Poliisi: "Ei ollut viisasta asiasta uutisoida silloin, syksy 2015 ja kevät 2016 olivat arkaa aikaa"

Kahdeksalla irakilaisella turvapaikanhakijoilla oli mielessä varkaudet, pahoinpitelyt ja raiskaukset sekä oikeusprosessin välttäminen

Kotimaa to 20.04.2017 15:55
Kuva: twitter

Turvapaikanhakijoiden rikolliset aikeet Kuopion alueella onnistuttiin estämään joulukuussa 2015, mutta poliisi ei tiedottanut tapauksesta julkisuuteen, koska kyse oli "yksittäistapauksesta ja julkinen keskustelu siihen aikaan oli tulenarkaa", kertoo Iltalehti.

Poliisi sai tietää kahdeksan irakilaisen turvapaikanhakijan suunnitelmista erilaisten tiedustelutietojen ja yhteistyökumppaniensa avulla. Turvapaikanhakijajoukko oli poliisin mukaan puhunut varkauksista, näpistyksistä, pahoinpitelyistä, jopa raiskauksista ja vielä uskonut välttävänsä oikeusprosessin lähtemällä takaisin kotimaahansa heti rikokset tehtyään.

Itä-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen sanoo Iltalehdelle, ettei mitään rikosta tapahtunut, vaan turvapaikanhakijoiden teot jäivät "puheen asteelle".

Turvapaikanhakijoita ei siis tuomittu eikä tuomita mistään, koska rikostutkintaakaan ei olla tehty.

Rangaistukseksi päätettiin riittävän Kuopion alueelle sijoitettujen turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyksien selvittäminen ja heidän hajauttaminen asumaan eri puolille Suomea.

Asiasta tiedottamatta jättäminen heti joulukuussa 2015 perustellaan nyt syksyn 2015 ja kevään 2016 "aralla ajalla".

"Mediakeskustelujen, kantasuomalaisten kommenttien ja turvapaikanhakijoita käsittelevien uhkakuvien vuoksi katsottiin, ettei ole viisasta tämmöisestä asiasta uutisoida."

Kuitenkaan kyseisten turvapaikanhakijoiden olinpaikasta tai "myöhemmistä vaiheista" ei poliisilla ole mitään tietoa, vaikka Korhonen korostaa poliisin toimintakykyä ennaltaehkäistä rikollisuutta.

Tytti Salenius to 20.04. 15:55

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot