Manchesterissa 22 ihmistä kuollut popkonserttiin tehdyssä jihad-iskussa

Manchesterin epäillyssä terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 19 ihmistä. Lisäksi arviolta 50 ihmistä on loukkaantunut.

Ulkomaat ti 23.05.2017 08:24

"Tapahtunutta tutkitaan tällä hetkellä terroritekona. Ainakin CNN ja Reuters ovat kertoneet lähdetietoihin perustuen, että itsemurhapommittajaa pidetään todennäköisenä syynä räjähdykselle. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.", kertoo mtv-sivusto.

"Poliisi sai tiedon Manchester-areenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana. Media raportoi alussa kahdesta pamahduksesta areenan alueella."

Manchester-areenan julkaiseman tiedotteen mukaan räjähdys sattui areenan ulkopuolella.

Paikallaolleiden mukaan räjähdys tapahtui yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden konsertin loputtua. Suuri osa yleisöstä oli lapsia ja nuoria ja monet ovat eksyneet vanhemmistaan räjähdystä seuranneessa paniikissa.

Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa, että Manchesterissa olisi loukkaantunut tai kuollut suomalaisia. Matkustusilmoitusten mukaan kaupungissa on ollut ainakin 11 suomalaista, mutta todellisen lukumäärän oletetaan oleva paljon suurempi. Ulkoministeriö seuraa tilannetta.

9:15 22 kuollutta viimeisimmän tiedon mukaan

Yksi islamilaisen jihad iskun uhreista oli 8 vuotias Saffie Rose Roussos. Lukuisia lapsia ja nuoria kuoli ja haavoittui iskussa.

ISIS on ilmoittanut olevansa iskun takana.

Jukka Rahkonen ti 23.05. 08:24

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot