Israel vaatii YK:lta vastausta Gazan tunnelilöytöön

"Tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea."

Ulkomaat ma 12.06.2017 22:40

Israelin suurlähettiläs YK:ssa Danny Danon totesi: "Tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea.”

Perjantaina 9.6.2017 Israel kehotti YK:ta ”voimakkaasti tuomitsemaan Hamas ja luokitella ryhmä terroristiorganisaatioksi, seurauksena löydöstä tunneleista, jotka oli kaivettu kahden YK:n UNRWA:n koulun välille.”

Kirjeessään YK:n pääsihteerille ja Turvallisuusneuvostolle Danon vaatii: ”tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea Hamasin suhtautumisessa siviiliympäristöön Gazassa.”

Myös YK:n Lähi-idän lähettiläs Nickolay Mladenov tuomitsi voimakkaasti Twitter-viestissään Hamasin toiminnan: ”Vastenmielistä riskeerata lasten elämä. Hamasin on lopetettava laiton aseiden hankkiminen ja sotilaalliset toimet Gazassa.”

UNRWA:n ilmoitus löydetyistä tunneleista tuli vain päivä sen jälkeen, kun YK:n Yhdysvaltain lähettiläs Nikki Haley oli vieraillut UNRWA:n koululla Aidan pakolaisleirillä lähellä Beetlehemiä.

Kirjeessään Danon toi esille miten julmalla tavalla Hamas käyttää koululapsia ihimiskilpinään. Samalla käytetään YK:n tiloja ja siviiliympäristöä uhkaamalla lasten terveyttä ja turvallisuus.

Danon toteaa ettei tämä tapaus ollut yksittäinen, vaan Hamas on käyttänyt systemaattisesti järjestöä hyväkseen. Nämä toimet aiheuttavat vakavaa vahinkoa Gazan alueen humanitääriselle työlle, hän jatkaa.

Al-Monitor raportoi Hamasin kiistäneen rakentaneensa tunnelit ja ”tuomitsee voimakkaasti” UNRWA:n lausunon.

UNRWA on viime aikoina ollut paineeen alla, koska sen työntekijä valittiin Hamasin poliittiseen johtoon, samalla kyseenalaistettiin työntekijöiden puolueettomuus YK:n avustus-järjestössä.

Viime kuussa UNRWA oli mukana huonoa julkisuutta osoittavassa Gazan varainkeruukampanjassa, jonka kampanjakuvassa käytettiin palestiinalaislasta, jota oli aiemmin käytetty Syyrian järjestön kuvakampanjassa. Kuvissa samalla pikkutytöllä oli eri nimet eri maissa. UNRWA pyysi anteeksi asiaa ja kuva poistettiin myöhemmin.

 

Lähde: The Jerusalem Post:Israel demands UN response following Gaza tunnel discovery/by Eytan Halon,Herb Keinon,06/10/2017.

 

Jukka Rahkonen ma 12.06. 22:40

Kommentit: 5

Pertti ti 13.06.2017 00:38 2

Suomen uusi hallitus varmasti ensi töikseen tuomitsee Hamasin tunnelin, kun Juha ja Petteri lopultakin luopuivat kyynisyydestä.

Juha. ti 13.06.2017 09:38 0

Israel ei ole pätkääkään huolissaan, puhumattakaan että kävisi Itkumuurilla itkemässä pienten lasten käyttämisestä Hamasin sotureina. YK:lle tarjotaan asiaa tuo "kylki" edellä, koskapa se "kuulostaa hyvältä" kun puhutaan "viattomista" lapsista ja heidän tapattamisestaan julman Hamasin julmassa sodassa Israelia kohtaan. Toden sanoakseni Israel nakkaa lokin guanoa palestiinalais lasten turvallisuudesta tai hengestä, sillä ampuu heitä silmäänsä räpäyttämättä snipereillaan lasten leikkiessä leikkejään. Tuo "harvennus" on vain osana sotadassa palestiinalaisia ja Hamasta vastaan siinä tarkoituksessa kuten juutalaiset sanovat "tulevien terroristien likvidoimisena" pois kuleksimasta. Toki näinhän onkin, että kissanpoika on syytä jo hetimieten heittää säkissä järveen vinkumaan aikansa, kuin antaa sen kasvaa aikuiseksi asti. Israelin ihmeellinen kääntyminen YK:n puoleen asiassa, jotka se on hoitanut prosedyyrillä: "Ampumalla ensin ja sitten vasta kysymällä" Herra ties keltä??? YK pelaa omaa peliään, mutta tuon kansainyhteisöllisen mätäpaiseen edesottamukset ovat totaalisesti hujan hajan, että sitä voi itsessään kutsua yhdeksi maailmassa vaikuttavaksi terroristijärjestöksi. Israel voisi ensitöikseen hieman mennä itseensä ja muistella omaa liittolaisuhdettaan ISIS:kseen ja Alquidaan, joka on peittelemättömän todisteellisesti pystytty epäuskoisten Goyiimien kauhuksi todeksi osoittamaan. Sillä "wanhoja kirjoituksia" tutkimalla ei voi mitenkään löytää sieltä todisteita tälläisten "yhteyksien" todentamiseksi. Mutta ystävyys ISIS:ksen kanssa juontaa Syyrian Assadin vallan kaatamiseen, kuten myös muslimi kommari bromanssi -mies Barak Obaman demokraatti-kommunistien hallinnon aikana ISIS:stä käyttäen liittolaisena ja aseistaen sitä sekä pommittamalla Syyriassa "kellontarkasti" minuutilleen silloin kun ISIS terroristit ja kaulankatkojat olivat jo karistaneet sen paikan "veret jaloistaan". ISIS pyysi Israelilta tänä keväänä tehtyä pommi-iskua Israelissa, joka tappoi sotilaita. Israel a

Gideon ti 13.06.2017 10:42 1

Juha syyttää Israelia ilman perusteita teioista, joihin syyllistyvät vain lähinnä islamilaiset maat maailmassa. IDF ja Israelin poliisi tekevät kaikkensa siviiliuhrien välttämiseksi kaikissa konflikteissa, varsinkin lasten. "palestiinalaiset" käyttävät systemaattisesti omia lapsiaan ja siviilejään kilpinään. Media on pitkään jauhanut valheellista kuvaansa tilanteista ja lisää vettä myllyyn heittävät kaikenlaiset harhoissa elävät juutalaisvihaajat.

Gideon ti 13.06.2017 10:47 1

Ja tottakai Israel käyttää myös kaikki keinot ja kanavat vaikuttaakseen siihen, että koko maailma näkee mitä Hamas todellisuudessa on ja mitä se tekee. Nyt kun YK:ssa on hieman parempi tilanne henkilövaihdosten vuoksi, niin sekin kanava kannattaa käyttää vaikuttamiseen täysimääräisesti.

Saara su 25.06.2017 13:12 0

Gideon on oikeassa. On aika lopettaa Israelia koskevat valheet ja nähdä Hamasin ym. vastaavien islamistiterroristijärjestöjen häikäilemättömät lasten ja muiden siviilien käyttö ihmiskilpinä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot