesta ohjauksesta, jolla pyrittiin estämään kansalaisten tiedonsaanti. Toiminnallaan sisäministeriö edisti rikollisuutta ja vaaransi kansalaisten turvallisuutta, koska kansalainen ei voi ymmärtää mistä vaara voi uhata, jos hän ei saa oikeaa tietoa.

Sisäministerinä vaikutti ohjeistuksen jakamisen aikana Petteri Orpo (kok).

5. Yle 11.11.2015: ”Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari vaatii pysäyttämään turvapaikanhakijoiden saapumisen Suomeen. Käytännössä hän haluaa välittömästi käyttöön rajatarkastukset ja Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat takaisin.

– Keinolla millä hyvänsä on saatava turvapaikanhakijat käännytettyä.”

6. Iltasanomat 21.3.2016, presidentti Sauli Niinistö järkyttyy.

IS julkaisee presidentin fb-päivityksen: ”Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! SN”

Valtterin kertomukselle ei löydy mitään muuta todistetta kuin hänen ja hänen markkinoinnin ammattilaisena ja Ylen toimittajien tuttuna tunnetun äitinsä sana. Mutta presidentti ottaa kantaa. Totta kai, koska tällaisilla kannanotoilla saa silmät ummessa kulkevilta suomalaisilta sympatiaa ja irtopisteitä. Niinistö ratsasti Valtterilla, kuten nykyään on tapana sanoa.

7. Valtioneuvoston 30.8.2016 julkaistun tiedotteen mukaan Suomeen saapui vuonna 2015 ”kansainvälistä suojelua hakemaan lähes 32 500 turvapaikanhakijaa, joista yli 60 prosenttia oli irakilaisia”.

Suurin osa irakilaisista oli nuoria tai nuorehkoja miehiä. Useiden tulijoiden taustalla on poliisin tai sotilaan koulutus.

Tiedotteessa väitetään, että irakilaiset saapuivat Suomeen esimerkiksi siksi, että Suomea pidetään turvallisena ja ihmisoikeuksia kunnioittavana yhteiskuntana.

8. Millä tavalla irakilaiset ovat kunnioittaneet Suomen turvallisuutta ja ihmisoikeuksia?

8a. MTV 16.12.2016: ”Otanmäen henkirikoksesta pitkät tuomiot turvapaikanhakijoille – pahoinpitely kesti tunnin”

”Kainuun käräjäoikeus on tuominnut Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta syytetyt kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa pitkiin vankeusrangaistuksiin.”

Käräjäoikeuden mukaan Beni Zaid oli lyönyt uhria useita kertoja päähän ja vartaloon, potkinut häntä päähän ja vartaloon, tökkinyt veitsellä päähän, lyönyt veitsen terällä ja kahvalla sekä kuristanut uhtia kaulasta. Pahoinpitely oli jatkunut useaan otteeseen ja kestänyt yhteensä noin tunnin ajan.”

8b. Uusi Suomi 12.5.2017: ”Keskusrikospoliisin tekemän analyysin mukaan tuhatta Suomessa olevaa irakilaista kohden seksuaalirikosepäiltyjä oli 12,9. Vastaava osuus Suomen kansalaisista oli 0,3.”

Uuden Suomen kertomat lukemat koskevat vuotta 2016 eli Suomesta turvaa ja ihmisoikeuksia hakemaan tulleiden irakilaisten saapumista seuraavaa vuotta.

Suomen hallitus ei reagoinut millään tavalla turvapaikanhakijoiden myötä alkaneeseen seksuaalirikosten massiiviseen kasvuun. Tai reagoi, pyrki pimittämään totuuden yhdessä poliisijohdon kanssa, kuten edellä on kerrottu.

9. Miten presidentti Niinistö on reagoinut viime vuosien kehitykseen?

Vaatinut oikeassa olijoilta tehokasta katumista, mutta ei ole millään tavalla osoittanut myötätuntoa suomalaisille, jotka ovat joutuneet kantamaan raskaan taakan poliitikkojen tekojen seurauksista.

Yle, 11.6.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt (Halla-aho, Hakkarainen), jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista.”

10. Turun Sanomat 19.8.2017: ”Turun terrorimurhat”

” Turun puukotuksia tutkitaan terrorismina – epäilty on turvapaikanhakija

11. Iltasanomat 22.8.2017: Presidentti Sauli Niinistö: ”– Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse.”

12. Iltasanomat 30.8.2017: ”Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.”

Ylin vastuuhenkilö on sisäministeri Paula Risikko (kok).

13. Ylikomisario Jari Taponen, Poliisiammattikorkeakoulu, twitterissä, aiheena laittomat maahanmuuttajat koulunpenkillä suomalaisnuorten ja –lasten kanssa samassa talossa, 9.9.2017:

”päinvastoin, ihmisiä pitää motivoida pysymään koulunpenkillä - oli kyseessä lapsi tai aikuinen”

”hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!”

Kansanedustaja Juhana Vartiainen, ex-sdp, nyk. kokoomus, puolustaa ylikomisario Taposta, twitter, 9.9.2017:

”Iina, nuo tappajat ovat pikemminkin tuuliajolla olevia lapsia ja nuoria ja orpoja kuin mitään uskonoppineita ja kulttuurisotureita.”

14. Iltalehti 12.9.2017: ”Terrori-iskujen aallosta säikähtänyt eduskunta pohti turvamiehilleen tuliaseita viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat.”

15. Turun Sanomat 12.9.2017:

"Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Ville Tavio (ps) vaatii keskustelua turvallisuudesta Turun valtuustossa. Hänen mukaansa valtuuston kokouksissa ei ole keskusteltu terrori-iskun jälkeen kertaakaan iskusta tai kaupungin turvallisuustilanteesta.

Allekirjoittamassaan tiedotteessa Tavio kertoo ihmetelleensä kokouksessa, ettei valtuusto ole pitänyt hiljaista hetkeä uhrien muistoksi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset keräsivät maanantain kokouksessa allekirjoituksia esitykseen, jossa pyydettiin keskustelua Turun turvallisuustilanteesta. Vaadittavaa nimimäärää ei saatu Tavion mukaan kasaan."

Turun tauti tunnettiin aiemmin tautina, joka tarkoitti vanhojen kulttuurihistoriallisten rakennusten tuhoamisvimmaa ja sen taustalla vallinnutta korruptiota. Turku on nyt saanut uuden taudin, joka on pakkomielle islamiin liittyvien vakavien ongelmien salaamiseen.

Sitä mistä ei puhuta, ei ole, näyttää olevan useimpien turkulaispoliitikkojen mielipide. Turun osalta on syytä muistaa, että ainakin kokoomuksella ja sdp:llä on siellä vahvat siteet islamiin. Olisiko tällä jotain tekemistä kumisevan hiljaisuuden kanssa?

16. Vastaus alussa esitettyyn kysymykseen.

Presidentin ja hallituksen pääasialliset suojelukohteet ovat presidentti, hallitus ja Suomeen vastoin kansainvälisiä sopimuksia vastaanotetut laittomat ulkomaalaiset, erityissuojelua nauttivat ei-valkoihoiset.

Rangaistavaa, tai vähintäänkin moitittavaa on presidentin ja hallituksen mielestä se, että puolustaa omaa kansaa ja kertoo totuuden.

Suomalaiset eivät ole koskaan itsenäisyyden aikana olleet näin suomalaisvastaisten poliitikkojen johtamia. Neuvostoaika oli kevyttä kauraa nykyisen Brysselin kumartamisen rinnalla.

Neuvostoaikana oman kansan etu oli jopa lähes kaikkien kommunistien ykkösasia. Poikkeuksen muodostivat taistolaiskommunistit, joiden mielestä liittyminen osaksi neuvostojen maata olisi ollut harkinnan arvoinen asia.

Heikki Porkka ke 13.09. 12:20

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

blogit

Vieraskynä

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05.2019 01:36

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05.2019 20:25

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05.2019 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05.2019 20:24

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05.2019 11:15

Tapio Puolimatka

Setan kunniarotta-antipalkinto ja itävaltalainen rottaruno

ti 21.05.2019 23:38

Olli Pusa

Islaminuskoiset eivät sopeudu

su 19.05.2019 21:43

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05.2019 21:34

Jessica Vahtera

Feministinen hallitus täysin tasa-arvoton

pe 24.05.2019 15:56

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05.2019 20:22

Matti Viren

Kumoaako ilmaston muutos kaikki lait?

pe 24.05.2019 01:25