Ruotsin kohupoliisi Peter Springare alkaa kirjoittaa "vaihtoehtomediaan"

Maahanmuuttajien rikollisuudesta avoimesti kirjoittanut rikostutkija alkaa lakisuojaansa parantaakseen kirjoittaa vaihtoehtomediaan, jolla on vastaava toimittaja

Ulkomaat ti 21.03.2017 14:14
Peter Springare, ruotsalainen Örebron poliisin rikostutkija

Viime kuussa väkevää polemiikkia facebook-päivityksillään aiheuttanut ruotsalainen Örebron poliisin rikostutkija Peter Springare on alkanut kirjoittaa vaihtoehtomediana pidettyyn Nyheter Idag -verkkojulkaisuun. Springare, joka jo aiemmin joutui tutkinnan alle facebook-päivityksiensä johdosta, joissa hän kiinnitti huomiota maahanmuuttajien yliedustukseen huume- ja väkivaltarikollisuudessa, joutuu nyt uudestaan tutkintaan.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n haastatteleman poliisiliiton puheenjohtaja Lena Nitz pitää Springaren toimintaa epäsopivana.

“Kun Peter Springare päättää antaa legitimiteettiä Nyheter Idagin kaltaiselle lehdelle, riskeeraa se meidän kaikkien uskottavuuden”, Nitz sanoo.

Nyheter Idag, jota SVT luonnehtii “maahanmuuttokriittiseksi” on pääasiassa entisen ruotsidemokraattien kuntavaltuutetun Chang Frickin luotsaama mediaprojekti. Frick ei enää kuulu puolueeseen. Verkkolehti on profiloitunut maahanmuuttajalähiöiden väkivaltaisuuksiin ja pakolaiskriisiin liittyvällä uutisoinnillaan.

Springare aiheutti uuden kohun facebook-päivityksellään, jossa hän kirjoitti haluavansa “tuhota kaikki ne äärivasemmistolaiset journalistit, jotka myrkyttävät keskustelun epänormaaleilla agendoillaan”. Lausuntoa on kritisoitu laajasti.

Siviilioikeuden professori Mårten Schultz kirjoitti Svenska Dagbladetissa, että vaikka Springare ei syyllistynyt kirjoituksellaan rikokseen olisi hän paremmassa turvassa laillisesti jos hän kirjoittaisi vastaavan toimittajan omaavan julkaisun kautta oman facebook-tilinsä sijaan.

Tämän jälkeen Springare päätti alkaa kirjoittaa Nyheter Idagiin. Hän selittää kohuttua lausuntoaan ensimmäisessä artikkelissaan Nyheter Idagissa. Hänen mukaansa kohua aiheuttanut lausunto on ymmärretty väärin.

“En ole kirjoittanut tai ilmaissut haluavani tuhota journalistit. Katson, että suurin osa toimittajista on ammattitaitoisia ja he tekevät työnsä kunnialla”, hän kirjoittaa, mutta jatkaa:

“Minulla on kuitenkin mielipide siitä kourallisesta äärivasemmistolaisia toimittajia, jolla kuten asian ilmaisin on epänormaaleja agendoja. Agendoja, jotka perustuvat vihan ja vääristeltyjen totuuksien levittämiselle, ja jotka yllyttävät ja usein jopa kehottavat anarkiaan. Näillä yksilöillä ei ole mitään tekemistä järkevässä keskustelussa demokraattisessa järjestyksessä.”

Alarik Notis ti 21.03. 14:14

Kommentit: 0Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Matti Viren

Miksi asuminen on niin kallista Suomessa?

Klo 14:42.

Heikki Porkka

Pahimmat viholliset tulevat keskuudestamme

Klo 12:01.

Mikko Paunio

YLE, HS, säätiedotukset ja ilmastotiede - huh hellettä sanoi jänis pakkasella

Klo 11:28.

Vieraskynä

Valtion paras

Klo 10:37.

Alan Salehzadeh

Jännitteet kasvavat USAn ja Iranin välillä

Klo 10:28.

Henry Laasanen

Kari Enqvist: Halla-aho on fasistin vastakohta

Klo 08:09.

videot