Tutkija: Uskon, että suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan projekti

Salehzadehin mukaan Muslimiveljeskunta on levittäytynyt kaikkaille maailmaan, missä on sunni-muslimeita, siis myös Suomeen.

Kotimaa pe 17.03.2017 17:53

Menatto-konsultointiyrityksen johtaja ja geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh kertoi viime lauantaina Iltalehden verkkosivuilla julkaistussa artikkelissaan uskovansa, että Kalasatamaan kaavailtu suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan ajama hanke. Hän kuitenkin myöntää, että selkeitä todisteita on vaikea esittää, koska Muslimiveljeskunta toimii suureksi osaksi julkisuudelta piilossa ja osaa kierrättää varoja eri järjestöjen kautta, hämärtäen yhteydet.

Salehzadehin mukaan Muslimiveljeskunta on levittäytynyt kaikkaille maailmaan, missä on sunni-muslimeita, siis myös Suomeen. Heidän ideologiaansa Salehzadeh kuvailee naisten oikeuksien, yksilönvapauksien ja tasa-arvon vastaiseksi. Hänen mukaansa erityisesti Bahrain, Turkki ja Qatar ovat pääosassa Muslimiveljeskunnan agendan ajamisessa ja ideologian levittämisessä. Bahrainin kuningaskunta on tarjoutunut rahoittamaan Helsingin suurmoskeija-hanketta.

Salehzadehin mukaan valtaosalla Suomen moskeijoista on jo nyt suora yhteys erinäisiin islamistisiin järjestöihin tai valtioihin. Hänen mukaansa näiden moskeijoiden toiminta estää muslimien integraatiota ja antaa vieraille valtioille ja ulkomaisille järjestöille vaikutusvaltaa Suomen sisällä. Hän nostaa esimerkkinä Iranin ja Saudi Arabian, alueelliset kiistakumppanit, jotka eivät salli toistensa rahoittaa tai perustaa moskeijoita omiin maihinsa juuri poliittisen vaikuttamisen estämiseksi.

“Tässä asiassa voisimme kerrankin ottaa mallia muslimimaasta”, Salehzadeh toteaa kirjoituksessaan.

Liberaaleille, jotka puolustavat suurmoskeijan rakentamista, Salehzadeh muistuttaa, että poliittinen islam toimii liberaaleja ja demokraattisia arvoja vastaan. Hänestä valtion tulisi ennaltaehkäisevästi estää haitallisen ideologian leviäminen. Kristinuskoa hän pitää yhteiskuntaan integroituneena ja reformoituna toisin kuin islamia.

“Poliittinen islam ei ole kokenut reformia, vaan etenee tasan samoin säännöin kuin 600-luvulla.”

Salehzadeh näkee yhtäläisyyksiä Venäjän vaikuttamispyrkimyksien ja poliittisen islamin levittämisen väillä. Koska hänen mukaansa lähes kaikilla Suomen moskeijoilla on kytköksiä islamismiin on syytä olla valppaana Muslimiveljeskunnan tapaisten toimijoiden vaikutuspyrkimyksiin ja yrityksiin saada poliittista jalansijaa Suomen muslimien keskuudessa.

Eilen Oikea Media uutisoi Turkin tukemasta DENK-puolueesta Hollannissa, joka nousi tällä viikolla pidetyissä vaaleissa maan parlamenttiin. Hollannin Turkkilaisen Neuvoston edustajien mukaan Turkki maksoi sunni-imaameille turkkilaistaustaisten ja muslimien mobilisoimiseksi puolueen äänestäjiksi. Aikaisemmin Ruotsissa julkaistun raportin mukaan Muslimiveljeskunta on saavuttanut johtavan aseman Ruotsin islamilaisten kansalaisjärjestöjen ja seurakuntien parissa.

Alarik Notis pe 17.03. 17:53

Kommentit: 3

Olli Pusa pe 17.03.2017 22:27 2

Salehzadeh on varmaan oikeassa tässä asiassa. Jokin aika sitten esitetty tanskalainen dokumentti Sharialakia Tanskassa osoitti kiistatta moskeijoiden ja imaamien tahallaan estävän islaminuskoisia sopeutumasta länteen.

Salehzadeh sanoo, että islam ei ole kokenut reformaatiota, joka mahdollistaisi sopeutumisen länteen. Totta, mutta seuraava kysymys onkin, onko sellainen ylipäätään mahdollista?

Kristinuskosta muistamme Jeesuksen opetuksia: "minun valtakuntani ei ole tästä maailmasta", "antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu". Siis toteamus, että uskonto on pohjimmiltaan yksityisasia ja kristityn pitää sopeutua maalliseen hallintoon.

Islam ei ole vain uskonto vaan maallinen hallintojärjestelmä täynnä määräyksiä maallisesta elämästä. Kuinka sen piirissä edes voisi tapahtua tuollaista reformia?

Juha. la 18.03.2017 10:21 2

Valitettavasti tuo itsestänselvyys menee suomalaisten maailman halaajien päähän yhtä hyvin kuin Aapinen Jukolan poikien päähän. Aivan tavallinenkin ihminen on kyennyt näkemään tuon sudenkuopan yleissivistyksensä pohjalta. Se ei vaadi sen enempää kuin tutustumista maailmanhistoriaan ja Islamiin ja sen syntyyn ja historiaan. Suomen "Papistokin" on suhtautumisessaan Islamiin ulalla kuin vanha putkiradio. Se mitä tulee "maallisiin" "hyväuskoisiin idiootteihin" eli kristinuskonkin perusteista pihalla olevista taikavarvun vääntelijöistä ja ihmisen omasta viisaudesta humaltuneiden osalta, ihastus on täysin ymmärrettävää, koska he eivät yksinkertaisesti tiedä mitään ja he elävät "päivän kerrallaan" sananmukaisesti. Historia toistaa itseään, olkoon tuo lause kuinka rikkirepaleina. Islam on espansiivinen "uskonto", jonka pyhimmät arvot tiivistyvät Pyhässä sodassa, "lähetystehtävässä", jossa vääräuskoiset kastetaan heidän omassa veressään. Islamin kanssa ei eletä rinnan, kuten jopa Neuvostoliiton kanssa kyettiin tekemään. Islam on kuin tietokoneen binäärikieli eli kaksimerkkijärjestelmä, 0 tai 1. Kyllä tai Ei. Kristinusko on perusteiltaan humaani uskonto, joka ei lähtökohtaisesti perustu miekan käyttöön, vaikka useat kansakunnat ovat sitä keppihevosenaan käyttäneetkin, mikä on väärin. Islamin kanssa on täysin sama asia kuin pirunkin kanssa. "Kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden." Lisäksi Muslimeilla on "oikeus" syöttää taqyjaa vääräuskoisille vielä siinä "elämän vaiheessa", jolloin he itse ovat vielä vähemmistössä kunnes tietty %-osuus ylittyy heidän lukumäärässään. Silloin rengistä tulee isäntä ja silloin tavat muuttuvat tyystin toisiksi. Länsi on aivan kuin Ranska ja Iso-Britannia Adolf Hitlerin Saksan kanssa ennen WWII, jolloin länsimaat myötäilivät Hitleriä niin pitkälle kuin se vain oli mahdollista kuvitellen säilyttäväsa rauha Euroopassa tekemällä pitkälle meneviä myönnytyksiä vain siksi, että ne halusivat välttää sotaa Saksan kanssa. Tuhoisasta WWI ei ollu

Saara ti 04.04.2017 19:54 0

Kiitos, Alarik Notis! Tässä tuli tärkeää asiaa. Menatto-konsultointiyrityksen johtaja ja geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadehin tuoma huolenaihe suurmoskeijaan liittyvistä ongelmista on syytä tuoda esiin useassa mediassa.

Olli Pusa toi kommentissaan esille tanskalaisen dokumentin Sharialakia Tanskassa(http://areena.yle.fi/1-3869235), joka tosiaan osoittaa hyvin sopeutumattomuuden länteen. Siinä huipentuma on mielestäni kohta (ajassa 22:09 min.), kun arvostettu imaami ja islamilaisen teologian professori Mohammed Al-Barazin sanoo suomennettuna seuraavaa: "Nyt on koittanut aika, jolloin alamme valloittaa länsimaita."

Toinenkin Ulkolinjan ohjelma paljastaa aika hyvin näitä moskeijoiden vientiä ja rahoittelua eri maihin: http://areena.yle.fi/1-3929355Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot