Tsekki haluaa ulos EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta

Tsekin sisäministerin mukaan maan tähän mennessä vastaanottamat 12 Euroopan unionin (EU) uudelleensijoitusohjelman pakolaista on tarpeeksi.

Ulkomaat ti 18.04.2017 16:53
Tsekin sisäministeri Milan Chovanec

Tsekin sisäministerin mukaan maan tähän mennessä vastaanottamat 12 Euroopan unionin (EU) uudelleensijoitusohjelman pakolaista on tarpeeksi, ja maa haluaa ulos ohjelmasta, vaikka se tarkoittaisikin rankaisutoimenpiteitä EU:n taholta.

Tsekin tasavalta ei tule täyttämään Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelman asettamia tavoitteita. Maahan on tähän mennessä otettu kaksitoista uudelleensijoitettavaa pakolaista Kreikasta.

Sisäministeri Milan Chovanec sanoi Pravo-verkkolehdessä sunnuntaina, että “Tsekin tasavalta ei aio ottaa lisää pakolaisia.”

Riski sisäiselle turvallisuudelle

Chovanec sanoo syyksi sen, että Tsekin ei ole ollut mahdollista osallistua pakolaisten taustojen tarkistamiseen Italiassa ja Kreikassa, ja pitää pakolaisten ottamista uhkana Tsekin turvallisuudelle.

Hänen mukaansa pakolaisten ennakkotarkastaminen on ollut erittäin vaikeaa, sillä pakolaiset “eivät ole olleet halukkaita pysymään aloillaan tarkastusten ajan kreikkalaisilla ja italialaisilla leireillä.”

Ministeri tiedostaa sen, että EU uhkaa maata sakoilla, mutta kyse on hänen mukaansa vakavasta asiasta, joka on sakoilla uhkaamisen arvoista: “Emme saa päästä maahan näitä ihmisiä ilman tarkastuksia.”

Tsekin osuus Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelmassa on 2 978 pakolaista. Tsekin, Unkarin, Romanian sekä Slovakian edustajat äänestivät 2015 EU:n laajuisia uudelleensijoitustavoitteita vastaan.

oe24.at

Artikkeli julkaistu Kansalainen.fi:n luvalla myös OM:ssä.

Jukka Rahkonen ti 18.04. 16:53

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot