Intian IT-insinööreistä 95 prosenttia ei osaa koodata

Intiassa kova kysyntä it-osaajista on johtanut tilanteeseen, jossa 95 prosenttia insinööreiksi kouluttautuneista ei ole riittävän päteviä oikeaan ohjelmointityöhön

Ulkomaat su 23.04.2017 11:13

Intiassa kova kysyntä it-osaajista on johtanut tilanteeseen, jossa 95 prosenttia insinööreiksi kouluttautuneista ei ole riittävän päteviä oikeaan ohjelmointityöhön, Hindu Business Line -sivuston uutisoima tutkimus toteaa. Tutkimuksen toteutti työllistettävyystutkija Aspiring Minds. Tutkimuksen mukaan vain 4,77 prosenttia testiin osallistuneista kykeni kirjoittamaan annetun ohjelmointitehtävän peruslogiikan oikein, mikä on minimivaatimus ohjelmointityöhön.

Testattuja oli 36 000, joista kaksi kolmasosaa ei Hindu Business Linen mukaan osannut kirjoittaa sellaista koodia, joka olisi edes kieliopillisesti oikein. 

Aspiring Mindsin teknologiajohtaja Varun Aggarval arvioi, että ongelmat johtuvat opetusmenetelmistä, jossa ei itse asiassa kirjoiteta juuri lainkaan oikeaa koodia vaan opetellaan asioita ulkoa. Lisäksi hyvistä opettajista on pulaa, kun kaikki teknisesti pätevät opettajat saavat parempaa palkkaa ohjelmointityöstä, kirjoittaa Tivi.

"Erot koulujen välillä olivat myös valtavia. Kolmostason kouluissa ohjelmointitaidot olivat viisi kertaa ykköstason kouluja heikommat."

Asiasta kirjoitti Tivi.

 

KOMMENTTI: Intia on ollut yli kahdenkymmenen vuoden ajan maa, jonne länsimaiset tietotekniikan alan yritykset ovat yrittäneet ulkoistaa tietojärjestelmien toteutustyötä, vaihtelevalla menestyksellä. Odotetut säästöt halvoista tuntihinnoista ovat usein sulaneet koko projektin kokonaishinnan paisuessa laatuongelmien seurauksena.

Intiassa on kuitenkin jo paljon kokemusta tietotekniikasta ja erittäin paljon osaamista. Silti siellä törmätään näin massiivisiin ongelmiin uusien osaajien kouluttamisessa. Siksi tuntuu hyvin erikoiselta Suomessa esitetyt ideat ja toiveet maahanmuuttajien pikakouluttamissa tietotekniikan ammattilaisiksi. Suurin osa kun on tulossa maista, joissa tietotekniikan osaaminen on hyvin harvinaista ja teknisen alan koulutustaso paljon Intiaa heikompaa.  

 

 

Jukka Rahkonen su 23.04. 11:13

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot