Kun Hesarista tuli vihreiden äänitorvi

Sdp:n Pilvi Torsti hämmästelee Helsingin Sanomien avointa tukea vihreille

Kotimaa ma 20.03.2017 13:43
Sanomatalo, Helsinki. Kuva: wikipedia

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja keskusta ovat perinteisesti kokeneet valtamedian suosivan punavihreitä ja arvoliberaaleja aatteita ja syrjivän arvokonservatiivisia poliitikkoja ja puolueita. Nyt Helsingin Sanomien vihreitä suosiva linja on alkanut ärsyttää demareitakin.

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pilvi Torsti (sd.) kirjoittaa blogillaan, että "kuntavaaleista uhkaa paikallislehti Helsingin Sanomien johdolla tulla Helsingissä absurdi demokratian irvikuva".

Torsti kritisoi Helsingin Sanomien kaksintaistelu-uutisointia, jossa kahden vahvimman pormestariehdokkaan, kokoomuksen Janne Vapaavuoren ja vihreiden Anni Sinnemäen mielipiteet hallitsevat keskustelua.

"Jos mediaa seuraa niin saattaa kuitenkin luulla, että meillä on käynnissä vaali kahden henkilön välillä. Media on rakentamassa Helsinkiin kaksipuoluemallia", Torsti kirjoittaa blogillaan

Torstin mukaan vihreät ovat ajaneet kokoomuksen kanssa aivan toisenlaista talouspolitiikkaa kuin valtuuston vasemmisto.

"Talouspolitiikassa vihreät ei ole kokoomusjohtoisen Helsingin vaihtoehto. Budjettineuvotteluissa vihreistä ei ole ollut punavihreän enemmistön johtajiksi. Vihreitä kiinnostaa enemmän pyörätiet kuin vanhustenhoito."

Tänään HS yritti tasapainottaa raportointiaan ja otsikoi, että "Helsingissä kannattaa äänestää muitakin kuin kokoomusta ja vihreitä". Silti jutussa haastateltiin vihreää ehdokasta eikä esimerkiksi demareita, Torsti kummastelee.

"Miten Vihreät ovat onnistuneet tekemään HS:stä oman äänenkannattajansa", Torsti kysyy.

Marko Hamilo ma 20.03. 13:43

Kommentit: 1

Juha. ma 20.03.2017 15:12 2

Minä hämmästelen SDP:n edustajan hämmästelyä. Mutta onhan se kova paikka, kun menettää paikan auringossa. Vihreiden historia juontaa aina DDR:ään asti, jossa tuo liike masinoitiin Stasin toimesta ikään kuin "tietokonevirukseksi" Länsi-Saksan sisäpolitiikkaa sekoittamaan ja haittaamaan kaikilla mahdollisilla laittomilla tavoilla puolue statuksella. Vihreäliike asemoitui alussa ympäristöpuolueena, jonka tehtävänä oli saada Länsi-Saksan talouselämän rattaisiin kapuloita mahdollisimman paljon mukamas "huolena" luonnon saastumisesta tai ihmisten oikeudesta olla siinä osana puistoalueina ym. Tunnettua on etteivät kommunistisen blokin valtiot itse kantaneet huolenhäivää ympäristön tilasta. "Gröne" tuli tunnetusti YLE:n uutislähetysten voimakkaana hössötyksenä puolueesta ja riemu oli mitä suurin kun tuo puolue pääsi Liittopäiville 1970-luvun lopussa. Suomessa tietenkin apinoitiin heti kohta v. 1979 Koijärven kahlehtimistempauksena, jossa kaivuriyrittäjät ja poliisi perin pienissä virkatakeissaan suikka päässä ihmettelivät suu pyöreänä. Tämä hampaattomuus johtui paljolti jo Urho Kekkosen ollessa vanhuuden seniili, eikä riuskan miehen otteita ollut kellään. Tietenkin tiedotusvälineet ottivat täyden ilon irti tusta karnevaalista kuin ensi kertaa tivolissa hattaraa haukkova pikku-tyttö. Tuo oli vielä varsin outoa toimintaa, vielä syvässä istuvassa lainkuuliaisessa kansassa, jossa kunnioitettiin työtä ja sen tekijöitä. Alettiin puhua "Kansalaistottelemattomuudesta" ja siitä onko se ylipäätään oikeutettua, jos tarkoitus on "hyvä". Siitä yhteiskunnan eri vaikuttaja ja politiikot sekä "villapaita" komsit höpöttelivät ilman sen kummenpaa jämerää tulosta. Sanomattakin selvää oli, että kun "pää oli saatu auki". Näitä rotesteja ilmaantui kuin sieniä sateella ja virkavalta sekä varsinkin omistajat repivät hiuksia päästään, kun eihän tiju tuohon epäsiistin näköiseen istujiin voinut koskea, ilman että maa siitä repeää. Eli Suomen vihreä puolue sikisi rikoksesta ja kohta tuo media julkisuKommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Rinnakkaiskulttuurien tukeminen on lopetettava

Klo 01:44.

Timo Vihavainen

Tolvanat ja nykyaika

ke 28.06. 23:45

Professorin Ajatuksia

Veronmaksaja pelasti pankinomistajia, entä sitten?

ke 28.06. 08:04

Henry Laasanen

Loikkareiden kilahdukset varmistavat poliittisen itsemurhan

ke 28.06. 07:44

Mikko Paunio

Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit

ke 28.06. 07:05

Reijo Tossavainen

Miksi poliisi ja muut viranomaiset eivät puutu lainvastaiseen toimintaan?

ke 28.06. 06:31

videot