Maahanmuuttokriisi repii Saksaa kahtia

Matteo Salvini sai Horst Seehoferilta kutsun Berliiniin keskustelemaan Euroopan rajat ylittävästä maahanmuuttokriisistä

Ulkomaat to 14.06.2018 17:46
kuva: breitbart

Breitbart kertoo että Saksan sisäministeri Horst Seehofer on kutsunut Italian uuden sisäministerin, Matteo Salvinin Berliiniin keskustelemaan Euroopan rajat ylittävästä maahanmuuttokriisistä.

Italian sisäministeriön lausunnon mukaan maiden sisäministerit ovat jo puhuneet puhelimessa ja ovat "kaikin puolin sopusoinnussa" maahanmuutto- ja turvallisuuspolitiikan suhteen.

Seehofer on saksalaisen konservatiivisen ja kristillisdemokraattinen puolueen, Baijerin kristillissosiaalisen unionin (CSU) johtaja, joka on pitänyt esillä maahan tulevien turvapaikanhakijoiden lukumäärän rajaamista ja on eri mieltä hallitsevan koalitio-kumppanin liittokanslerin, Angela Merkelin ja hänen Saksan kristillisdemokraattisen unionin (CDU) kanssa asiasta.

Seehofer on aktiivisesti pitänyt yhteyttä Merkelin maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuviin ulkomaalaisiin ​​poliitikkoihin ja kutsunut heitä Baijeriin. Yleisin vierailija on ollut Unkarin pääministeri Viktor Orbán, joka on vieraillut Seehoferin luona useita kertoja maahanmuuttokriisin aikana.

Seehofer esitti taannoin kutsun myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille ja on ollut yksi harvoista saksalaisista poliitikoista, jotka eivät arvostele Yhdysvaltain uuden presidentin politiikkaa.

Italian Matteo Salvini vastustaa myös voimakkaasti Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikkaa ​​ja on haukkunut Saksaa laittomaan maahanmuuttoon rohkaisemisesta. Italian sisäministeri, Liiga -puolueen johtaja sai kutsun pian sen jälkeen, kun Salvini pääsi negatiivisiin otsikoihin ympäri maailmaa kieltäytyessään vastaanottamasta Välimerellä siirtolaisia pelastavaa Aquarius-laivaa ja käännytti sen pois.

Kiistanalaisen ranskalaisen hyväntekeväisyysjärjestö SOS Mediterranéen johtama Aquarius-pelastusalus sai pakit sekä Italialta että Maltalta. Maat kieltäytyivät ottamasta vastaan 629:ää siirtolaista, jotka Aquarius oli pelastanut Libyan edustalla. Lopulta maanantaina Espanja ilmoitti ottavansa sen vastaan ja hyväksyi avaavansa Valenciassa olevan satamansa alukselle. Myöhemmin myös Ranskaan kuuluva Korsika kertoi Aquariusille "pelastettujen" olevan tervetulleita sinne.

Vaikka vasemmisto on tunnetusti haukkunut Italian sisäministeri Salvinin ratkaisun, sitä on pidetty kuitenkin hänen "taktisena voittona".

"Italia ei voi ottaa vastaan tekopyhiä oppitunteja mailta, jotka ovat yleensä vältelleet vastuutaan maahanmuutossa", Italian hallitus oli tiedottanut viitaten Ranskan presidentti Emmanuel Macronin syyttelyyn, jossa hän piti Italian ratkaisua "kyynisenä ja vastuuttomana".

Unkarin pääministeri Viktor Orbán tuki Italian päätöstä ja kertoi lehdistötilaisuudessa, että "oli niin masentavaa kuulla vuosien ajan, että on mahdotonta suojella merirajoja" ja lisäsi: "Tahdonvoima on palannut Italiaan".

Myös Itävallan varaliittokansleri, vapauspuolue FPÖ:n johtaja Heinz-Christian Strache kiitteli Italian ratkaisua.

Breitbartin mukaan Saksan sisäministeri Seehofer yrittää tällä hetkellä saada Saksan uutta hallitusta luotsattua oikealle ja suhtautumaan entistä tiukemmin maahanmuuttoon.

Hänen oli määrä ilmoittaa tiistaina uusi, laaja maahanmuuttosuunnitelma. Saksalaisten medioiden raportointi on kuitenkin viivästynyt liittokansleri Merkelin kanssa jatkuvien erimielisyyksien vuoksi.

Bildin mukaan Seehofer ja Merkel väänsivät kättä koskien maahanmuuttajien käännyttämistä rajalla, jos heiltä evätään turvapaikka muissa maissa tai he hakevat turvapaikkaa useammassa kuin yhdessä EU:n jäsenvaltiossa.

Seehofer vaatii, että tulevat turvapaikanhakijat, jotka ovat jo rekisteröityinä muissa EU-maissa ja antaneet sormenjälkensä hakijoiden tunnistetiedot tallentavaan Eurodaciin - joka helpottaa EU-maiden määrittämistä turvapaikkahakemuksen käsittelystä vertaamalla sormenjälkitietojärjestelmiä - tai jotka on karkotettu Saksasta, hylätään Saksan rajalla.

Deutsche Wellen mukaan Seehofer sanoi:

"Minulla on vastuu tästä maasta, nimittäin johtaa ja ylläpitää järjestystä. Enkä voi lykätä sitä siihen asti kun helvetti jäätyy."

Hän vaati, että Saksan turvapaikkajärjestelmä tarvitsee täydellistä uudistamista "luottamuksen takaisin voittamiseksi".

Aiemmin tässä kuussa Breitbart kertoi, että Seehoferin puolueen (CSU) Baijerin ministeri Markus Söder oli ehdottanut käyttää hyväksi oman hallintoalueen lentokoneita kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden ja laittomien maahanmuuttajien karkottamiseen, sen sijaan että odotetaan Saksan liittovaltion hallitusta toimimaan.

"Näin voi järjestää karkotukset paljon tehokkaammin ja kohdennetummin", Markus Söder sanoi ja jatkoi, että se tekisi vähemmän houkuttelevammaksi sellaisten maahanmuuttajien yritykset hakea turvapaikkaa Baijerissa, joilla on pienet mahdollisuudet saada hyväksytty turvapaikkapäätös.

Ehdotus on osa laajempaa suunnitelmaa lisätä painetta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ja laittomille siirtolaisille lähtemään maasta baijerilaisen poliisin kanssa, joka on erityisesti koulutettu karkotuksia varten. Lisäksi uusia säilöönottomahdollisuuksia suunnitellaan varmistamaan, etteivät maahanmuuttajat livahda "maan alle" ennen karkotuspäiväänsä.

CSU:n johtajan ja liittovaltion sisäministeri Horst Seehoferin suunnitelmien mukaisesti Baijeri aikoo viedä läpi myös niin sanotut erityiset "ankkurointikeskukset" ja avata ne syksyllä uusille saapuneille maahanmuuttajille, jotka ovat turvapaikkahakemusprosessissa.

"Haluamme tarjota ohjelmaa, joka auttaa ihmisiä palaamaan kotiin", Söder lisäsi.

 

 

Tytti Salenius to 14.06. 17:46

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot