Jälleen islamilainen jihad-isku Belgiassa

Terroristi huusi "allahu akbar" ja ampui kohti poliiseja Belgian Liegessä kello 10.30 paikallista aikaa.

Ulkomaat ti 29.05.2018 14:13

Terroristi huusi "allahu akbar" ja ampui kohti poliiseja Belgian Liegessä kello 10.30 paikallista aikaa. Kaksi poliisia ja yksi siviili kuolivat islamilaisen terroristin tulituksessa välittömästi ja yksi henkilö haavoittui vakavasti.

Ammuskelun jälkeen terroristi pakeni viereiseen koulurakennukseen ja otti panttivangiksi naisen joka toimi koulun siivoojana.

Paikalle tuli pian poliisin erikoisryhmä ja he onnistuivat ampumaan terroristin koulurakennuksen sisällä.

Catherine Collignon, Liegen yleinen syyttäjä, on vahvistanut neljän henkilön kuolleen ja kahden haavoittuneen tässä jihad-iskussa. Haavoittuneet ovat poliiseja.

 

Iltalehti raportoi, että "ampuja olisi ennen tekojaan ylistänyt jumalaa arabiaksi". Vaikka asiayhteydestä voikin rivien välistä sekä samasta kappaleesta lukea, että kyse on saattaa olla islamilaisesta terrorismista, niin on kuitenkin tärkeää tehdä selvä ero islamilaisten "allahu akbar" huutojen ja Jumalan ylistämisen välillä. Lähes kaikissa kristillisissä yhteisöissä ylistetään Jumalaa ja monissa myös arabiaksi. Islamilainen terroristi ei ylistä Jumalaa vaan allahia.

 

EDIT 30.5.2018 00:30:

Molemmat kuolleet poliisit olivat naisia. 

Terroristi riisui kaksi naispuolista poliisia aseista ja käytti heidän aseitaan ammuskellussaan.

Terroristi oli AP:n mukaan lähestynyt poliiseja takaa päin veitsen kanssa ja "puukottanut" heitä Boulevard d’Avroyllä lähellä kahvilaa. Sen jälkeen hän oli ottanut heidän aseensa ja ampunut heidät niillä. Kun valtamedia käyttää sanaa "puukotus" ja kyseessä on islamilainen jihad-isku, niin todennäköisemmin uhrien kurkut on viilletty auki.

Poliisin mukaan tekijä oli vankilassa radikalisoitunut ja juuri vankilasta vapautunut. Hän oli poliisin seurannassa ennen tekoa.

 

 

Jukka Rahkonen ti 29.05. 14:13

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

Klo 01:12.

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

ti 16.10. 22:34

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

ti 16.10. 22:33

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

videot