Sampo Terholta täystyrmäys HS-kolumnistille

"Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys itseäni Suomessa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä."

Kotimaa su 19.03.2017 19:57
Sampo Terho, Kansanedustaja (ps.)

Helsingin Sanomien kolumnisti Yrjö Rautio kirjoitti 17.3., että Sampo Terhon tai Jussi Halla-ahon noustessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi uhkaa puoluetta ”pimeyden ja pahuuden” aikakausi. Pitkän linjan kommunistina tunnetun Raution kolumnia käsittelivät OM-blogeillaan jo aiemmin entinen päätoimittaja ja kansanedustaja Reijo Tossavainen sekä Professorin ajatuksia -nimimerkillä kirjoittava akateeminen tutkija.

Nyt Raution hyökkäykseen reagoi myös perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Sampo Terho.

“Jouduin hieman hieraisemaan silmiäni; ei sitä joka aamu Suomen suurimmasta lehdestä lue itseään rinnastettavan rasismiin, fasismiin, natsismiin, raukkamaisuuteen ja saa vieläpä tietää omaavansa väkivaltaisia haluja ”murskata sisäisiä uhkia”, mitä ne sitten lienevätkin”, Terho kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidesivulla.

Raution viittaukset natseihin ja fasisteihin ovat Terhon mielestä niin ala-arvoisia, ettei hän vaivaudu niihin edes vastaamaan.

“Kansallismielisiä toki puolueena olemme, mutta Snellmanin hengessä ilman mitään Raution maalailemia demonisia salajuonia. Haluamme ylläpitää kieltämme, kulttuuriamme ja elämäntapaamme osana monimuotoista maailmaa. Pimeys ja pahuus ovat kaukana suomalaisesta kansallismielisyydestä, jonka perinteisiä ihanteita ovat sivistys, yhteisöllisyys ja epäitsekkyys”, Terho kuitenkin täsmentää.

Merkittävin fasistinen piirre, jonka yleisyys Suomessa Terhoa huolettaa, on halu leimata, häpäistä ja vaientaa erimielisiä ihmisiä.

“Tämä kasvava asenne todella nakertaa kansakuntamme yhtenäisyyttä ja yhteiskuntarauhaa, katkoo keskusteluyhteyksiä ja yhteisymmärryksen edellytyksiä.”

“Tämä on se asenne, joka johtaa pimeyteen ja pahuuteen”, Terho kirjoittaa.

Marko Hamilo su 19.03. 19:57

Kommentit: 2

Juha. ma 20.03.2017 13:11 1

Helsingin Sanomat eli "Pravda" ui jo niin sameissa vesissä, että sen uskottavuus mediana - siis sellaisena, jota tuo sana on ennen merkinnyt - on Vappulehden luokkaa. Punaviher -lähtöinen "juornalismi" hakee "henkisen kotinsa" kommunismista, joka jo Neuvostoliiton ajoilta ikäihmiset muistavat tuon savijalkaisen jättiläisen joskus huvittavan retoriikan. Silloin vielä suomalaiset vauvasta vaariin omasivat sen yleissivistyksen, joka piti asiat "puiden välissä". Nyt nuoret aikuset ovat aivopestyjä zombeja, joihin on "levytetty" ne laulut, joita lauletaan tavuakaan muuttamatta. Selvä tosiasian toteaminen, että Hesari on juutalaisomisteinen lehti, joka kannattaa monikulttuurisuutta omien strategisten lähtökohtiensa mukaisesti, joka on kaikkea muuta kuin Suomen valtaväestön etujen mukaista jo sen olemassaolonkin kannalta pysymisenä homogeenisenä valtakuntana. Kokoomuslaiset globalistit, puhumattakaan vasemmistolaisista myötäjuoksijoista, jotka eivät omista hiventäkään mitään ylpeyttä tästä pohjoisesta valtiosta, päinvastoin, se on tuhottava mitä pikimmin kuleksimasta.

Gideon ma 20.03.2017 21:56 0

Lentokentällä ovat ahkerasti yrittäneet ilmaiseksi tuputtaa HS:ää mutta olen tehnyt selväksi etten ota vastaan edes pienestä maksusta. Ehkä se viesti talouslukujen muodossa menee vähitellen sinne ylimpään johtoon, mutta mitä he voivat tehdä? Koko toimittajakunta pitäisi vaihtaa ja mistä edes löytyisi sama määrä toimittajia, jotka osaisivat katsoa maailmaa objektiivisemmin? Kaikki uudetkin toimittajat on koulutettu valmiiksi punavihreät lasit silmillä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot