Autoilija törmäsi lapsijoukkoon eilen Ruotsissa ja pakeni paikalta

Miksi Ruotsin medialta kesti 24 tuntia, ennen kuin se kertoi tapahtuneesta?

Ulkomaat ti 25.09.2018 22:13
Kuva: shutterstock

Voice Of Europe kertoo Ruotsin Karlhamnissa eilen sattuneesta tapauksesta, jossa ulkoilmapäivää viettäneeseen lapsijoukkoon törmättiin tahallaan autolla ja auton kuljettaja livisti paikalta.

Noin kello 13 eilen Karlshamnissa musta tai tummansininen Saab kaahasi arviolta 40 km/h 100 lapsen ja heidän kymmenen opettajansa joukkoon, kun he olivat kävelemässä Mjällbyn koulusta Sölvesborgin Hinnedalsvägenillä Grundsjönistä kohti Gammalstorpia.

"Kauhea kokemus, mutta kaikki ottivat sen rauhallisesti ja hyvin", sanoo Mjällbyn yläasteen rehtori Martina Sjöström, joka itse osallistui ulkoilmapäivään, mutta ei nähnyt itse tapahtumaa.

Opiskelijoilla oli "ulkoilmapäivä" ja päivän tarkoituksena oli viettää aikaa ulkona luonnossa kävellen, urheillen tai muussa tällaisessa toiminnassa.

"Silminnäkijöiden mukaan kuskin on pitänyt kiihdyttää ja ajaa opiskelijoiden ja opettajien ryhmään", kertoo Bengt Jeppsson, esitutkinnan johtaja Karlshamnin poliisista.

Jeppssonin mukaan kuljettaja oli lisännyt vauhtia ja mennyt siksakkia suoraan heitä kohti. Törmäyksen jälkeen auto oli jatkanut edelleen matkaansa ja paennut onnettomuuspaikalta. Ennen sitä oppilaat ja opettajat olivat joutuneet heittäytymään pois auton alta.

Kaksi lasta on loukkaantunut, vaikkakin poliisin mukaan vammat eivät ole vakavia. Kuljettaja pääsi pakenemaan niin, että todistajat eivät pystyneet edes kuvailemaan, oliko autoa ajanut mies vai nainen.

Poliisi odottaa yleisöltä mahdollisia tietoja tummasta autosta, jotta epäilty kuljettaja saataisiin kiinni.

On erikoista - mutta ei yllättävää - että vain yksi ruotsalainen uutislähde, Blekinge Läns Tidning ilmoitti ensimmäisenä eilisestä tapauksesta.

Blekinge Läns Tidningin mukaan jo maanantaina rehtori oli informoinut kaikkia vanhempia tapahtuneesta. Lisäksi vanhempia kehotettiin ottamaan yhteyttä koulun johtoon tai poliisiin, mikäli he kuulevat tapaukseen liittyviä huhuja.

"Emme voi tehdä enempää. Poliisi saa hoitaa jatkotutkimuksen", toteaa peruskoulun toiminnasta vastaava johtaja Åsa Melkersson.

On vielä epäselvää, miksi 24 tuntia eli kokonainen vuorokausi kului, ennen kuin tapahtuneesta raportoitiin yleisölle.


 

Tytti Salenius ti 25.09. 22:13

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot