Tallentaako tietokoneesi salaa kaikki näppäinpainalluksesi? Tarkista heti näin

Sveitsiläinen tietoturvayritys Modzero sanoo löytäneensä erikoisen ominaisuuden Hewlett Packardin kannettavista tietokoneista. Ne saattavat salaa tallentaa kaikki käyttäjän näppäimistön painallukset.

Kotimaa pe 12.05.2017 09:56

"Keyloggeriksi kutsuttu ominaisuus on piiloutunut tietokoneen äänikortin ajuritiedostoon. Se tallentaa jokaisen näppäinpainalluksen tiedostoon, joka löytyy koneesta hakemistosta C:\Users\Public\MicTray.log . Jos käytössäsi on HP-merkkinen tietokone, tarkista heti löytyykö sen kiintolevyltä kyseistä tiedostoa", varoittaa Kauppalehti.

"Tallennus aloitetaan uudelleen aina tietokoneen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, joten pitkää historiaa tiedostosta ei löydy. Mikäli koneestaan tekee varmistuksia esimerkiksi pilveen, on mahdollista, että jopa tietokoneen vuosien käyttöhistoria on tallessa jossakin – sisältäen esimerkiksi kaikki koneella kirjoitetut salasanat", kerrotaan artikkelissa.

Modzero kehottaa kaikkia HP:n kannettavan tietokoneen omistajia tarkistamaan onko koneella kyseinen lokitiedosto ja poistamaan sen heti. Myös C:\Windows\System32\MicTray64.exe tai C:\Windows\System32\MicTray.exe kannattaa poistaa tai nimetä uudelleen vaikkapa .txt pääteiseksi, jotta ne eivät käynnisty. 

Jukka Rahkonen pe 12.05. 09:56

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot