Ranska: Rikollinen naamioitui burkaan vältelläkseen poliisia

Ranskan viranomaiset ovat saaneet kiinni kolme kuukautta pakosalla olleen vangin. Mies käytti pakoretkensä aikana tunnistamisen estämiseksi islamilaista koko vartalon peittävää asustetta, burkaa.

Ulkomaat su 07.10.2018 11:46

Rédoine Faïd, Ranskan etsityin rikollinen, on saatu kiinni, kertoo France24. Hän ehti olla vankilapakonsa jälkeen kolme kuukautta tietymättömissä. Hän tappoi poliisinaisen vuonna 2010 rahankuljetusauton ryöstön yhteydessä.

Faïd pakeni heinäkuun alussa vankilasta kolmen miehen auttamana. Hänen pakonsa tapahtui helikopterilla, jota ohjasi panttivangiksi otettu lennonopettaja.

Poliisi onnistui viimein jäljittämään Faïdin olinpaikan tarkkailemalla puhelimia, joita pakoon osallistuneet rikolliset käyttivät Faïdin vankilapaon aikana. Tarkkailu johti poliisit Oisen alueelle Pariisiin, missä eräs nainen otti autonsa kyytiin burkaan pukeutuneen henkilön, jonka arveltiin olevan mies. Burkaan pukeutunut meni naisen mukana tämän asuntoon, jonne heidän mukanaan saapui myös toinen burkaan pukeutunut henkilö.

Poliisi järjesti keskiviikkoaamuna suurratsian ja pidätti asunnosta Rédoine Faïdin ja hänen veljensä Rachidin. Ratsian aikana pidätettiin myös muita henkilöitä, 1 edellä mainitusta asunnosta sekä 2 muualta.

Ranska kielsi vuonna 2011 ensimmäisenä Euroopassa kasvot peittävät asusteet julkisilla paikoilla, mutta kiellon valvominen on ollut vaikeaa. Ranskan liberaali presidentti Emmanuel Macron on myös pyrkinyt vesittämään kieltoa. Hän  sanoi huhtikuussa Ranskan TV:n haastattelussa: “En ole erityisen iloinen, että jotkut naiset [muslimit] käyttävät päähuivia yleisillä paikoilla, mutta sitä tulee suvaita.”

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen su 07.10. 11:46

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot