Poliisi varoittaa uudesta ilmiöstä poikkeuksellisin toimin: Jopa 11-vuotiaat tytöt pyörivät aikuisten miesten kanssa

Itä-Suomen poliisi on huolestunut siinä määrin alaikäisten tyttöjen ja aikuisten miesten välisestä kanssakäymisestä Joensuussa, että se lähetti vanhemmille Wilma-viestin.

Kotimaa ke 24.05.2017 20:11
Kuva mtv:n uutinen 24.5.2017

Poliisi lähetti lasten ja nuorten vanhemmille tietoa uudesta huolestuttavasta ilmiöstä koulujen ja kotien yhteydenpitoon tarkoitettujen Wilma-viestien välityksellä, kertoo mtv-sivusto.

"Kokeilimme ensimmäistä kertaa Wilma-viestien käyttöä, jotta saamme henkilökohtaisesti viestiä vanhemmille. Päätimme laittaa viestin nyt, jotta se tavoittaa nuoret ja vanhemmat ennen koulujen päättymistä", rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista kertoo mtv:n uutisessa.

Itä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin toukokuussa, että Joensuun poliisilla on ollut kuluvan kevään aikana esitutkinnassa kaksi epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä sekä yksi epäilty raiskauksen yritys.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Joensuussa joulukuussa 2016 yhden viikonlopun aikana. Tekopaikka on Joensuun kaupungissa sijaitseva yksityisasunto.

Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Seksuaalirikoksista tiedottaessaan poliisi kertoi havainneensa alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla, erityisesti ostoskeskuksissa.

"Poliisilla on havaintoja siitä, että nuorimmat aikuisten miesten seurassa olleet tytöt ovat olleet 5-6-luokkalaisia", Simo Hämäläinen poliisista kertoo mtv:n uutisessa.

Poliisi toivoo, että vanhemmat kävisivät nuorten kanssa läpi pelisääntöjä tämäntyyppiseen kanssakäymiseen liittyen. Lapsille ja nuorille tulee kertoa millaisista riskeistä on kysymys. 

 

 

Jukka Rahkonen ke 24.05. 20:11

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot