Uusi Lahti: Maahanmuuttajat seksisuhteissa alaikäisten tyttöjen kanssa

"Turvapaikanhakijat juottavat tytöille alkoholia ja käyttävät heitä seksuaalisesti hyväksi"

Kotimaa to 09.03.2017 10:17
Uusi Lahti artikkeli 8.3.2017 s.4

Kaupunkilehti Uusi Lahti on haastatellut lahtelaista Veeraa (nimi muutettu yksityisyyden suojaamiseksi), äitiä, joka joutui viime viikonloppuna etsimään omaa tytärtään maahanmuuttajanuorukaisten porukoista. Hän haluaa varoittaa nyt muita vanhempia tiedoilla, mitä hänellä on nuorten tyttöjen hyväksikäyttämisestä.

Kaupunkilehden mukaan Veera on työskennellyt Hennalan vastaanottokeskuksessa kuukausien ajan niin vapaaehtoisena kuin palkollisena työntekijänä. Veera oli saanut tietää, miten nuoret turvapaikanhakijamiehet retostelevat keskenään seksikokemuksistaan hyvinkin nuorten suomalaisten tyttöjen kanssa.

”Tyypillinen tarina saa alkunsa esimerkiksi kauppakeskus Triossa sijaitsevan nuorten tila Triplan nurkilta. Kuvio menee siten, että ensin voitetaan tyttöjen luottamus ja heitä houkutellaan lähtemään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden asunnolle muun muassa lupaamalla alkoholitarjoilua.”

Tytöille juotetaan asunnolla alkoholia, kunnes he ovat riittävän puolustus- ja harkintakyvyttömiä useamman miehen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

”Myöhemmin maahanmuuttajataustaisilla nuorilla miehillä on tapana osoitella kauppakeskuksen käytävillä ohi meneviä nuoria tyttöjä ja käydä retostelevaan sävyyn läpi, kuka on ollut kenenkin kanssa. Keskusteluiden sävy on tyttöjä kohtaan hyvinkin pilkallinen. Aika ajoin nöyryytys menee fyysiselle tasolle, jolloin on nähty esimerkiksi kengällä heittämistä tai sormien päältä kävelyä.”

Turvapaikanhakijoiden kanssa työskennelleenä Veeran tarina on poikkeuksellinen, sillä hänellä on nyt omakohtaista kokemusta tästä oman tyttärensä kanssa.

Lahtelaisen Veeran äidinvaistot heräsivät ja hälytyskellot soivat toden teolla viime viikonloppuna. Hän tajusi oman 14-vuotiaan tyttärensä lähteneen turvapaikanhakijanuorten seurassa asunnolle ja tytär löytyi, kun hän omien kontaktiensa ansiosta tiesi lähteä etsimään tytärtään oikeasta paikasta.

Veeran tietojen mukaan asuntojen haltijat ovat tyypillisesti täysi-ikäisiä maahanmuuttajataustaisia miehiä, mutta hyväksikäyttäjät voivat olla noin 16-vuotiaita.

Tietyissä piireissä ja hänelle osoitetuissa lukuisissa nimettömissä vihaviesteissä hän on malliesimerkki ”suvakkihuorasta”. Veeran kuulemat tiedot ja kokemukset ovat saaneet hänet nyt miettimään asioita uudelta kantilta.

”On tämä muuttanut ajatuksia. Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen kuitenkin vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta.”

Tytti Salenius to 09.03. 10:17

Kommentit: 2

Gideon to 09.03.2017 21:51 2

Tämä on kyllä huolestuttava ilmiö. Samanlaista toimintaa näytti olevan käynnissä erään VOKin tiloissa ja pihoilla. Vanhempien vastuulla on tietysti alaikäistensä asenne- ja arvokasvatus, etteivät itse menisi tuollaisiin tilanteisiin. Vastuuseen täytyy tietysti vetää kyseiset tp-hakijat, mutta on se kumma, että nämä alaikäiset sinne itse tuppautuvat.

Reijo Tossavainen to 09.03.2017 23:27 1

Perinteiset, itseään laatumediana pitävät tiedotusvälineet useimmiten vaikenevat näistä asioista. Siksi tarvitaan Oikea Media.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Isänmaallisuus on vihaa ja vastakkainasettelua, pauhaa Petteri Orpo

Klo 11:55.

Mikko Paunio

Natsit, tuulivoima ja ilmastonmuutos

Klo 07:53.

Jukka Hankamäki

Miten tendenssijournalismi tuhoaa median uskottavuuden? Uusia kirjoja

pe 16.03. 18:46

Timo Vihavainen

Menetetty Suomi

pe 16.03. 18:44

Professorin Ajatuksia

VR osoitti tietä pääkaupunkiseudun liikenteen kehittämiselle

pe 16.03. 18:40

videot