Blogi: Juha Ahvio, pe 08.09.2017 13:47

Ylen mielenkiintoinen Me kannatamme Trumpia! -radiokeskustelu

Viime perjantai-iltapäivällä, 1.9.2017, osallistuin erittäin mielenkiintoiseen Yle Puheen KulttuuriCocktail -radio-ohjelman keskusteluun, jossa osanottajilla oli mahdollisuus nostaa esiin sellaisia Suomessa harvemmin kuultuja näkökulmia, joiden pohjalta Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja hänen politiikkansa ilmenevät myönteisessä ja kannatettavassa valossa. Studioon oli kutsuttu itseni lisäksi kaksi muuta Trumpin kannattajaa: vapaa toimittaja Michel Grünstein ja perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Vajaan tunnin mittainen ”Me kannatamme Trumpia!” -KulttuuriCocktail -ohjelma on kuunneltavissa Ylen Areenalla. Ohjelma kannattaa kuunnella ajatuksella. Jo pelkästään senkin vuoksi, että se on lajissaan peräti harvinainen ja siinä merkityksessä melko ainutlaatuinen suomalaisessa mediatarjonnassa, joka varsin yksipuolisesti on keskittynyt Trumpin ja hänen politiikkansa kritiikittömään mustamaalaamiseen.  

Onkin täysi syy kiittää koko Ylen KulttuuriCocktailin toimitusta ja etenkin toimittaja Tuomas Karemoa siitä, että he näkivät hyväksi mahdollisuuden tarjoamisen Trumpia puolustavien näkemysten ja niiden perusteluiden julki saattamiselle valtakunnan pääverkossa. Näin menetellessään Yle toteutti aidosti klassisen liberaaliin demokratiaan kuuluvaa moniäänisyyden esillä pitoa. Tuomas Karemo myös osaltaan isännöi keskustelua sujuvasti ja mutkattoman miellyttävästi sekä keskustelijoita innostavasti sparraten.

Kukin kolmesta Trump-myönteisestä osallistujasta toi keskusteluun oman näkökulmansa, jotka täydensivät yhteensopivasti toisiaan ja jotka valaisivat Donald Trumpin henkilöä ja hänen konservatiivista politiikkaansa eri puolilta.  

Etenkin Michel Grünsteinin esiin nostamia psykologisluonteisia havaintoja Trumpin henkilöstä ja persoonallisuudesta on syytä kuunnella tarkalla korvalla. Grünsteinin puheenvuoroissa esiin nousevia henkilöpainottuneita näkökulmia ei Suomessa ole juuri muualta kuultu.

Laura Huhtasaari puolestaan taustoitti näkemyksiään omakohtaisella USA:n olojen ja mielialojen tuntemuksellaan ja painotti sitä, että Trumpin ja hänen hallintonsa edustaman politiikan sisältö on vankan konservatiivista ja että pääosin Trumpin hallinnon avainasemat ovat vahvojen konservatiivivaikuttajien hallussa. Huhtasaari korosti, että hyvää politiikkaa, juuri tällaista arvokonservatismin lähtökohdista toteutettua politiikkaa ja sen seurauksia, yhteiskunnassa tarvitaan kautta linjan.  

Toimittaja Karemo oli laatinut ohjelman rungon sikälikin luonnikkaan toimivaksi, että keskustelun aluksi kukin meistä sai keskeytyksettä esittää noin pariminuuttisen yhtenäisen puheenvuoron niistä perusnäkökohdista, joiden nojalla näkemyksemme on muodostunut Trumpia ja hänen politiikkaansa kannattavaksi. Näistä lähtökohdista pääsimme varsinaiseen keskusteluun.

Itse keskityin alkupuheenvuorossani tuomaan tiiviisti esiin ne isot arvopohjaiset ja poliittis-taloudelliset päälinjaukset, joiden perusteella näen kristittynä konservatiivina asianmukaiseksi kannattaa Donald Trumpia ja häneen nyt henkilöityvän amerikkalaisen konservatismin edustamia näkemyksiä. Omassa kaksiminuuttisessani nostin esiin seuraavat kolme pääkohtaa.

1. Trump puolustaa eurooppalaista juutalaiskristillistä kulttuuria ja sivilisaatiota, jonka pohjalta koko USA ja länsi ovat nousseet. Trump on sotilasakatemian nuoruudessaan suorittanut aito amerikkalainen patriootti, joka puolustaa USA:n perustuslakia siten kuin se on kirjoitettu. Trump puolustaa uskonnonvapautta, sananvapautta, aseenkanto-oikeutta, taloudellista vapautta ja yrittämistä sekä osavaltioiden oikeuksia. Trumpin America First! -politiikka edustaa USA:n niin  sanotun vanhan oikeiston lähtökohdista nousevaa paleokonservatiivisuutta. Trumpin politiikka on aidon konservatiivista.

2. Trump uskaltaa haastaa globalistisen eliittipolitiikan ja puolustaa rajoja, kansallisvaltion oikeutusta. Trump on talousnationalisti: uskaltaa puolustaa USA:n ja amerikkalaisen työmiehen etua niin sanottuja vapaakauppasopimuksia (TPP; NAFTA) vastaan. Trump on sisäistänyt oikean geostrategisen näkemyksen: USA:n ja lännen pahimmat haastajat isänmaattoman globalismin ohella ovat Kiina ja islamilainen radikalismi.

3. Trump ymmärtää, että maahanmuuttokysymys on elämän ja kuoleman kysymys niin USA:lle kuin Euroopalle. Monikulttuurishenkinen Avoimet rajat -ideologia tuhoaa lännen. USA ja Eurooppa tarvitsevat muurit. Trump on pitänyt johdonmukaisesti kiinni talousnäkemyksistään ja geostrategisesta America First! -patriotismistaan 1980-luvulta asti. Trump on luotettava, riippumaton ja vahva kansalliskonservatiivinen presidentti, jollaisia tarvitaan myös Euroopassa.       

Mutta kuuntele Me kannatamme Trumpia! -keskustelutallenne kokonaisuudessaan Ylen Areenan sivuilta. Saat varmasti paljonkin uusia ajatusaihioita.

Kuvan ja Sanan verkkokaupasta on hankittavissa seuraavat kolme Trump-aiheista luentoani, jotka avaavat aihetta laajemmin:

Onko USA:n presidentti Trump Venäjän sätkynukke? Mistä globalistien ja patrioottien välisessä kamppailussa on todella kyse?          

Yhdysvallat Amerikan presidentinvaalien jälkeen

Mistä USA:n presidentinvaaleissa on nyt vuonna 2016 kysymys?

Juha Ahvio pe 08.09. 13:47

Kommentit: 4

Pertti pe 08.09.2017 17:53 0

Linkitetty ohjelma on tosiaan kuuntelemisen arvoinen ja vaikka asiaa olen paljonkin seurannut, esiin tuli aivan uusia näkökulmia.

Itse jo vaalikampanjan varhaisessa vaiheessa keväällä 2016 törmäsin ensimmäisen kerran Dilbertin luojan Scott Adamsin näkemyksiin Trumpin kampanjoinnista. Adams oli jo silloin varma, että Trump voittaa vaalit. Tässä vähän myöhemmässä videossa hän perustelee näkemyksiään: https://www.youtube.com/watch?v=I3BQGwESVbU

Juha. pe 08.09.2017 18:29 0

"Trumph puolustaa eurooppalaista juutalaiskristillistä kulttuuria ja sivilisaatiota, jonka pohjalta koko USA ja länsi ovat nousseet."

Niinpä. Mutta kun kulttuurimarxistisesta ns. "monikulttuurisuudesta" keuhkoavat eniten juutalaiset etujärjestöt niin Euroopassa kuten USA:ssakin vastenmielisyydessään niin fanaattisesti, että YÖKÖTTÄÄ - ainakin tälläistä peräkylän poikaa - leimaamalla yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten valkoista etnistä taustaa olevain kansallismielisyyden , isänmaallisuuden ja näiden maiden kulttuurin sekä kristillisyyteen pohjautivien elämäntavan rakastamisen sekä ylläpitämisen "NATSISMINA", "ÄÄRIOIKEISTOLAISUUTENA", "RASISMINA" (juutalais-neuvostoliittolaisen bolsevikin keksimä poliittinen "leimakirve -ilmaus"), "ANTISEMINISMINÄ" ja "VALKOISEN YLIVALLAN" palvontana, joka pojautuu viimeistä piirtoa myöten Kansallissosialistisen Saksan Führein Adolf Hitlerin oppeihin ja *natsien politiikan arjalaisen ja valkoisen rodun ylivaltaan ja ylivertaisuuden palvontaan ja sen voittoon tähtäävään politiikkaan lopullisena päämääränään tuon viiteryhmän kyseenalaistamaton ja lopullinen maailmanvalta sekä "muiden" rotujen orjuuttaminen ja "Lopullinen ratkaisu". Jokaisen yli-innokkaan uskovaisen kristityn tulee muistaa se tosiseikka, että olemme juutalaisille pakanoita eli goyimeita aivan kuten kristityt ovat muslimeillekin sikaa syöviä "vääräuskoisia", joille ei ole muuta käyttöä kuin teuraselämäinen toimiminen. Juutalaiset eivät arvosta valkoista rotua eivätkä "peukuta" kristittyjä hölmöläisiä kuin ainoastaan silloin kuin heistä hyväuskoisina idiootteina on heille siitä hyötyä. Kristinusko ja Jeesuksen Kristuksen sovitustyöhön pohjautuva uskonnollinen herätysliike merkitsee juutalaisille samaa kuin me eurooppalaiset ja yhdysvaltain monenkirjavat kristilliset uskontokunnat palvoisimmi Mikki Hiirtä ja hänen luojaansa Walt Disneytä. Lisäksi yksi jumalallista uskontoa tunnustavat Jumalan valittuna kansana oleville juutalaisille on suoranainen pyhäinhäväistys valko

Juha. pe 08.09.2017 18:30 0

valkoisen miehen Uuden Testamentin sanoman retostelu sillä, että Israelin juulainen Jahveen uskova Mooseksen uskoinen kansakunta, joka on korotettu kaikkien muiden kansakuntien yläpuolle on syytettyjen penkillä kristittyjen uskonnon perustajan eli Jeesuksen Kristuksen murhaamisesta, koska hän julkesi houria olevansa Jumalan Poika ja näin omaavansa Taivaallisen auktoriteetin, jonka Isä Jumala oli hänelle antanut arvostelemaan ja "vääristelemään" Jumalan juutalaisille antaman Pyhän Tooran jakeiden tulkintaa ja syyttämään Kirjanoppineita ja fariseuksia ja publikaaneja aina korkeinpaan Temppelin Ylipappeihin saakka oman Pyhän uskontonsa opinkappaleiden korruptoimisesta ja vääristelystä rikkomalla Jumalan Moosekselle antamia Lakeja ja 10 Käsyä vastaan sovitellen ne omaksi lihalliseksi kunniakseen ja mielihalujensa välikappaleiksi. Juutalaisille Jeesus on ainoastaan hippi, joka häpäisi juutalaisten pyhimmät opinkappaleet lähtiessään ylikävelemään ne ja moittimaan Ylipappeja muka "jumalan poikana", mikä viittaa jo vahvasti nykyisinkin tehtävän tulkinnan pohjalta vakavaan mielenterveyshäiriöön ja todellisuudentajun täydelliseen menettämiseen siten, että Jeesus -niminen taikuri ei edes tyytynyt vielä tuolloin tuntemattomaan Napoleon -syndroomaan, vaan veti mukaan jopa itse Jumalan. Merkille pantavaa on se, ettei ainoakaan juutalainen poislukin Jeesuksen Opetuslapset ym. seuraajat eivät tunnustaneet Hänen olevansa Jumalan Poika hänen Ristinkuolemansa jälkeen kuin Roomalainen Sadanpäämies, joka lausui nuo kuolemattomat sanat: "Totisesti Hän oli Jumalan Poika!"

Juha. pe 08.09.2017 18:49 0

*natsi: Juutalaisen Maailmanliiton "sorvaama" pilkka ja haukkumanimi Saksan Kansallissosialistiselle puolueelle, josta tuli myös Liittoutuneiden kuolematon propakanda -nimitys Adolf Hitlerin nimeen vannoville kannattaja saksalaisille koskemaan mukaanlukien kaikkia sellaisiakin saksalaisia, jotka eivät kannattaneet Kansallissosialistista Puoluetta olematta edes sen jäsen, koska Saksassa ei tunnettu pakkojäsenyyttä tuohon yksipuoluejärjestelmän alle joutuneeseen kansakuntaan. Suurin osa saksalaisista tunsi ainoastaan tervettä tavallista isänmaallisuutta tuota jo historialliselta merkitykseltään suurta kansakuntaa kohtaan ylpeytenä ja ihmiselle niin tuttuna itserakkautena. Myöskin WWI Versailesin pakkorauhan, selkeät voittajan sanelemien häpeä ehtojen katkeroittamat ja näkää näkevät sekä super-inflaation taloudellisen sekasorron kuten poliitisenkin tyhjiön ja masentuneisuuden sekä sen kuuluisan "arvopohjan" kansallisen arvottomuuden tunnon kourissa kouristeleva Saksan kansakunta teki vain sen, jonka kaikki muutkin olisivat tehneet. Länsiliittoutuneiden kuoliaiksi vaietut sotarikokset WWII aikana ja sen jälkeisen voittajan historian salailuiden verhojen hälvetessä ne ovat realisoituneet näkyviksi tosiasioiksi ja kiistämättömiksi tapahtumiksi. Se ei tee tekemättömäksi ja villaisella painettaviksi Hitlerin Saksan kammottavia rikoksia, mutta pöytäkin tarvitsee neljä yhtä pitkää "jalkaa" seisoakseen suorassa tai tottakai sen kokonaan puuttuvan neljännen "jalan".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

tuoreimmat

Gender-ideologia tuhoaa lapsemme

la 18.11. 16:34

Isänpäivä on edelleen isänpäivä

su 12.11. 11:04

Ajankohtainen Vaarallinen vihreä valhe -kirja ilmestyy

ma 06.11. 17:31

Martin Luther ja evankelisen uskonpuhdistuksen 500-vuotinen perintö

su 29.10. 11:06

Itsenäisen Suomen syntyvaiheet -ohjelmasarja Radio Patmoksen taajuuksilla

su 08.10. 18:14

Saksan liittopäivävaaleissa 24.9.2017 on tarjolla Vaihtoehto Saksalle

su 24.09. 11:31

Ylen mielenkiintoinen Me kannatamme Trumpia! -radiokeskustelu

pe 08.09. 13:47

Euroopan on palattava kristillisille juurilleen ja pysäytettävä islamisoituminen

su 03.09. 10:57

Suomalaiset kannattavat nyt maahanmuuttorealismia

ke 30.08. 11:59

Mietteitä Rooman Capitolium-kukkulalla ja Forum Romanumilla

to 17.08. 12:58

blogit

Vieraskynä

Kordelinin säätiö jälleen äärivasemmiston tulilinjalla

la 18.11.2017 07:42

Juha Ahvio

Gender-ideologia tuhoaa lapsemme

la 18.11.2017 16:34

Professorin Ajatuksia

Mitä voimme oppia Saksan tilanteesta?

ti 21.11.2017 10:48

Jukka Hankamäki

Häirintäsyytökset ovat feministien vihapuhetta

ti 21.11.2017 10:55

Petteri Hiienkoski

Oma maa viimeiseksi -politiikan kova hinta

su 19.11.2017 12:49

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Väestönvaihdos kouluissa rapauttaa oppimisympäristön ja -tulokset

pe 03.11.2017 19:29

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Pyllyhousut ja Pride -kulkue häiritsevät heteromiestä seksuaalisesti

ti 21.11.2017 08:47

Arto Luukkanen

Keuhkokuume-epidemia Suomessa - viranomaiset ulalla?

ti 21.11.2017 10:53

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

ti 17.10.2017 13:43

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11.2017 09:30

Heikki Porkka

Oldies but goldies, 39, Sananvapaudesta

to 16.11.2017 15:47

Olli Pusa

Sote-agentti havainnoi

la 18.11.2017 09:11

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Poliittinen poliisi

ma 30.10.2017 21:30

Reijo Tossavainen

Laittomasti maassaolevien hyysääminen jo täysin käsittämätöntä

ti 21.11.2017 12:04

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Demokratian perusteiden äärellä

ti 21.11.2017 10:50

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49