Oikeistopuolueet vetävät puoleensa yhä enemmän naisia

Tekopyhä feminismi ja poliittinen vasemmisto tuottavat naisille karvaan pettymyksen - perehdyttyään oikeistolaisten perusteluihin he pitävät niitä "paljon järkevämpinä"

Kotimaa ke 05.09.2018 22:21

Eurooppalaisten naisten osuus kasvaa kansallismielisissä ja maahanmuuttokriittisissä puolueissa.

Tämä selviää tuoreesta Saksan sosiaalidemokraattiseen SPD-puolueeseen kytköksissä olevasta saksalaisen Friedrich Ebert -säätiön tutkimuksesta, josta ovat uutisoineet muun muassa Yle ja Suomen Uutiset.

Säätiö on seurannut "ilmiötä" ja kartoittanut tutkimuksen Euroopan maista Saksassa, Puolassa, Ranskassa, Kreikassa, Ruotsissa ja Unkarissa.

Viime syksyn liittopäivävaaleissa Saksassa Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) sai itäisessä Saksassa 17 prosenttia äänistä naisilta - läntisessä Saksassa AfD:tä äänesti kahdeksan prosenttia naisista. Kaiken kaikkiaan AfD:n kannatus oli 12,6 prosenttia.

Erityisen merkille pantavaa on se, että Puolassa hallitseva Laki ja oikeus -puolue (PiS) keräsi vuoden 2015 vaaleissa ääniä enemmän naisilta kuin miehiltä.

Syitä siihen, miksi eurooppalaiset naiset ovat siirtymässä maahanmuuttokriittisten puolueiden tukijoiksi, Friedrich Ebert -säätiön tutkimustyöhön osallistunut Elisa Gutsche perustelee lupauksilla paremmasta sosiaaliturvasta, muun muassa korotetusta lapsilisästä ja asioista, jotka liittyvät perheen roolin vahvistamiseen.

Saksan AfD:tä äänestäneet naiset ovat huolissaan taloudestaan vanhetessaan ja lastensa tulevaisuudesta sekä rikollisuudesta ja väkivallasta heidän lähiympäristössään.

Saksassa AfD on edistänyt "tervetulokulttuuria lapsille" - vastakohtana valtaapitävien ajamalle maahanmuuttajille suunnatulle "tervetulokulttuurille". Puolassa Laki ja oikeus -puolue taas on ottanut käyttöön korkeamman lapsilisän niille, joilla on vähintään kaksi lasta.

Yhteistä näille puolueille on se, että poliitikkoina on hyvin vähän naisia.

Useampia naisia on kuitenkin oikeistolaisten puolueiden johtajina, kuten Laki- ja oikeus -puolueen varapuheenjohtaja Beata Szydło, AfD:n liittopäiväryhmän toinen johtaja Alice Weidel ja Ranskan Kansallisen liittouman Marine Le Pen.

Tutkimus osoittaa myös, että naiset ovat usein radikaalimpia mielipiteiltään kuin miehet - mikä on yllättävää Elisa Gutschenin mielestä.

Tätä hän selittää sillä, että patriarkaalisissa yhteiskunnissa olevat naiset ovat huonosti palkatuissa työpaikoissa ja heillä on alempi yhteiskunnallinen asema, jossa he joutuvat kilpailemaan maahanmuuttajien kanssa.

Ruotsalainen 21-vuotias Mira Aksoy ei tuntenut enää oloaan kotoisaksi Maltillisessa kokoomuksessa, vaan päätti lopulta liittyä ruotsidemokraatteihin viime perjantaina.

Kyse on monista asioista, joissa Aksoy sanoo olevansa lähempänä ruotsidemokraatteja kuin Maltillista kokoomusta. Hän mainitsee kahtena esimerkkinä EU-kritiikin ja rajoittavan maahanmuuttopolitiikan.

Vielä edellisenä päivänä, torstaina, Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson oli istunut SVT:n "vaaligrillissä" ja toistanut mantraa, että kukaan ei oikeastaan voi ​​tietää, mistä seksuaalirikosten lisääntyminen Ruotsissa johtuu. Yksi niistä monista asioista, joissa Mira Aksoy oli halunnut enemmän selkärankaisuutta ja selkeyttä Maltillisen kokoomuksen johtajalta.

Aksoylle riitti.

Hän oli istahtanut bussiin ja kirjoittanut puhelimellaan miespuoliselle ystävälleen viestin ja ilmoittanut jättävänsä Maltillisen kokoomuksen.

Mies oli kysynyt, mitä Mira sitten tekee. Hän oli vastannut spontaanisti: "Liityn ruotsidemokraatteihin."

"Olen hyvin perinteinen, erittäin ruotsalainen. Olen puoliksi turkkilainen ja ruotsalainen äitini sanoo usein, että olen ruotsalaisempi kuin hän. Puolustan Ruotsin kulttuuriperintöä tavalla, jota ei mielestäni Maltillinen kokoomus ilmaise", Mira Aksoy toteaa, joka jo jonkin aikaa oli puhunut sen puolesta, että Maltillinen kokoomus lisäisi avoimuuttaan ruotsidemokraatteja kohtaan.

Hän sai tarpeekseen Maltillisen kokoomuksen politiikasta ja ainaisesta "globaalista ajattelutavasta".

"Mielestäni Ruotsin on keskityttävä meidän ongelmiimme nyt", Mira Aksoy korostaa.

Hän painottaa, että monet Maltillisesta kokoomuksesta ennen vaaleja kuulluista tiukemmista maahanmuuttopolitiikkaa ja integraatio-ongelmia koskevista iskulauseista ovat vain sanoja.

"On hyvin ongelmallista, että Maltillinen kokoomus kuukausi ennen vaaleja alkaa puhua näistä ongelmista ja koventaa otteitaan. Missä ne ovat olleet viimeiset neljä vuotta? Olen kyllästynyt siihen, että Maltillinen kokoomus kopioi ruotsidemokraattien politiikkaa koskaan toteuttamatta sitä", Mira Aksoy huomauttaa.

Mira Aksoy oli mukana myös heinäkuun alussa järjestetyllä Almedalenin viikolla.

Kun Ulf Kristerssonilta oli kysytty, aikooko hän lukea puoluetoverinsa Ann Heberleinin kirjan "Raiskaus ja kulttuuri" - joka käsittelee seksuaaalirikosten kasvua Ruotsissa ja joka julkaistiin Almedalenin viikolla - Kristersson oli vastannut, että "ei".

Vain muutaman metrin päässä yleisössä oli istunut Ann Heberlein.

Mira Aksoy kertoo olleensa Ann Heberleinin kirjan julkaisutilaisuudessa ja lukeneensa kirjan, joka on hänen mielestä "aika tiukkaa tavaraa" - ja sellainen, joka Ulf Kristerssoninkin pitäisi lukea.

"Hyväksymme maahamme suuren joukon ihmisiä, joilla on täysin erilainen näkemys naisista. Sitä Ulf Kristersson ei halua nähdä. Voidakseen tehdä jotain, on ensin ymmärrettävä ongelma", Aksoy muistuttaa.

Myös Iso-Britanniassa on jo pitemmän aikaa ollut havaittavissa nuorten naisten kiinnostus yhä enemmän konservatiivisiin oikeistopuolueisiin.

Open Democracy on maailmanlaajuinen media-alusta, jossa käsitellään maailman tapahtumia, aatteita ja kulttuuria sekä pyritään haastamaan vallanpitäjiä ja kannustamaan demokraattiseen keskusteluun kaikkialla maailmassa. Open Democracy on pyytänyt neljää nuorta naista paljastamaan, kuinka heidän poliittinen mielipiteensä muuttui konservatiiviseen suuntaan.

Tekopyhä feminismi ja poliittinen vasemmisto oli tuottanut naisille karvaan pettymyksen ja nyt he puhuvat poliittisesta korrektiudesta ja maahanmuutosta.

22-vuotias Lontoossa työskentelevä Marina näkee omanarvontunteen liittyvän siihen, miksi niin monet nuoret naiset kiinnostuvat oikeistolaisista ajatuksista. Hän mainitsee tällä hetkellä pahimmiksi ongelmiksi internetin sensuurin ja "vihapuheen", "mitä ei ole edes tarkasti määritelty".

"Usko avoimiin rajoihin - mielestäni se on liian optimistista ja naiivia; se ei ole käytännöllistä, ja se voi aiheuttaa paljon kaaosta", sanoo puolestaan 22-vuotias kiinalaissyntyinen Yhdysvaltojen kansalainen Hebing, joka opiskelee Lontoossa.

27-vuotiaan videotuottajan, Kaakkois-Englannista kotoisin olevan Lucyn kiinnostus konservatiivis-kansallismielisiin näkemyksiin heräsi hänen otettua selvää You Tubessa "oikeistolaisiksi" leimatuista ihmisistä ja vakuuttui heidän "helposta tavastaan perustella" kaikki asiat.

"En voinut lopettaa You Tube -videoiden, podcastien ja blogien kuuntelua. Mielessäni olleisiin kysymyksiin vastattiin hitaasti, mutta varmasti. Se tuntui fantastiselta."

Hän uskoo, että "meitä on huijattu vihaamaan itseämme ja häpeämään kansallista identiteettiämme".

"Olemme olleet peloissamme hiljaa, kun Iso-Britannia romahtaa maahanmuuttokriisin takia. Mediat valehtelevat meille eivätkä toimi Iso-Britannian etujen mukaisesti. Kansaamme johtavat tekopyhät ja pelkurit - jotka on paljastettava keinolla millä hyvänsä", Lucy tiivistää ajatuksensa ja kertoo aktivistiajastaan, jolloin harhakuvitelmat haihtuivat ja hän pettyi ryhmiin missä toimi, esimerkiksi Black Lives Matteriin.

"Näin paljon sanoja, mutta ei sinne päinkään tekoja. Muistan vihan Trumpia, Milo Yiannopoulosia ja Tommy Robinsonia kohtaan. Oli vain ajan kysymys, ennen kuin tajusin, kuinka paljon minulle oli valehdeltu."

Nyt hän sanoo, että "totuus on riippuvuutta aiheuttava", ja hän imi kaiken kuin sieni, murtamalla esteet toisensa jälkeen mielestään - huolimatta sisäisestä huudostaan: "Jos katsot tätä kaveria, sinusta tulee rasisti!"

22-vuotias, Lontoossa asuva ja iranilaissyntyinen Parand kertoo olevansa "valtaapitäviä vastustava oikeistolainen" ja hänen mukaansa on paljon naisia, jotka ovat "älyllisesti uteliaita ja pyrkivät ymmärtämään toista puolta". Se selittää hänen mielestään osittain sen, miksi naisten määrä oikeistolaisella poliittisella kentällä lisääntyy.

Parand pitää Trumpin suurimpana onnistumisena hänen tiukkaa asennetta maahanmuuttoon ja sen tunnustamista, kuinka valtava ongelma ja taakka islam on lännelle.

"Voimme kaikki nähdä, mitä tapahtuu Euroopassa, niin kuin Ruotsissa - hyvin liberaalina pidetty kulttuuri on tuhottu kokonaan. Trump ei halua maastaan tällaista. Minua suututtaa, kun häntä syytetään rasistiksi, koska todellisuudessa hän on tukenut mustaihoisia ja hänen osuutensa mustien äänistä oli suurempi kuin millään muulla republikaanien presidentillä", huomauttaa vasemmistolaisperheessä kasvanut Parand, joka kertoo perehdyttyään oikeistolaisten perusteluihin pitäneensä niitä "paljon järkevämpinä".

Mitä tulee maahanmuuttoon, hän kehottaa katsomaan Saksan kaltaisia ​​maita, kuinka moni nainen on kärsinyt raiskauksista.

"Siellä on paljon ihmisiä, jotka olivat aiemmin hyvinkin vasemmistolaisia siihen asti kun Uudenvuoden aaton seksuaaliset hyökkäykset tapahtuivat... Maahan on tuotu kokonainen kulttuuri, joka ei todellakaan ole naisten etujen mukaista."


 

 

Tytti Salenius ke 05.09. 22:21

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot