Tivi: Amazon vaikean paikan edessä maksettava takaisin 70 miljoonan dollarin ostokset

Amazonin ei auta muu kuin taipua maksamaan iso osa ostoksista takaisin kun sekä FTC että oikeusistuin pitävät sitä vastuullisena lasten tekemistä pelihankinnoista.

Ulkomaat pe 02.06.2017 07:57

"Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio FTC on linjannut toukokuun päätteeksi, että jos lapset ovat tehneet nettiostoksia vanhempien tietämättä, esimerkiksi hankkiessaan mobiilipeleissä karkkia tai tehosteita, vanhemmat voivat vaatia myyjältä rahojaan takaisin", kirjoittaa Tivi.

"Kauppajätti Amazonille uutinen on harvinaisen huono, sillä viime vuonna myös oikeusistuin linjasi sitä vastaan. Oikeus sanoi Amazonin olevan vastuussa, jos pelit eivät selitä ostoksia riittävän selkokielisesti tai pyydä vanhempia hyväksymään niitä."

Amazonin ei auta muu kuin taipua maksamaan iso osa ostoksista takaisin kun sekä FTC että oikeusistuin pitävät sitä vastuullisena lasten tekemistä pelihankinnoista.

CNN:n mukaan tästä saattaa koitua Amazonille jopa 70 miljoonan dollarin maksut.

Vuonna 2014 Google ja Apple palauttivat rahoja asiakkailleen lasten tekemistä ostoksista, ja päättivät lopettaa sovellusten mainostamisen ilmaisina, mikäli niiden sisällä voi käyttää rahaa tehosteisiin ja päivityksiin.

Jukka Rahkonen pe 02.06. 07:57

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot