Salvini toivottaa lykkyä tykö Jimmie Åkessonille Ruotsin vaaleihin

"Vaalien jälkeen toivon, että saan tavata hänet"

Ulkomaat su 09.09.2018 00:26
Kuva: Adnkronos

Italialainen Adnkronos -verkkosivusto uutisoi, että Italian sisäministeri Matteo Salvini toivottaa ruotsidemokraateille ja puolueen johtaja Jimmie Åkessonille onnea ja menestystä sunnuntain vaaleihin Ruotsissa.

Asiasta kertoo Nyheter I Dag.

"Lähetän kaikkea hyvää Jimmie Åkessonin puolueelle: vaalien jälkeen toivon, että hän saa uuden ja arvostetun institutionaalisen aseman ja että saan tavata hänet", Salvini sanoo sisäasiainministeriön julkilausumassa.

"Ruotsilla, hyvinvoinnin ja avoimuuden kehdolla on vakavia ongelmia kotouttamisessa. Valtion anteliaisuus on magneetti lukemattomille laittomille maahanmuuttajille - minkä ruotsidemokraatit tuomitsevat", hän sanoo.

Salvini lähettää myös samat terveiset Twitterissä.

Ruotsinsuomalainen ruotsidemokraattien kansanedustaja Martin Kinnunen pani merkille Salvinin onnen toivotukset ja antoi samalla näpäytyksen Ranskan presidentti Emmanuel Macronille, joka oli hiljattain todennut, että Jimmie Åkesson ei ole yhteensopiva ruotsalaisten arvojen kanssa.

"Salvini toivoo, että ruotsidemokraatit menestyvät. Hän on joka tapauksessa suosittu kotimaassaan, toisin kuin eräs tietty ranskalainen presidentti", Kinnunen kirjoittaa Twitterissä.

 

Tytti Salenius su 09.09. 00:26

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot