Netanyahu ja Yk suurlähettiläs Haley keskustelevat UNIFIL mandaatista Hizbollahia vastaan

Netanyahu ja Haley keskustelivat mahdollisuudesta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan, jossa vaadittaisiin Hizbollahin joukkojen poistamista etelä-Libanonista

Ulkomaat pe 09.06.2017 11:17

Keskiviikkona 7.6.2017 Yhdysvaltain Yk-suurlähettiläs Nikki Haley aloitti kolmipäiväisen Israelin vierailun ja käy myös vierailullaan palestiinalaisalueella, tavaten hallinnon edustajia. Haley:n suunnitelmissa on myös Länsimuurilla käynti.

Heti keskiviikkona pääministeri Netanyahu ja Washingtonin suurlähettiläs Haley keskustelivat mahdollisuudesta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaan, jossa vaadittaisiin Hizbollahin joukkojen poistamista etelä-Libanonista.

Israelin hallinnon virkamiesten mukaan Natanyahu ja Haley, joka oli varhain keskiviikkona saapunut kolmen päivän vierailulle, keskustelivat Yhdistyneiden Kansakuntien Libanonin väliaikaisten joukkojen UNIFIL:n valtuuttamisesta tehostamaan turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1701 täytäntöönpanoa, sodassa joka lopetti Libanonin sodan 2006.

Kyseisen päätöslauselman mukaan Israelin ja Libanonin rajalla ja Litani-joen välisellä alueella saa olla vain Libanonin laillista hallintoa edustavien aseistettua henkilöstöä, omaisuutta ja aseita.

Todellisuudessa Hizbollahilla on kuitenkin alueella kymmeniä tuhansia ohjuksia sijoitettuna ja suunnattuna kohti Israelia.

Eräs hallinnon virkamies totesikin, että enää ei ole realisista, että UNIFIL pystyisi aluella hallitsemaan erityisesti etelä-Libanonissa vahvaksi poliittiseksi voimaksi nousutta Hizbollahia ja siksi on tärkeää, että asia viedään Yk:n Turvallisuusneuvostolle.

Samainen virkamies jatkaa: ”Jos on olemassa vaara, että joudumme torjumaan ohjuksia, jotka on sijoitettu yksityisiin asuntoihin, on Turvallisuusneuvoston vaikeampi tuomita meitä, jos asia viedään nyt Turvallisuusneuvostoon. Haluamme tuoda maailman huomioon asian, että Hizbollah aseistaa ja käyttää kouluja sekä sairaaloita kantorakettiensa sijoituspaikkoina, ettei maailma tule syyttämään meitä jos puolustautuessamme tulee siviiliuhreja”.

Vierailun aikana keskustellaan myös Gazan kriisistä että se lähitulevaisuudessa voi tulla Yk:n Turvallisuusneuvoston ratkaistavaksi.Suurlähettiläs Haley vierailee Kerem Shalomin Gazaan menevällä rajanylityspaikalla.

Osana vierailua on myös Nahal Oz:n kibbutsiin tutustuminen tavaten sen asukkaita. Samalla tutustutaan alueella olevaan Hamasin kaivamaan terroristien käyttämään hyökkäys-tunneliin, jonka kautta oli tarkoitus kaapata israelilaissiviilejä Gazan puolelle.

Keskusteluja käydään myös Obaman entisen hallinnon viimeisistä päätöksistä Israelia vastaan mm. Yk:n turvallisuusneuvoston päätös 2334 siirtokunnista.

Suurlähettiläs Haley kertoo, että Yk on ymmärtänyt ettei se voi jatkaa Israelin ”kiusaamista”, kaikissa päätöksissään, kuten se on tehnyt aiemmin.

 

Artikkeli on osa laajempaa Jerusalem Postin artikkelia:
”Netanyahy,Haley discuss UNIFIL mandate vs Hezbollah”, by Herb Keinon/June 8,2017.

 

 

Jukka Rahkonen pe 09.06. 11:17

Kommentit: 1

Juha. pe 09.06.2017 14:58 0

Siinä on taas umpi kierä juutalainen sylet leveällä. Netanyahu on piru mieheksi. Hän on mm. sanonut "Kristittyjen olevan pohjasakkaa, mutta sitä ei saa sanoa heille, vaan heitä on käytettävä niin kauan ja paljon hyväksi kuin mahdollista." Eihän tuota sionisti kristittyjen tarvitse uskoa, sen enempää kuin Rasmuksessa syytetään muslimeita ainoastakaan dokumentoidusta murha-raiskauksesta tai suomalaisen miehen Asko Mikkosen murhasta, jotka suorittivat kolme irakilaismiestä, jotka olivat SIIRRETTY??? aiemmasta VOK:ista suomalaisen piruparan paikkakunnalle, siksi, että nämä kolme vesseliä olivat heiluneet puukkojen kanssa aikaimessa "seimessään". Olenkohan nyt varmasti "Rasisti"? Haukuin kahdet elämän sulostuttaja rodut kerralla. "Kaksi kärpästä yhdellä iskulla".

Mennäkseni lopuksi asiaan, tämän kauniimman puoileisen naisen, jota Talmudissa "Liskoksi" ja "Valkoiseksi huoraksi" kutsutaan varmistaa hullaantumisellaan taas sen, joka on jatkunut kautta Yhdysvaltain sodan jälkeisen historian - eli sen että taas yhdysvaltalaisia sotilaita kuolee kasapäin - miehiä ja naisia - Israelin sodissa rintamila ja kotirintamilla jihadistien pistäytyessä "kylässä" räjähtämässä eri yhdysvaltain mantereella olevissa kohteissa tai vastaavissa vierahilla mailla. Yhdysvallat on Israelin vasallivaltio, joka hallitsee Yhdysvaltain ulko- ja sisäpolitiikkaa mammuttimaisen amerikan juutalaisen väestön toimesta. En tarkoita jotain mustahiuksista lettipäistä pikku-tyttöä joka hyvppii narua ghetossaan. Vaan niitä lukuisia "etujärjestöjä", taloudellisia juutalaisia mahtikeskittymiä, jotka rahoittavat vaalien aikaan kumpaakin Yhdysvaltain pääpuoluetta, varmistaen juutalaisten pääsyn Presidentin "kabinetteihin" tekemään "yhdysvaltalaista ulkopolitiikkaa". Lisäksi useimmat juutalaiset omaavat kaksoiskansalaisuuden, joten ei tarvitse kahta kertaa kysyä, kenen etua ja menestystä he ajavat. Olen siitä matti, ettei Goyiimien eli pakanoiden vaan Israelin sotapolitiikkaa ja vaikutusvallan lisäämistä Lähi-idKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot