Helsingissä virkamies päättää, mitä mieltä nuorisojärjestö saa olla

"Miksi työllistyminen ja seksuaalisuus pitää yhdistää toisiinsa tässä tapahtumassa. Harva nuori kuitenkaan pyrkii seksuaalialalle viihdyttämään tai muuta."

Kotimaa ke 06.06.2018 13:01
kuva: Pentti Tuovinen

Helsingin kaupunki järjestää keskiviikkona 6.6.2018 nuorille tapahtuman, jossa pääteemoina on nuorten työllistyminen sekä seksuaaliterveys ja -oikeudet. Tästä tapahtumasta ilman kutsua jäivät sekä Perussuomalaiset Nuoret että Kristillisdemokraattiset Nuoret. Perussuomalaisille Nuorille asiaa perusteltiin sillä, että piiri ei allekirjoittanut maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille nuorille. Kummankaan nuorisojärjestön Helsingin piiri ei hyväksy tällaista käytöstä Helsingin kaupungilta.

”Aivan pöyristyttävää toimintaa Stadilta! Ihmettelen jo pelkästään sitä, miksi työllistyminen ja seksuaalisuus pitää yhdistää toisiinsa tässä tapahtumassa. Harva nuori kuitenkaan pyrkii seksuaalialalle viihdyttämään tai muuta”, jyrähtää Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Oskar Viding.

Kaupungilla on velvollisuus kohdella tasapuolisesti kaikkia nuorisojärjestöjä. Tällaisella toiminnallaan Helsinki asettaa konservatiiviset nuorisojärjestöt eriarvoiseen asemaan muihin nuorisojärjestöihin nähden.

"Mielestäni nuorille pitäisi antaa mahdollisuus kuulla kaikkia mielipiteitä, myös konservatiivisia", toteaa Helsingin Kristillisdemokraattisten Nuorten puheenjohtaja Aino Samela.

Tapahtuman mainoksessa sanotaan, että tapahtuman järjestää Helsingin kaupunki yhteistyökumppaneineen. "Kyllä me Helsingin Kristillisdemokraattiset Nuoret toivomme jatkossa voivamme olla Helsingin kaupungin yhteistyökumppaneita. Nyt emme sitä näköjään ole", harmittelee Samela.

”Tämä on tarkoituksellinen teko, että jätetään sekä PS-Nuoret että KD Nuoret tapahtuman ulkopuolelle. Tuntuu, että Helsinki antaa etulyöntiaseman niille nuorisojärjestöille Helsingissä, jotka hakevat kaupungilta rahallista tukea. Toivottavasti osaatte Helsingin herroina edes hävetä”, tuhahtaa Viding.

Jukka Rahkonen ke 06.06. 13:01

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot