Turvapaikanhakijat tunnustavat murhia välttääkseen karkoituksen

Uusin trendi turvapaikanhakijoilla Saksassa on tunnustaa murha, oli se totta tai ei, välttääkseen karkotuksen kotimaahansa, jossa heitä voisi odottaa kuolemantuomio.

Ulkomaat ti 30.05.2017 09:22
Artikkeli Breitbartissa 29.5.2017.

Hessenin alueella Saksassa turvapaikkahakemusten lukumäärät kasvavat päivä päivältä. Viime vuonna noin 25 000 siirtolaista haki turvapaikkaa alueella ja monet hakemukset hylättiin, koska siirtolaiset kehittivät monenlaisia juonia saadakseen hakemuksensa hyväksyttyä. Eräs juonista oli murhien tunnustaminen, kertoo OE24 Breitbartin artikkelissa.

Raporttien mukaan turvapaikan hakijat tunnustavat yhä useammin murhia, vaikka eivät olisi syyllistyneet rikokseen, välttääkseen karkotuksen. Monet turvapaikanhakijat Afrikasta tai Keski-Aasiasta eivät automaattisesti saa turvapaikkaa Saksasta, mutta heidän maissaan murhasta saattaa seurata kuolemanrangaistus.

Euroopan unionin ihmisoikeuslainsäädännön takia jäsenmaat eivät pysty karkottamaan siirtolaisia maihin, joissa heitä voisi kohdata kuolemanrangaistus, joka tarkoittaa sitä, että heille usein myönnetään tällä perusteella turvapaikka.

Yleinen syyttäjä Nadja Niesen sanoi: “Tällaisten tutkintojen lukumäärä on merkittävästi kasvanut. Marraskuusta lähtien on ollut yli 60 tutkintaa, jossa turvapaikkaa hakeva on ilmoittanut tehneensä vakavan rikoksen kotimaassaan ja meidän on ollut pakko tutkia niistä jokainen.”

Saksan lain mukaan viranomaisten on pakko tutkia kaikki ilmoitukset, mutta he eivät voi tehdä yhteistyötä turvapaikanhakijan lähtömaan kanssa mikäli ne kertovat siirtolaisen olinpaikan eteenpäin. Siksi usein ilman mitään todisteita tunnustuksen lisäksi, viranomaisten on pakko myöntää turvapaikka hakijalle.

Suuri osa turvapaikkaa hakevista tulee Saksaan pohjoisen Afrikan maista ja heidän hakemuksensa yleensä hylätään, koska näitä maita pidetään turvallisina. Vuonna 2016 8363 turvapaikkahakemusta tuolta alueelta hylättiin, mutta vain 368 oikeasti karkotettiin.

Mikäli viranomaiset uskovat murhien tunnustamiset pelkkien tunnustusten perusteella, jo kasvava trendi todennäköisesti kasvaa edelleen ja saattaa vääristää myös siirtolaisten rikostilastoja.

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen ti 30.05. 09:22

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot