Kun Hesarista tuli vihreiden äänitorvi

Sdp:n Pilvi Torsti hämmästelee Helsingin Sanomien avointa tukea vihreille

Kotimaa ma 20.03.2017 13:43
Sanomatalo, Helsinki. Kuva: wikipedia

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja keskusta ovat perinteisesti kokeneet valtamedian suosivan punavihreitä ja arvoliberaaleja aatteita ja syrjivän arvokonservatiivisia poliitikkoja ja puolueita. Nyt Helsingin Sanomien vihreitä suosiva linja on alkanut ärsyttää demareitakin.

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pilvi Torsti (sd.) kirjoittaa blogillaan, että "kuntavaaleista uhkaa paikallislehti Helsingin Sanomien johdolla tulla Helsingissä absurdi demokratian irvikuva".

Torsti kritisoi Helsingin Sanomien kaksintaistelu-uutisointia, jossa kahden vahvimman pormestariehdokkaan, kokoomuksen Janne Vapaavuoren ja vihreiden Anni Sinnemäen mielipiteet hallitsevat keskustelua.

"Jos mediaa seuraa niin saattaa kuitenkin luulla, että meillä on käynnissä vaali kahden henkilön välillä. Media on rakentamassa Helsinkiin kaksipuoluemallia", Torsti kirjoittaa blogillaan

Torstin mukaan vihreät ovat ajaneet kokoomuksen kanssa aivan toisenlaista talouspolitiikkaa kuin valtuuston vasemmisto.

"Talouspolitiikassa vihreät ei ole kokoomusjohtoisen Helsingin vaihtoehto. Budjettineuvotteluissa vihreistä ei ole ollut punavihreän enemmistön johtajiksi. Vihreitä kiinnostaa enemmän pyörätiet kuin vanhustenhoito."

Tänään HS yritti tasapainottaa raportointiaan ja otsikoi, että "Helsingissä kannattaa äänestää muitakin kuin kokoomusta ja vihreitä". Silti jutussa haastateltiin vihreää ehdokasta eikä esimerkiksi demareita, Torsti kummastelee.

"Miten Vihreät ovat onnistuneet tekemään HS:stä oman äänenkannattajansa", Torsti kysyy.

Marko Hamilo ma 20.03. 13:43

Kommentit: 1

Juha. ma 20.03.2017 15:12 2

Minä hämmästelen SDP:n edustajan hämmästelyä. Mutta onhan se kova paikka, kun menettää paikan auringossa. Vihreiden historia juontaa aina DDR:ään asti, jossa tuo liike masinoitiin Stasin toimesta ikään kuin "tietokonevirukseksi" Länsi-Saksan sisäpolitiikkaa sekoittamaan ja haittaamaan kaikilla mahdollisilla laittomilla tavoilla puolue statuksella. Vihreäliike asemoitui alussa ympäristöpuolueena, jonka tehtävänä oli saada Länsi-Saksan talouselämän rattaisiin kapuloita mahdollisimman paljon mukamas "huolena" luonnon saastumisesta tai ihmisten oikeudesta olla siinä osana puistoalueina ym. Tunnettua on etteivät kommunistisen blokin valtiot itse kantaneet huolenhäivää ympäristön tilasta. "Gröne" tuli tunnetusti YLE:n uutislähetysten voimakkaana hössötyksenä puolueesta ja riemu oli mitä suurin kun tuo puolue pääsi Liittopäiville 1970-luvun lopussa. Suomessa tietenkin apinoitiin heti kohta v. 1979 Koijärven kahlehtimistempauksena, jossa kaivuriyrittäjät ja poliisi perin pienissä virkatakeissaan suikka päässä ihmettelivät suu pyöreänä. Tämä hampaattomuus johtui paljolti jo Urho Kekkosen ollessa vanhuuden seniili, eikä riuskan miehen otteita ollut kellään. Tietenkin tiedotusvälineet ottivat täyden ilon irti tusta karnevaalista kuin ensi kertaa tivolissa hattaraa haukkova pikku-tyttö. Tuo oli vielä varsin outoa toimintaa, vielä syvässä istuvassa lainkuuliaisessa kansassa, jossa kunnioitettiin työtä ja sen tekijöitä. Alettiin puhua "Kansalaistottelemattomuudesta" ja siitä onko se ylipäätään oikeutettua, jos tarkoitus on "hyvä". Siitä yhteiskunnan eri vaikuttaja ja politiikot sekä "villapaita" komsit höpöttelivät ilman sen kummenpaa jämerää tulosta. Sanomattakin selvää oli, että kun "pää oli saatu auki". Näitä rotesteja ilmaantui kuin sieniä sateella ja virkavalta sekä varsinkin omistajat repivät hiuksia päästään, kun eihän tiju tuohon epäsiistin näköiseen istujiin voinut koskea, ilman että maa siitä repeää. Eli Suomen vihreä puolue sikisi rikoksesta ja kohta tuo media julkisuKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot