YK auttamassa Pohjois-Koreaa saamaan patenttia kemiallisiin aseisiin käytetyn kielletyn kemikaalin valmistukseen

"Tämä on huolestuttavaa kehitystä, johon Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin, kuin myös Yhdysvaltojen edustajien YK:ssa täytyy puuttua tiukasti."

Ulkomaat ma 22.05.2017 08:57

Yli vuoden ajan YK:n toimisto Genevessä on auttanut Pohjois-Koreaa valmistelemaan kansainvälistä patenttihakemusta natriumsyanidin valmistusmenetelmälle. Kemikaalia tarvitaan hermokaasu Tabunin valmistukseen ja sen vienti Pohjois-Koreaan on ollut kiellettyä YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä 2006.

Maailman tekijänoikeuksia valvova organisaatio WIPO (The World Intellectual Property Organization), ei ole tehnyt ilmoitusta turvallisuus neuvoston komitealle, jonka tehtävä on valvoa Pohjois-Korean vientikieltojen noudattamista. WIPO ei ole ilmoittanut asiasta muillekaan tahoille, vaikka huoli Pohjois-Korean valmiudesta ja halusta käyttää massatuhoaseita on ollut viimeaikoina selvää näyttöä.

Fox News kertoi YK:n viranomaisille patenttihakemuksesta ensimmäisenä viime viikolla, sen jälkeen kun oli tutkinut hakemuksen sisällön, joka on julkisesti esillä WIPOn verkkosivuilla.

“Tämä on huolestuttavaa kehitystä, johon Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin, kuin myös Yhdysvaltojen edustajien YK:ssa täytyy puuttua tiukasti.”, YK:n asiantuntijapanelin jäsenenä toiminut William Newcomb kertoi Fox Newsille.

“Tällainen tekee tyhjäksi Pohjois-Korean pakotteet. Hankkeessa mukana olleiden YK:n toimistojen ja toimijoiden tulee olla paljon huolellisempia näiden ohjelmien tarkastuksissa.”, asiantuntija jatkaa.

Jukka Rahkonen ma 22.05. 08:57

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot