Äärivasemmistolaiset riehuivat jälleen ja pahoinpitelivät poliiseja Saksassa

Vasemmistolaiset vastasivat poliisin väliintuloon väkivallalla. Poliiseja lyötiin mm lipputangoilla. Useita poliiseja loukkaantui.

Ulkomaat to 30.08.2018 22:41
Antifan mielenosoitus Sveitsissä. Kuva: Wikimedia

Antifa-mielenosoitus karkasi käsistä Stuttgartissa, jossa noin 100 äärivasemmistolaista järjesti Chemnitzin puukotuksen jälkeen mielenosoituksen "muukalaisvihaa" vastaan.

Kun poliisi yritti estää ennalta ilmoittamattoman mielenosoituksen matkan jatkumisen kohti kaupungin keskustaa, niin antifa vastasi väkivallalla. Poliiseja lyötiin mm lipputangoilla. Useita poliiseja loukkaantui.

Poliisi joutui turvautumaan pamppuihin ja kyynelkaasuun tilanteen rauhoittamiseksi, kertoo Stuttgarter-Zeitung. Muussa mediassa kerrotaan, että antifa käytti poliisia vastaan myös ilotulitteita.

Chemnitzin puukotuksesta pidätetty irakilainen turvapaikanhakija olisi voitu karkottaa Die Welt-lehden mukaan aikoja sitten, koska hän oli hakenut turvapaikkaa jo Bulgariassa. Saksalaiset viranomaiset missasivat kuitenkin kuuden kuukauden palautussäännön, joten hän saattoi anoa turvapaikkaa uudestaan Saksasta. Anomus hylättiin, mutta miestä ei silti karkotettu.

 

Chemnitzin tapaukseen liittyviä kysymyksiä saksalaisilla keskustelupalstoilla ja mediassa:

- miksi kahden vuoden aikana moneen otteeseen erilaisista rikoksista tuomittua ja mm pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuomittua irakilaista turvapaikanhakijaa ei ole karkotettu, vaikka hänen turvapaikka-anomuksensa on hylätty..

- miksi poliisi vaikenee tappoyön tapahtumista

- missä ovat videot ulkomaalaisten jahtaamisesta, joihin media ja myös Merkel ovat viitanneet

- ovatko media ja poliiitikot sekoittaneet tahattomasti tai tarkoituksella syyn ja seurauksen ja unohtaneet, että ensin oli kuolemaan johtanut puukotus ja vasta sen jälkeen mielenosoitukset

- onko kansalaisilla oikeus puolustaa itseään

- kuinka pahasti tapauksen propagandistinen uutisointi ja korkeiden poliitikkojen äkkipikaiset lausunnot jakavat saksalaisia

- miksi media ei voi raportoida tapauksesta neutraalisti

 

 

Asiasta raportoi Pertti Rönkkö Saksasta.

Jukka Rahkonen to 30.08. 22:41

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot