IMF: Kreikka tarvitsee lisää lainaa - pikana

IL: "Tilanne on vakava, toteaa Kansainvälisen valuuttarahaston Euroopan osaston johtajan Poul Thomsen."

Ulkomaat su 23.04.2017 08:53

"Kreikan uudesta lainaerästä on tärkeää saada sopimus pikaisesti, korostaa Kansainvälinen valuuttarahasto IMF. Asiaa kommentoi rahaston Euroopan osaston johtaja Poul Thomsen.", kirjoittaa IltaLehti.

Thomsenin mukaan sopimus edellyttää Kreikalta sitoutumista uudistuksiin ja Euroopalta suostumista velkahelpotuksiin Kreikalle.

Thomsenin mukaan on täysin varmaa, että tilanne on vakava. Hän on kuitenkin kiitollinen, että Kreikalta vaadituissa uudistuksissa on hänen mukaansa "päästy eteenpäin".

Uuden lainarahan tarve olisi Kreikalla jo heinäkuussa. Kreikan kolmas lainaohjelma on 86 miljardia euroa, josta se on nostanut tähän mennessä yli 30 miljardia.

Helmikuussa Verkkouutiset kirjoitti: "IMF on päivittänyt Kreikan talousennusteet. Viesti ennusteissa vahvistaa aikaisempia käsityksiä. Kreikka ei tule maksamaan velkojansa. IMF:n mukaan velka on räjähtävällä polulla. Kreikalla oli nimellisesti julkista velkaa noin 180 prosenttia suhteessa BKT:hen vuoden 2015 lopussa, kirjoittaa työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto Verkkouutisten blogissa."

"Jos vuonna 2060 velkaa olisi lähes kolme kertaa BKT, samaan aikaan väestömäärä maassa olisi yli 20 prosenttia alhaisempi kuin tänään. Lisäksi EU:n sisällä oleva periaate ihmisten vapaasta liikkuvuudesta mahdollistaa koko ajan koulutettujen kreikkalaisten maastamuuton. Ihmisten voivat muuttaa maasta pois jättäen julkisen sektorin velat entistä pienemmän väestön maksettavaksi, Murto toteaa."

Euroero olisi Kreikalle yksi vaihtoehto. Saksalaisten lisäksi USA:n uusi hallinto pitää euroeroa esillä yhtenä vaihtoehtona.

Jukka Rahkonen su 23.04. 08:53

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot