Sukupuolenvaihdostaan katuva vihdoin ääneen myös valtamediassa

Sametti kärsi nuorena sukupuoli- ja kehoristiriidasta eli dysforiasta. Mitä vanhemmaksi hän kasvoi, sitä pahemmaksi oireet kävivät.

Kotimaa to 14.03.2019 23:43
Sametti. Kuva: youtube

Transsukupuolinen Oikean Median bloggaaja Sametti kertoo tarinansa MTV Uutisten sivustolla. Sukupuolenvaihdostaan nyt katuva ja “detransitioitunut” nainen aloitti sukupuolen korjaushoidot parikymppisenä ja tajusi yli kymmenen vuotta sen jälkeen olevansa lesbo eikä transsukupuolinen.

Sametti kärsi nuorena sukupuoli- ja kehoristiriidasta eli dysforiasta. Mitä vanhemmaksi hän kasvoi, sitä pahemmaksi oireet kävivät. 23-vuotiaana Sametti teki päätöksen hakeutua virallisiin transtutkimuksiin, MTV Uutiset kertoo.

Trans-poliklinikalla hän sai diagnoosin transsukupuolisuudestaan ja sukupuolen “korjaushoidot” alkoivat, kun Sametti oli 25-vuotias.

– Kun hakeuduin Trans-poliklinikalle, olin vakuuttunut, että kaikki ongelmani johtuvat siitä, että olen transsukupuolinen – eikä, että se olikin päinvastoin, Sametti sanoo.

Trans-poliklinikalla tehdyt tutkimukset eivät olleet riittävät tai riittävän tiukat, Sametti väittää. Hän vastustaa translakia, jossa sukupuolenkorjaushoitojen kriteereitä pyritään päinvastoin väljentämään.

– Poliklinikalla psykologi kirjoitti, että minun pitäisi aloittaa psykoterapia, sillä taustalla saattoi olla ongelmia, jotka vaikuttavat sukupuolikokemukseen, Sametti kertoo.

Psykologin kriittisiin huomioihin ei kuitenkaan tartuttu, vaan ne sivuutettiin.

Sametti toivoo, että olisi saanut terapiaa aiemmin. Kritiikki kohdistuu erityisesti Trans-poliklinikkaan, jossa ei Sametin mukaan ohjattu ajattelemaan asioita kuin transnäkökulmasta, MTV Uutiset kirjoittaa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko kommentoi MTV Uutisten juttua Facebookissa. Niikko totesi, että ensi vaalikaudella translakia ei tule missään nimessä hyväksyä, ja että lasten ja nuorten seksuaalisen kehityksen häirintä pitää lailla kieltää.

 

 

 

Marko Hamilo to 14.03. 23:43

Pääuutiset

blogit

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

Klo 13:42.

Reijo Tossavainen

Demarit seuraavat kepua tuhon tiellä

Klo 11:46.

Tapio Puolimatka

Sukupuoli-ideologia estää kriittisen seksuaalikasvatuksen

Klo 00:49.

Professorin Ajatuksia

Kansa tuomitsi vallankaappauksen

Klo 00:41.

Henna Kajava

Etiopialaiset mysteerimiehet junassa

ma 17.06. 13:44

videot