Sipilä: Hallitusohjelmaa ei neuvotella uudelleen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu

Halla-aho: Noudatetaan ensin hallitusohjelmaa. Siellä ei ole sellaista kirjausta, että houkutellaan Suomeen 30 000 irakilaista lupaamalla näille omakotitalo Kempeleestä.

Kotimaa la 27.05.2017 12:13

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitusohjelma ei ole neuvoteltavissa uudelleen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja vaihtuu, kertoo Ylen uutinen.

Sipilä sanoi Ylen TV1:n Ykkösaamussa suhtautuvansa perussuomalaisten puheenjohtajakisaan samalla tavalla kuin aiemmin kokoomuksen kanssa, eli antaa hallituskumppanin valita puheenjohtajansa rauhassa. 

"Jos sanoisin oman mielipiteeni asiasta, niin sillä voisi olla päinvastainen vaikutus. Tapana ei ole ollut puuttua", vastaa Sipilä Ykkösaamussa.

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho vastaa Sipilän kommenttiin facebookissa: "Jos ihan tarkkoja ollaan, kukaan ei ole tainnut vaatia hallitusohjelman neuvottelemista uudelleen."

"Hyvä alku olisi, että noudatetaan hallitusohjelmaa. Siellä ei esimerkiksi ole sellaista kirjausta, että houkutellaan Suomeen 30 000 irakilaista lupaamalla näille omakotitalo Kempeleestä."

"Sen sijaan siellä on esimerkiksi kirjaus perheenyhdistämislainsäädännön kiristämisestä EU-direktiivin puitteissa. Siellä on myös kirjaus siitä, että Suomi vastustaa sitovaa taakanjakomekanismia. Kirjauksesta huolimatta tuolloinen sisäministeri Orpo ei äänestänyt mekanismia vastaan ministerineuvostossa."

 

Jukka Rahkonen la 27.05. 12:13

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot