Smoolannin raiskaaja edelleen vapaana - poliisi ei piittaa tekijän afrikkalaisista tuntomerkeistä

"Kuinka monta naista tämä mies raiskaa vielä, koska poliisi ei ota häntä kiinni"

Ulkomaat ti 16.05.2017 07:52
Smoolannin maakunta, Ruotsi

Viime heinäkuussa metsässä sieniä poimimassa olleen 50-vuotiaan naisen päälle hyökättiin yllättäen ja hänet raiskattiin Kolbodassa Smoolannissa Ruotsissa, kertoo Fria Tider.

Vain puolisen tuntia ennen kyseistä raportoitua raiskausta, tekijät olivat yrittäneet tunkeutua 40-vuotiaan naisen ja hänen tyttärensä taloon. 40-vuotias nainen oli antanut hyvin selkeät tuntomerkit, mutta neljä päivää myöhemmin poliisi jätti tapaukset tutkimatta.

Tapahtumat sattuivat viime kesänä ja niistä kirjoittaa tarkemmin Östra Småland Nyheter.

40-vuotias nainen ja hänen teini-ikäinen tyttärensä olivat viettämässä viime kesänä heinäkuista lomaviikkoaan Kolbodan talossaan ja tapetoivat huoneita. Koska oli kesäpäivä ja kuuma, he olivat kevyesti pukeutuneita.

Yhtäkkiä nainen näki oudon miehen tulleen huomaamatta heidän asuntoonsa.

"Hän seisoi ja tuijotti minun 15-vuotiasta tytärtäni, se oli hyvin epämiellyttävää. Mies ei perääntynyt. Kun isäni tuli paikalle, mies kysyi tietä Kalmariin, peruutti askeleitaan ja lähti hitaasti ulos talosta ja käveli tiehensä", nainen sanoo ja huomauttaa, että tilanne oli "erittäin uhkaava".

Välittömästi he lukitsivat kaikki ovet ja sulkivat ikkunat.

Puoli kymmeneltä illalla sama mies palasi yllättäen takaisin ja hänellä oli kaksi muuta miestä mukanaan. Miehet kurkkivat talon ikkunoista sisään, ärsyttivät toisiaan ja pyrkivät innokkaasti sisälle taloon. He vaativat naista ja hänen tytärtään avaamaan oven.

Nainen kieltäytyi ja lopulta miehet häipyivät metsään. Puoli tuntia myöhemmin 200 metrin päässä metsäalueella tapahtui raiskaus. 50-vuotias nainen oli ollut sienestämässä ja hän joutui miesjoukon pahoinpitelemäksi ja raiskaamaksi.

40-vuotias nainen on täysin varma, että kysymyksessä on samat miehet. Hän teki ilmoituksen poliisille ja antoi hyvin selkeät ja yksityiskohtaiset tuntomerkit miehestä, joka ensimmäisen kerran tuli hänen taloonsa, tuijotti hänen tytärtään ja myöhemmin illalla yritti päästä taloon uudestaan muiden miesten kanssa:

20-40-vuotias, pohjoisafrikkalaisen näköinen, viikset, lyhyet kiharat hiukset, mutta kalju päälaelta, melko lyhyt ja kevytrakenteinen, kasvoiltaan riutuneen näköinen, pukeutunut valkoiseen paitaan ja vaaleansinisiin housuihin, eikä puhunut ruotsia.

Neljä päivää raiskauksen jälkeen poliisi lopetti koko asian tutkinnan, koska "ei ollut havainnut mitään tekijää, josta voisi tunnistaa rikoksesta epäillyn".

"Poliisi ei lainkaan välitä tiedoistamme. Olen antanut hyvin erityiset tuntomerkit. Voisin helposti tunnistaa miehen. Minua ei ole pyydetty edes tekemään mitään kuvauksia henkilöistä, saati katsomaan kuvia", nainen ihmettelee.

Nainen toteaa, että hän edelleen voi tapahtuneen takia erittäin pahoin. Hän on ajatellut, mitä olisi tapahtunut, jos hänen 15-vuotias tyttärensä olisi ollut yksin kotona. Hän sanoo olevansa erittäin turhautunut ja pettynyt poliisien toimintaan.

"Mietin, kuinka monta naista tämä pohjoisafrikkalainen mies raiskasi ennen kuin tuli talollemme viime kesänä ja sen jälkeen, koska poliisi ei ole ottanut häntä kiinni."

Raiskauksia on tapahtunut useampiakin, mutta kaikki tutkimukset on suljettu.

"Me emme yksinkertaisesti pääse eteenpäin, että olisi mielekästä jatkaa työtä", kommentoi vakavista rikoksista vastaava poliisikomisario Ulf Martinsson.

Epäiltyjen rikoksentekijöiden tuntomerkit olivat poliisin mukaan niin "yleisiä", että se ei halunnut välittää niitä edes medialle ja yleisölle.

Tytti Salenius ti 16.05. 07:52

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot