IL: Sotaveteraani Matti Lehtinen, 93, antoi tiukat terveiset Sipilälle - "Maamme kestokyky äärirajoilla"

"Maamme kestokyky on jo äärirajoilla, ei yhtään lisää pakolaisia, että selviämme oman maan kansalaisten menoista ja hoivasta"

Kotimaa la 22.04.2017 17:29
IltaLehden artikkeli 22.4.

Karjalan kannaksella Pajarin divisioonassa jalkaväessä palvellut sähköteknikko Matti Lehtinen, 93, tapasi pääministeri Juha Sipilän (kesk) Tammelantorilla ja antoi tiukkaa palautetta hallitukselle, kertoo IltaLehti.

"Vaadin kansaneläkkeen perusosan palatusta ja rintamalisään korjauksia elinkustannusindeksien mukaan", Tampereen vanhimpiin sotaveteraaneihin kuuluva Lehtinen sanoi Sipilälle.

Matti Lehtisen mukaan Suomi on kulujensa kanssa äärirajoilla, eikä pakolaismäärää tule enää kasvattaa.

"Maamme kestokyky on jo äärirajoilla, ei yhtään lisää pakolaisia, että selviämme oman maan kansalaisten menoista ja hoivasta", hän sanoi IltaLehden haastattelussa.

Hiljattain Vaasan yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on veteraanin kanssa samaa mieltä.

"Kyselyn perusteella suomalaiset ovat valmiita auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Turvapaikkajärjestelmä perustuu vastaajien mielestä kuitenkin kansainvälisen suojelun tarpeeseen, ei paremman elämän etsimiseen ja niin sanottuun elintasopakolaisuuteen."

"Kansalaiskyselyn vastausten perusteella suomalaiset suhtautuvat hyvin kriittisesti niin sanottuihin paperittomiin eli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneisiin, laittomasti maassa oleskeleviin henkilöihin. Heidät koetaan turvallisuusuhkana ja selvä enemmistä katsoo, että viranomaisten tulee poistaa maasta ne, jotka eivät lähde vapaaehtoisesti."

Tutkimukseen vastanneista 76 % oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä väitteestä, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla on oikeus jäädä oleskelemaan Suomeen.

78 % vastaajista puolestaan oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.

Jukka Rahkonen la 22.04. 17:29

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot