YK suosii palestiinalaispakolaisia muiden hädänalaisten kustannuksella

Palestiinalaispakolaisten budjetti YK:n kautta on neljä kertaa suurempi kuin pakolaisille Syyriassa, Irakissa tai Afrikassa.

Ulkomaat to 31.08.2017 12:00

Palestiinalaispakolaisten budjetti YK:n kautta on neljä kertaa suurempi kuin pakolaisille Syyriassa, Irakissa tai Afrikassa.

Näin kertoo Abba Eban instituutti Herzlian Interdisciplinary Center (IDC) tutkimus.

YK:n kahdesta suurimmasta pakolaisjärjestöistä UNRWA tarjoaa apua ainoastaan palestiinalaisille.

Samanaikaisesti YK käsittelee historian suurinta pakolaiskriisiä, jossa noin 68 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa etsii turvaa.

Viime vuoden lopulla UNRWA julkaisi vuosikertomuksen, jossa todettiin organisaation käyttäneen keskimäärin 246 dollaria (2016) jokaiselle 5,3 miljoonalle pakolaiseksi määrittelemälleen palestiinalaiselle.

Vastaavasti UNHCR käytti vain neljänneksen eli 58 dollaria pakolaista kohti.

Tiedot osoittavat myös että UNRWA:ssa on 30 000 työntekijää kun vastaavasti UNHCR joka hoitaa maailmalla kymmeniä miljoonia pakolaisia on vain noin 10 000 työntekijää.

Abba Eban instituutin johtaja Ron Prosor ehdottaa, että yhdistämällä organisaatiot saataisiin rakennemuutos, joka tulisi parantamaan pakolaisten kohtelua maailmalla.

Yhdysvallat on pyrkinyt vähentämään UNRWA:n budjettia. UNRWA:lla on pitkät perinteet Israelin vastaisissa toimissa. Muutaman viikon takaisessa haastattelussa järjestön tiedottaja Gazassa myönsi Hamasin tunneleiden sijainneen UNRWA:n kouluisssa, joissa järjestön työntekijät auttoivat Hamasia aseiden siirtelyssä varastoihin.

UNRWA:n kustantamien pakolaisten oppikirjojen sisältö on erittäin antisemitistinen ja Israel-vastainen.

UNRWA on jo vuosia itse ylläpitänyt pakolaisongelmaa ja täten estänyt pakolaisten integroitumista alueille jossa asuvat. Toimintatapa on täysin vastakkainen kuin UNHCR:ssa.

 

Lähde: Abba Eban Institute of International/Brigdes for Peace News.”Un Spends four times more on palestinian refugees per person” / by Itamar Eichner Augusta 30,2017.

Jukka Rahkonen to 31.08. 12:00

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot