Seta ja Yle yhdessä ikäihmisten kimpussa

Seta lanseeraa syyskuussa Setan seniorityön kehittämän Suomeen soveltuvan sateenkaarisertifikaatin: "Takaa, ettei hoitaja sano älä sinä höpsi"

Kotimaa ti 24.07.2018 22:10

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen etuoikeutettua asemaa lainsäädännössä painostamalla lobbaava kansalaisjärjestö Seta pyrkii iskemään lonkeronsa aivan kaikkeen ja nyt se on ottanut kohteekseen myös ikäihmiset.

Yle toimii tunnetusti innokkaana Setan äänitorvena ja se kertoi viime lauantaina oululaisesta 60-vuotiaasta transvestiitti "Marika Tiittisestä", jolle transvestisuus "on suuri voimavara" kaikissa elämäntilanteissa.

Yle ylisti, kuinka naisten vaatteisiin pukeutuminen oli tuonut vuonna 2012 vaatekaapista ulos tulleelle Marika Tiittiselle voimaa läheisten kuolemien ja talousongelmien keskellä.

Samassa artikkelissa esiintynyt "transvestiittiasiantuntija" Transvestiittiyhdistys Dreamwear Clubin varapuheenjohtaja Anukatariina Solonen väitti transvestisuuden olevan ihmisen ominaisuus, "vähän kuin vaikkapa vasenkätisyys".

Solonen puolusteli miesten vääristynyttä seksuaalisuutta eli transvestiittien tarvetta eläytyä naisen rooliin "mahdollisuudella olla kahta asiaa yhtä aikaa".

"Siinä poimitaan rusinat sen toisen sukupuolen elämän pullasta. Toisaalta se auttaa transvestiittiä näkemään asioita perusmiestä laajemmasta näkökulmasta", Solonen selitti.

Ylen "voimaannuttava" tarina Tiittisen "sisäisen naisen esille tuomisesta" irtorintoineen sekä meikkaus- ja pukeutumiskuvauksineen ja Anukatariina Solosen "näkemykset" olivat selvästi jatkumo Ylen kesäkuun lopussa uutisoimalle sateenkaarisertifikaatille.

Seta nimittäin lanseeraa syyskuussa sateenkaarisertifikaatin, joka "käytännössä tarkoittaa henkilökunnan ja esimiesten kouluttamista lisäämällä heidän osaamistaan sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta".

Yle väittää yhdessä Setan kanssa sateenkaarisenioreiden "tilanteen paranevan", kun eri sosiaali- ja terveysalan palveluiden käyttöön pakotetaan Setan seniorityön kehittämä Suomeen soveltuva sateenkaarisertifikaatti.

Sateenkaarisertifioitu organisaatio sitoutuu edistämään ikäihmisten "yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa" kaikessa toiminnassaan. Tällaisen organisaation kerrotaan tunnistavan jatkossa esimerkiksi ulko-oveen liimatusta sateenkaaritarrasta, joka viestii sateenkaariseniorille "paikan olevan turvallinen ja siellä pystyvän olemaan oma itsensä".

Setan seniorityön projektityöntekijä Aleksina Tikkisen mukaan "moninaisuus ja yhdenvertaisuus" voidaan myös huomioida lomakkeissa, joihin pitäisi lisätä sukupuolimerkintä ”muu”.

Inspiraatio sertifikaattimallia varten on haettu Hollannista ja Ruotsista, missä vastaavantyyppinen sertifikaatti on ollut käytössä jo vuosien ajan.

Sertifikaatin testaaminen aloitetaan syyskuussa ja Setan pakotetun ideologian koekaniineiksi joutuvat ensimmäiseksi Kinaporin ja Kampin palvelukeskusten henkilökunnat Helsingissä.

Koulutukseltaan vanhustyön asiantuntija eli geronomi Aleksina Tikkinen vakuuttaa Ylelle, että tarkoituksena on tulevaisuudessa viedä sateenkaarisertifikaatti myös muille toimialoille, esimerkiksi nuorisotyöhön ja kouluihin.

Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula otti kantaa Uuden Suomen Puheenvuorossaan Ylen sateenkaarisertifikaatti -uutiseen.

Koivulan mukaan sateenkaariliike ei ole koko kansan asialla, vaan omallaan.

"Se valtaa omalla aattellaan ja tunnuksellaan kaupungintalot, alttarit, koulut, kirjastot ja nyt myös palvelutalot", Koivula huomauttaa.

"Ei ole vaarallista, loukkaavaa tai syrjivää esimerkiksi kohdella ihmisiä miehinä tai naisina, kannattaa aitoa avioliittoa, sitoutua kristilliseen seksuaalietiikkaan tai pitää äitiä sekä isää tärkeinä lapsille. Mikään näistä ei ole yhteiskunnalle vahingollisia asioita, päinvastoin."

Yle oli poiminut kesäkuisen uutisensa yhteyteen "sateenkaariseniorit", kaksi vuotta sitten kaapista tulleen Hemmi Palmin ja Setan kokemuskouluttajana toimivan Thea Hakokorven, jotka ilmoittivat osallistuvansa Helsinki Pride- kulkueeseen ja pohtivat tulevaisuuttaan mahdollisessa palvelukodissa.

Yle yritti olla uutisotsikossaan hauska toteamalla, että "sateenkaarisertifikaatti takaa, ettei hoitaja sano 'älä sinä höpsi'".

Ylen mukaan setaseniorit olivat sitä mieltä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä ei aina huomioida ikäihmisten palveluissa.

Seta on alkanut toistaa mantraa, jonka mukaan monet sateenkaariseniorit jättävät ikäihmisille suunnattuja palveluja käyttämättä henkilökunnan ymmärryksen puutteen ja syrjivän kielenkäytön takia.

Tämän väitteen Seta perustaa todennäköisesti ikiomaan kyselyynsä, jonka se järjesti Setassa yli 50-vuotiaille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille.

Kyselyn mukaan alle kolmannes (30 %) sukupuoli- ja/tai seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ikäihmisistä oli jättänyt sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita käyttämättä syrjinnän ja epäasiallisen kohtelun pelossa vuonna 2012.

Samana vuonna 2012 Yle valitti, että seksuaalivähemmistöön kuuluvat vanhukset eivät saa tasavertaista kohtelua ja haluavat piilottaa oman seksuaalisuutensa varsinkin laitoshoitoon joutuessaan.

Syiksi vanhuksien pelkoihin ja itsensä suojaamiseen Yle ehdotti sitä, että esimerkiksi homoseksuaaliset teot olivat kriminalisoituja aina vuoteen 1971 asti ja lääketieteessä homoseksuaalisuus diagnosoitiin sairaudeksi vuoteen 1981 saakka.

Setan seniorityö on käynnistynyt vuonna 2017 Yhdenvertainen vanhuus -projektien jatkona.

Yhdenvertainen vanhuus oli Seta ry:n, Mummolaakso ry:n ja Suomen Karhut Fin-Bears ry:n kolmivuotinen, RAY:n rahoittama projekti vuosina 2012-2014, jonka tavoitteena oli lisätä tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta niin vanhuspalveluissa työskentelevien, alaa opiskelevien kuin kanssaikääntyvienkin keskuudessa.

Yhdenvertainen vanhuus 2 -projekti (2015–2016) edisti yhdenvertaisuutta ja teki ikäihmisten sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta näkyväksi.

Yhtä kaikki, kuten Yle toteaa: valtakunnallinen hanke, joka haluaa tuoda lesbomummojen ja homovaarien asioita keskusteluun.

Myös Helsingin Sanomat, MTV sekä Aamulehti on Ylen ohella hännystelemässä Setan viimeksi tikun nokkaan nostamaa kohderyhmää eli transseksuaalista vanhempaa väestöä.

MTV toi varta vasten esille 30. kesäkuuta järjestetyn Helsinki Pride -tapahtuman alla ikäihmiset haastattelemalla 68-vuotiasta "seniorihomo" Risto Hartikaista, joka on mukana Setan toiminnassa kokemuskouluttajana ja sateenkaariaktiivi, sekä julkisesti HIV-positiivinen.

Hartikainen kertoi homoseksuaalisuuden olleen hänen nuoruudessaan rikos ja asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan todella jyrkkiä. MTV huomautti nykyään seksuaalivähemmistöjen olojen olevan Hartikaisen mukaan ”varmasti sata miljoonaa kertaa paremmat”.

MTV muisti lisäksi mainita, että myös Risto Hartikainen on Pride-viikolla "luonnollisesti mukana menossa paikan päällä".

Aamulehti sen sijaan kehui kirja-arviossaan tänä keväänä ilmestynyttä kirjailijantyönsä ohella turvapaikanhakijoiden suomenkielenopettajana toimivan, Annamari Marttisen kirjoittamaa romaania Korsetti, jossa transvestiittimies Pauli toimii itse tarinansa kertojaäänenä.

Aamulehti totesi romaanin olevan kasvutarina, joka "antaa transvestiiteille kaivatun puheenvuoron ja jonka "voisi hyvin antaa luettavaksi vaikka lukiolaisten äidinkielen tunnille".

"Voisiko jo 2010-luvulla ajatella, että kyse ei ole kummemmasta kuin vaatteista ja antaa toisen olla kokonainen itsensä?" Aamulehti yllytti ja perusteli perversion luonnollisuutta ja siihen samaistumista:

"Paulin pakottava tarve pukea rintaliivit teepaidan alle on kirjoitettu niin luonnolliseksi, että lukijasta tuntuu vähän kummalliselta, kun hänen läheisensä järkyttyvät asiasta."

Samaa linjaa eli tarkoitushakuista transvestiittien palvomista ilmentää Ylen Perjantai-ohjelmasta tutun "Suomen tunnetuimman transvestiitin", 58-vuotiaan siikajokelaisen romukauppiaan, Markus Kuotesahon saama oma matkailuohjelma.

Yle Areenassa julkaistiin heinäkuun alussa uusi kuusiosainen matkailusarja, jossa Markus matkasi viiteen eri maahan, viiteen eri kohteeseen: Pattayalle, Tukholmaan, Huippuvuorille, Fuengirolaan ja Pariisiin. Tätä "matkailusarjaa" tuputetaan suomalaisille sinun verorahoillasi.

Seta on jo 40 vuotta vaatinut kampanjoimalla ja kiristämällä lainsäätäjiä "ihmisoikeuksiin" vedoten irrottautumaan hetero-olettamuksesta sekä siitä, että olisi kaksi täysin erillistä, toisilleen vastakkaista biologista sukupuolta.

Väestömme vanhenee ja vanhusten määrä kasvaa nopeasti. Hoivan sekä erilaisten palveluiden tarve lisääntyy. Vanhustenhoidon puutteista ja laiminlyönneistä on otsikoitu tasaisin väliajoin. Nykyään laitoshoitoon ei välttämättä edes pääse, ellei ole selkeästi alentunut toimintakyky. Vanhuspotilaat huononevat päivä päivältä, mutta lisäresursseja ei tule.

Kansalaisten oikeuksien turvaamiseksi löytyy jo muun muassa tasa-arvo-, lapsiasiain-, tietosuoja- ja yhdenvertaisuusvaltuutettuja.

1.4.2018 avautuneella Vanhusasiainvaltuutettu Suomeen -kansalaisaloitteella on vasta reilut 12 000 allekirjoittajaa.

Se on suuri huuto vanhusten oikeuksien puolesta.

Kuka takaa vanhuksillemme hyvän ja arvokkaan elämän?

Ei ainakaan Seta, joka on iskenyt nyt kyntensä häikäilemättömästi palvelutaloihin ja vanhuksiin, joilla vielä sentään on selkärankaa ja moraalia sekä luonnollinen kyky kokea olevansa sukupuolensa suhteen yksiselitteisesti heteromiehiä tai -naisia.

Setan ilmiselvä päämäärä on setasertifikaattikoulutuksineen ajaa myös vanhustyön palveluissa heteronormatiivisuus marginaaliin ja painostaa sosiaali- ja terveysalan yrityksiä huiputtamalla niitä profiloitumaan sotea silmällä pitäen "edelläkävijöiksi" "yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon" edistäjinä.


 

 

Tytti Salenius ti 24.07. 22:10

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot