Ranskan presidenttiehdokas Macron: terrorismi tulevina vuosina osa päivittäistä elämäämme

Tämän hetkinen suosikki Ranskan presidenttikisassa, Emmanuel Macron, sanoi terrorismia tekijäksi, mikä tulee olemaan osana päivittäistä elämäämme tulevina vuosina.

Ulkomaat pe 21.04.2017 20:38

En Marche! -liikkeen sosialistikandidaatti Emmanuel Macron puhui Ranskan radion haastattelussa The Guardianin mukaan lähes samoilla sanoilla kuin pääministeri Manuel Valls Nizzan rekkaiskun jälkeen 2016, jolloin tunisialainen siirtolainen niitti maahan 434 ihmistä – miehiä, naisia, lapsia – tappaen 87 ihmistä.

“Ajat ovat muuttuneet ja meidän täytyy oppia elämään terrorismin kanssa,” Valls sanoi tuolloin. Hänen kommenttinsa tuomittiin julkisesti, ja hänen sanomisensa käytännössä tekivät hänen presidenttiehdokkuutensa mahdottomaksi.

Macron kertoi Ranskan radiolle: “Tämä uhka, tämä ongelma on osa päivittäistä elämäämme tulevina vuosina.”

Kansallisen Rintaman johtaja Marine Le Pen puolestaan painotti vaaliväittelyssä juuri ennen eilistä Pariisin Kalashnikov-iskua, että keskustelu rikollisuudesta ja turvallisuudesta on loistanut poissaolollaan koko vaalikampanjan ajan.

“Kyseessä on erittäin tärkeä aihe, jota kukaan ei ole ottanut esille,” hän valitti. “Meidän täytyy palauttaa kansallisten rajojemme hallinta jotta tiedämme, keitä tänne tulee. Meidän täytyy järjestellä uudelleen tiedustelupalvelu, vahvistaa poliisin ja santarmien toimintaa sekä iskeä pahan – kommunitarismin ja islamistisen fundamentalismin – juurille.”

Näytä kuva Twitterissä

Marine Le Pen sanoi myös, että tullessaan valituksi Ranskan presidentiksi hän karkottaisi välittömästi tarkkailulistalla olevat ulkomaiden kansalaiset.

“Selittäkää minulle, miksi meidän pitäisi ottaa heidän täällä pitämisestä johtuva riski,” hän sanoi kilpailijoilleen.

18. huhtikuuta pitämässään puheessa hän sanoi, että “massamaahanmuutto ei ole ollut Ranskalle tilaisuus, vaan tragedia”.

Marine Le Pen vannoi tuolloin irrottavansa Ranskan avoimien rajojen Schengen-sopimuksesta, jota aiempi Interpolin päällikkö Robert Noble on sanonut “kansainväliseksi terroristien passivapaaksi alueeksi”.

Marine Le Pen lupasi Ranskan kansalaisille: “Minä suojelen teitä”.

Entinen eliittipankkiiri, sosialisti Emmanuel Macron oli aiemmin väistyvän sosialistipresidentin Francois Hollanden hallituksessa talousministerinä. Francois Hollande sanoi vain hieman ennen eilistä Kalashnikov-iskua – joka oli vain viimeisin maata kohdanneiden islamististen iskujen sarjassa: “Jätän maan seuraajalleni paljon paremmassa kunnossa kuin se oli saadessani sen käsiini”.

Breitbart

Aritkkeli julkaistu Kansalainen.fi:stä luvalla.

Jukka Rahkonen pe 21.04. 20:38

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot