Unkari: yhteenotot EU:n kanssa siirtolaiskysymyksissä jatkuvat

Unkarin hallitus ei näe siirtolaisuutta ratkaisuna Euroopan ongelmiin ja näkee siirtolaiset turvallisuusriskinä muiden riskien ohessa Euroopalle

Ulkomaat su 11.06.2017 17:27
Zoltán Kovács ja János Lázár. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus

Unkarin hallitus odottaa jatkossakin yhteenottoja Euroopan unionin (EU) kanssa siirtolaiskysymyksiin liittyvissä asioissa.

Unkarin pääministerin kansliapäällikkö János Lázár sanoi odottavansa kiistojen EU:n kanssa laajenevan koskemaan EU:n ja sen jäsenvaltioiden osaamistasoa siirtolaisuuteen liittyvissä asioissa.

Lázár lisäsi, että George Soros haluaa EU:n – ei jäsenvaltioiden – koordinoivan siirtolaisuutta. Sorosin ehdotus on ottaa Eurooppaan miljoona siirtolaista joka vuosi, ja jakaa ne jäsenvaltioiden kesken EU:n uudelleensijoitussuunnitelman avulla.

Kansliapäällikkö sanoi, että  Unkarin hallitus ei voi hyväksyä tällaista asennetta, ja samaa mieltä ovat ne 1,7 miljoonaa unkarilaista, jotka ottivat osaa hiljattain siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa koskevaan kansalliseen konsultaatioon.

“Unkarin tahto on lopettaa siirtolaisuus eikä organisoida sitä,” Lázár sanoi.

Viikoittaisessa lehdistötilaisuudessa Lázár sanoi, että Unkarin hallitus ei näe siirtolaisuutta ratkaisuna Euroopan ongelmiin, ja näkee siirtolaiset turvallisuusriskinä muiden riskien ohessa Euroopan maanosalle.

Unkari ei tule ottamaan vastaan pakolaisia tai siirtolaisia EU:n uudelleensijoitusohjelman puitteissa, eikä Unkari ole ainoa maa, joka kieltäytyy osallistumasta siihen, hän painotti.


Unkarin hallitus
Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen su 11.06. 17:27

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot