Israel vaatii YK:lta vastausta Gazan tunnelilöytöön

"Tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea."

Ulkomaat ma 12.06.2017 22:40

Israelin suurlähettiläs YK:ssa Danny Danon totesi: "Tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea.”

Perjantaina 9.6.2017 Israel kehotti YK:ta ”voimakkaasti tuomitsemaan Hamas ja luokitella ryhmä terroristiorganisaatioksi, seurauksena löydöstä tunneleista, jotka oli kaivettu kahden YK:n UNRWA:n koulun välille.”

Kirjeessään YK:n pääsihteerille ja Turvallisuusneuvostolle Danon vaatii: ”tällä kertaa kansainvälinen yhteisö ei saa olla sokea Hamasin suhtautumisessa siviiliympäristöön Gazassa.”

Myös YK:n Lähi-idän lähettiläs Nickolay Mladenov tuomitsi voimakkaasti Twitter-viestissään Hamasin toiminnan: ”Vastenmielistä riskeerata lasten elämä. Hamasin on lopetettava laiton aseiden hankkiminen ja sotilaalliset toimet Gazassa.”

UNRWA:n ilmoitus löydetyistä tunneleista tuli vain päivä sen jälkeen, kun YK:n Yhdysvaltain lähettiläs Nikki Haley oli vieraillut UNRWA:n koululla Aidan pakolaisleirillä lähellä Beetlehemiä.

Kirjeessään Danon toi esille miten julmalla tavalla Hamas käyttää koululapsia ihimiskilpinään. Samalla käytetään YK:n tiloja ja siviiliympäristöä uhkaamalla lasten terveyttä ja turvallisuus.

Danon toteaa ettei tämä tapaus ollut yksittäinen, vaan Hamas on käyttänyt systemaattisesti järjestöä hyväkseen. Nämä toimet aiheuttavat vakavaa vahinkoa Gazan alueen humanitääriselle työlle, hän jatkaa.

Al-Monitor raportoi Hamasin kiistäneen rakentaneensa tunnelit ja ”tuomitsee voimakkaasti” UNRWA:n lausunon.

UNRWA on viime aikoina ollut paineeen alla, koska sen työntekijä valittiin Hamasin poliittiseen johtoon, samalla kyseenalaistettiin työntekijöiden puolueettomuus YK:n avustus-järjestössä.

Viime kuussa UNRWA oli mukana huonoa julkisuutta osoittavassa Gazan varainkeruukampanjassa, jonka kampanjakuvassa käytettiin palestiinalaislasta, jota oli aiemmin käytetty Syyrian järjestön kuvakampanjassa. Kuvissa samalla pikkutytöllä oli eri nimet eri maissa. UNRWA pyysi anteeksi asiaa ja kuva poistettiin myöhemmin.

 

Lähde: The Jerusalem Post:Israel demands UN response following Gaza tunnel discovery/by Eytan Halon,Herb Keinon,06/10/2017.

 

Jukka Rahkonen ma 12.06. 22:40

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot