Kansanedustaja antoi Orpolle kansallismielisyyden oppitunnin

Orpo sotaveteraaniviikon avauksessa: kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää

Kotimaa ti 14.03.2017 17:25
Petteri Orpo, valtiovarainministeri (kok). Kuva: wikipedia.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo oli sotaveteraaniviikon avauspuheessaan huolissaan voimistuneesta kansallismielisyyttä korostavasta liikehdinnästä ja protektionismista. Orpon mukaan “sellaisesta ei ole koskaan seurannut mitään hyvää”.

Sotaveteraaniviikon avauspuhe on erikoinen paikka olla huolissaan kansallismielisyydestä, joka tavanomaisen historiankäsityksen mukaan on ollut avain Suomen itsenäistymiseen ja myöhemmin itsenäisenä säilymiseen.

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) antoi blogillaan “kansallismielisyyden oppitunnin” ministeri Orpolle.

Immosen mielestä Orpo asettaa muiden globalistien ja monikultturistien tavoin virheellisesti kansallismielisyyden ja kansainvälisyyden vastakkain, ikään kuin toinen toisensa poissulkeviksi asioiksi, ja on tässä väärässä.

“Kansallismielisten mielestä terve kansainvälisyys on puolestaan tasa-arvoisten kansakuntien välistä globaalia kanssakäymistä kulttuurisesti monimuotoisessa maailmassa, ei kansojen ja kulttuurien järjestelmällistä sekoittamista ja yhdenmukaistamista”, Immonen kirjoittaa. Immosen mielestä vain rakkaudesta ja kunnioituksesta omaa kansaa kohtaan voi syntyä kunnioitus muita kansoja kohtaan.

“Olla kansallismielinen asettaa velvoitteen tunnustaa myös muiden kansojen oikeus niiden olemassaoloon. Kaiken tämän edellä kuvatun pohjalta rakentuu vahva perusta kansojen välisellä terveelle vuoropuhelulle ja yhteistyölle eli kansainvälisyydelle”, Immonen määrittelee. Sen sijaan nykymuotoinen EU edustaa Immoselle epätervettä kansainvälisyyttä.

Vaihtoehtona Orpon globalistiselle kansainvälisyydelle Immonen kertoo kannattavansa kansakuntien Eurooppa -ajattelumallia, jossa jokaisella kansalla on valtiollisista olosuhteista riippuen oikeus joko valtiolliseen itsenäisyyteen tai sisäiseen itsemääräämisoikeuteen.

Marko Hamilo ti 14.03. 17:25

Kommentit: 1

Jukka P. ke 15.03.2017 10:32 0

Valitettavasti kansallisvaltioita vastustavat ovat pystyneet leimaamaan kansallismielisyyden omien tavoitteidensa mukaisesti. Heille kansallismielisyys on vain vihaa ja väkivaltaa ja ainoa ratkaisu on uusien monikansallisten valtakuntien luominen. Tässä mielessä meitä uhkaa taantuminen usealla vuosisadalla aikaan, jolloin Eurooppaa hallitsi monikansalliset valtakunnat, kuten Itävalta-Unkari ja Venäjän keisarikunta. Euroopan kansojen saavutettu itsenäisyys ja identiteetti halutaan tukahduttaa.

Ja harmillisesti moni on omaksunut tuon vihaisen ja väkivaltaisen leiman. Jokainen, kuka jauhaa neekereistä Facebookissa, tekee osansa tuhotakseen kansallisaatteen ja Suomen. Jokaisen kansallismielisen pitäisi ymmärtää olevansa edustaja sille, mikä on kaunista ja pelastamisen arvoista Suomessa ja yleisesti eurooppalaisissa kulttuureissa.

Johann Gottfried Herderiä lainatakseni:

"Jeder liebt sein Land, seine Sitten, seine Sprache, sein Weib, seine Kinder, nicht weil sie die besten auf der Welt, sondern weil sie die bewährten Seinigen sind, und er in ihnen sich und seine Mühe selbst liebt."

"Jokainen rakastaa maataan, perinteitään, kieltään, vaimoaan, lapsiaan, ei koska ne ovat maailman parhaat, vaan koska ne ovat hänen ja hän rakastaa itseään ja omia ponnistelujaan niissä."Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot